Buldoexcavator JCB Second Hand

Buldoexcavatoarele sunt universale, pot fi utilizate aproape la orice tip de lucrare din domeniul constructiilor, ca si pret sunt printre cele mai ieftine utilaje de pe piata. Au si un dezavantaj: nu ofera randamentul necesar pentru lucrarile mari, ce presupun saparea si transportul unor cantitati mari de pamânt, punctual neputând concura excavatoarele, încarcatoarele sau alte utilaje specializate. Si totusi, în fiecare an reprezinta clasa de utilaje cea mai bine vânduta în România.

Marii producatori acorda o atentie deosebita acestor masini complexe, care trebuie sa combine abilitatile a doua utilaje diferite, cel putin. Din acest motiv, putem întâlni la unii producatori, precum englezii de la JCB, o concentrare deosebita pe buldoexcavatoare, acestia oferind nu mai putin de patru clase diferite, de la cel mai mic model, 1CX cu o masa proprie de 3.380 kg si motor de 50 CP pâna la gama grea 4CX cu masa de 8.586 kg si motor de 109 CP.

In anul 2013 , producatorul englez a sarbatorit 60 de ani de la producerea primului buldoexcavator din lume, devenit rapid unul dintre cele mai populare echipamente în industria constructiilor.
Primul buldoexcavator JCB, si primul din lume, a parasit linia de productie a JCB în 1953, conceptul fiind dezvoltat de catre fondatorul companiei Joseph Cyril Bamford, care a combinat un retroexcavator usor cu un tractor încarcator Major Loadall. JCB Mk1 a fost primul utilaj care avea atât o cupa, în partea din fata cât si un brat de excavare, amplasat în partea din spate. În anii urmatori conceptul a evoluat rapid, iar odata cu lansarea modelului Hydra- Digger în 1956 si a puternicului JCB 4, în 1960, buldoexcavatorul a beneficiat de o greutate operationala mai mare, dar si de o motorizare mai puternica. Astazi, buldoexcavatorul este al patrulea cel mai popular utilaj de constructii, la nivel global, iar emblematicul buldoexcavator JCB este cel mai bine vândut din lume, ocupând aceasta pozitie de 13 ani.

În ultimele sase decenii, JCB a dezvoltat si a îmbunatatit în permanenta conceptul de buldoexcavator. Producatorul englez a fost prima companie care a introdus motoarele turbodiesel, transmisii semi-automate, tractiune integrala si bratul telescopic, îmbunatatind performantele de lucru si productivitatea buldoexcavatoarelor. Conceptul si-a extins, de asemenea, sfera de aplicabilitate, incluzând în aceasta categorie toate echipamentele cu cupa si brat de sapare, de la mini buldoexcavatorul 1CX cu virare prin derapare, pâna la modelul cu tractiune integrala 2CX, popularul 3CX, modelul 4CX cu roti de aceleasi dimensiuni si recentele modele puternice 5CX.

Compania si-a dezvoltat, de asemenea, tehnologia si expertiza tehnica, producând în prezent propria gama lidera pe piata de motoare diesel ce corespunde standardelor Stage IIIB/Tier 4 interim, propriile transmisii si sisteme hidraulice. Chiar si cabinele la un buldoexcavator JCB sunt proiectate, asamblate si fabricate în propriile uzine, ceea ce permite ca producatorul sa controleze calitatea si designul în fiecare etapa procesului de executie. Aceste aspecte au îmbunatatit semnificativ productivitatea, eficienta si confortul operatorului, prin intermediul convertizoarelor de cuplu blocabile, oferind viteze de deplasare reale de 40 km/h, a manetelor de control servo Advanced Easy Control si a motorului Ecomax cu consum redus de combustibil. Acest motor, care poate aduce de unul singur economii de combustibil de pâna la 9 %, se conformeaza celor mai noi standarde privind emisiile, fara a avea nevoie de un filtru de particule diesel (DPF) sau fluide pentru tratarea suplimentara a gazelor de esapament, reducând costurile si eficientizând operatiunile clientilor. În plus, sistemele electronice de control cu care este echipat ultimul model 3CX Eco permit operatorului sa efectueze toate verificarile zilnice din interiorul cabinei, reducând timpii morti si sporind productivitatea.

Toate acestea fiind spuse , Utilben va recomanda achizitionarea celui mai vandut utilaj de constructii din lume , celebrul buldoexcavator JCB second hand sau nou cu plata integrala sau in leasing.