campaign-notification campaign-notification

Cum sa va protejati combina agricola de rozatoare in timpul iernii

Publicat de UTILBEN22/01/2020

Rozătoarele reprezintă o amenințare uriașă pentru majoritatea utilajele care nu sunt folosite pe timp de iarnă.

Protejati combina agricola second hand de rozatoare.

Cât de mare este riscul?

Rozătoarele reprezintă o amenințare uriașă pentru majoritatea utilajelor care nu sunt folosite pe timpul iernii. Combinele agricole sunt cele mai expuse, deoarece se pot transforma într-un adăpost perfect pentru rozătoare care pot cauza pagube foarte mari. La combinele noi, care valorează aproape un sfert de milion de euro, rozătoarele pot cauza incendii, mai ales în momentul în care ajung la cablurile electrice. Alături de cablaj, există riscuri semnificative și la furtunurile hidraulice, curelele de transmisie și componentele electrice. Deteriorarea acestora poate trece neobservată până în momentul în care combina agricola este pusă din nou în funcțiune. Desigur, repararea acestor defecțiuni va fi extrem de costisitoare.

 

5 lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja combina:

rozatoare care rod cablurile

 

 

1. Înainte de a depozita o combină pe perioada iernii, aceasta trebuie curățată foarte bine, iar cerealele și resturile din perioada recoltării trebuie atent îndepărtate.

2. Asigurați-vă că perimetrul clădirii în care depozitați  combina agricola second hand pe perioada iernii este curat și lipsit de resturi de vegetație care ar putea atrage rozătoare.

3. Odată ce utilajul este depozitat, verificați-l în mod regulat, pentru a observa dacă există urme lăsate de rozătoare. Dacă acestea și-au făcut deja apariția în jurul combinei, va trebui să puneți în aplicare un plan de atragere a rozătoarelor în capcană.

4. Porniți motorul combinei la intervale regulate, pentru a deranja eventualele rozătoarele care și-au făcut culcuș în interiorul utilajului.

5. Asigurați-vă că momeala este bine ancorată în capcana în care vreți să prindeți rozătoarele. Șobolanii sunt strângători și vor lua orice momeală în adăpostul lor, în cazul în care momeala nu îi poate otrăvi pe loc.

 

combina agricola second hand

 

Unde să plasați momeala rozătoarelor.

 

1. Amplasați momeala în spatele cabinei, pentru a proteja cablurile combinei agricole.

2. Plasați și fixați momeala deasupra camerei motorului, de capotă, pentru a vă asigura că rozătoarele nu au cum să ajungă la cabluri și conducte.

3. Plasați și fixați cu sârmă momeala în cadrul fiecărui punct de acces al ventilatoarelor.

4. O cutie de momeală poate fi fixată cu sârmă și pe grilajul combinei.

5. Puneți o cutie cu momeală pe ambele osii din spate, pentru a preveni instalarea rozătoarelor în acest loc.

6. Fixați momeala în apropierea componentelor de control hidraulice și a cablurilor din partea stângă a combinei.

7. Asigurați-vă că momeala nu poate să cadă sau să atârne, pentru că acest lucru nu va permite înghițirea ei de către rozătoare.

8. Instalați momeală la baza fiecărei roți, pentru a bloca punctele de acces.

9. Ambele părți ale hederului trebuie să fie prevăzute cu momeli, pentru ca șobolanii să nu roadă cablurile și centurile.

 Vezi mai multe combine agricole second hand pe https://www.utilben.ro/second-hand/combine-agricole


 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )