Incarcator frontal Liebherr

Care sunt beneficiile unui incarcator frontal?

Istoria acestui incarcator frontal
Incarcatorul frontal este un utilaj des folosit in constructii, minerit si alte activitati din ingineria civila. Este de doua feluri : pe roti sau cu senile..Incarcatoarele sunt folosite in primul rand in santiere pentru a muta sau transporta materialele cu greutate mare.Sunt utilizate in diferite proiecte, cum ar fi:
- Sistematizarea santierelor
-Constructia drumurilor
-Sapaturi
De asemeanea, incarcatoarele frontale sunt folosite pentru a muta sau transporta pe alte utilaje diferite materiale cum ar fi aschii de lemn, nisip, pietre si materiale reciclate, etc.
Istoria acestui echipament special de constructii poate fi urmarit din anii 1920 cand tractoarele mici au fost echipate cu cupe pentru manipularea materialelor.In timpul anilor 1930 o companie din Manchester, Anglia, E.Boydell, a reusit sa proiecteze un incarcator frontal mic alcatuit dintr­un tractor si o cupa mica.Acest utilaj a fost echipat cu un motor de 28 de cai putere.In anul 1939 un inginer determinat din Chicago a reusit sa elaboreze cu succes un incarcator pe 2 roti care poate gazdui 0.25 metri cubi de material.
In anul 1953, compania Caterpillar a produs un incarcator hidraulic integrat, iar dupa cel de­al Doilea Razboi Mondial, acest produs special a fost comercializat cu succes, fiind pus in linia ansamblare.

Tipuri de incarcatoare frontale
Incarcatoarele frontale sunt echipate cu o cupa larga patrata montata pe fata, atasata la capetele celor doua braturi care permit incarcarea libera a materialelor de la sol cum ar fi, balast, nisip, sau gunoi, si transportarea acestora in locatii diferite. Incarcatoarele pe roti pot fi folosite pentru a ridica materialele de la nivelul solului si de a le amplasa pe autobasculante sau in santuri pentru excavatie.
Aceste utilaje, datorita sasiului articulat, au abilitatea de a oferi o manevrabilitate incredibila si au posibilitatea de a face intoarceri in zone restranse, prin urmare sunt ideale pentru zonele inghesuite.

Grupul Liebherr o companie din Germania, este unul dintre cei mai mari producatori din Europa de utilaje de constructii , de asemenea de celebrul incarcator frontal Liebherr. Compania a fost infiintata in anul 1949 de Hans Liebherr, cu sediul in Biberach an der Riss, Baden­Württemberg si este detinuta de catre Willi si Isolde Liebherr. Grupul are peste 130 de companii si 35.000 de anagajati pe plan mondial, inclusiv in Germania, Irlanda, Regatul Unit si Statele Unite ale Americii.
Liebherr Group activeaza in numeroase domenii precum constructia de excavatoare, utilaje pentru minerit, macarale, containere portuare, frigidere si congelatoare, masini, unelte si tehnologie aeronautica.In prezent este cea mai mare companie producatoare de excavatoare din intreaga lume.

Utilben garanteaza calitatea fiecarui incarcator frontal Liebherr second hand si va recomanda sa achizitionati cu plata integrala sau in leasing cu dobanda de doar 2.5 %.