De ce să cumperi utilaje agricole second hand doar cu GARANȚIE?

Publicat de UTILBEN15/03/2019

De ce să cumperi utilaje second hand doar cu GARANȚIE?


Piața utilajelor agricole second hand din România este din ce în ce mai mare în fiecare an, doar în 2018 s-au vândut utilaje agricole second hand de peste 2.6 miliarde de euro, aici fiind doar cele declarate la ANAF.


Atunci când te gândești să achiziționezi cu siguranță te gândești că nu are sens să cheltuiești 50.000 euro pe un tractor nou și după 5 ani să primești 25.000 euro pe el, deși el mai poate duce încă 10 ani foarte bine.

Ai dreptate, utilajele second hand pot să își facă bine treaba o perioada mare de timp și nu are rost să cheltui o mulțime de bani pe utilaje noi.

Dar, trebuie să fi foarte atent la viciile utilajelor. Nu ai vrea să îți achiziționezi un utilaj agricol și după doar 2 săptămâni în plină campanie să nu mai poți lucra cu el și să pierzi bani și mai ales mult timp până îți repari utilajul.

În următoarele rânduri îți vom prezenta câteva vicii și probleme care pot să apară atunci când achiziționezi un utilaj agricol second hand.

Primul viciu și probabil cel mai întalnit:1.      Ore de lucru date înapoi

Dealerii știu foarte bine că tu atunci când vrei să îți cumperi un tractor vrei să găsești unul între 2000 si 5000 de ore lucrate.

Iar dacă te uiți pe internet… poți să vezi că 92% dintre toate anunțurile de vânzari de tractoare… spun că au până în 5000 de ore de lucru.

Chiar așa? Aproape nimeni nu are tractoare de vânzare care au trecut de 5000 de ore? Normal că nu..  Foarte multe dintre ele nu arată orele corecte.

Sunt 2 modalități pe care le folosesc dealerii pentru a da orele înapoi. Prima este aceea de a deconecta ceasul de la computerul central și atunci utilajul nu mai înregistrează orele lucrate.

A doua modalitate și ce mai folosită este accea de a te conecta cu un soft special la computerul utilajului și să modifice pur și simplu orele înregistrate.


2.       Nu se fac revizii înainte de livrarea utilajului

Întreținerea utilajul este foarte importanta, de aceea uleiurile și filtrele trebuiesc schimbate regulat pentru că altfel își pierd proprietățile de filtrare pe care le au.

Dar pe langă aceste lucruri, dacă nu sunt întreținute bine pot apărea probleme grave la motor sau la sistemul hidraulic.
3.      Scurturi la sistemul electric


Dacă tractorul nu este curățat la sfârșitul fiecăre campanii aceasta creează o casă foarte primitoare pentru toate rozătoarele.

Acum, normal, rozătoarele nu o să iți mănâce metalul, dar pot să roadă cablurile. Și având în vedere că în interiorul tractorului sunt câteva mii de fire care merg între toate componentele utilajului, tot ce trebuie este să roadă izolația de pe câteva dintre ele pentru a apărea un scurt.

Cum poți să acoperi toate problemele acestea?

Cu o garanție la utiljul cumpărat! Cei de la UTILBEN – www.utilben.ro oferă garanție timp de 30 de zile pentru orice utilaj achiziționat, astfel tu să ai timp să testezi utilajul.


Mai mult de atât, UTILBEN face revizie tuturor utilajelor achiziționate, de la filtre, uleiuri, gresare, reparații, astfel vei avea un utilaj gata de pus la lucru.

Fără riscuri, fără bătăi de cap! – www.utilben.ro – Garanția utilajelor fiabile!Vezi alte lucruri la care trebuie să fii atent la un utilaj second hand

Vezi cele peste 10.000 de utilaje agricole cu 30 de zile GARANTIE, finatare in 48h si transportul GRATUIT!


Tractoare agricole second hand - aici

Combine agricole second hand - aici

Incarcatoare telescopice second hand - aici

Remorci agricole second hand - aiciContacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )