De ce toate utilajele sunt galbene?

Publicat de UTILBEN06/01/2020

De ce au toate utilajele culoarea galbenă? Culoarea se bazează pe efectele mentale și emoționale cauzate oamenilor în toate aspectele vieții.

De ce toate utilajele sunt galbene?

Alegerea culorii se bazează pe efectele mentale și emoționale pe care culorile le au asupra oamenilor în toate aspectele vieții. În terapiile prin culori, culoarea este adesea asociată cu emoțiile cuiva. Culoarea poate afecta atât starea mentală, cât și cea fizică a unei persoane. De exemplu, unele studii dezvăluie că roșu determină adesea o creștere a ritmului cardiac, ceea ce duce la o creștere a adrenalinei pompate în fluxul sanguin.

Pe baza cercetărilor, culoarea care generează cel mai înalt nivel de atenție umană este roșul. Acesta simbolizează pericolul, avertismentul sau eroarea, dar și căldura intensă, dragostea, pasiunea și emoția. Roșul poate simboliza, de asemenea, curajul, războiul sau sângele.

Pe al doilea loc se regăsește culoarea galbenă. Această culoare strălucitoare și utilă pentru a atrage atenția este adesea asociată cu sentimente de fericite, dar reprezintă și un simbol al prudenței. De aceea este de așteptat ca această culoare să ne stimuleze cu ușurință subconștientul și să ne determine să devenim mai alerți la diverse pericole care pot apărea. 

utilaje galbene


Galbenul este în primul rând culoarea prudenței și vizibilității. Toate utilajele grele folosite în mine sau șantiere trebuie să fie manipulate cu cea mai mare atenție, așadar culoarea galbenă este de preferat în aceste cadre întrucât este mai vizibilă.

Cu toate acestea, echipamentele de construcție, spre exemplu, nu sunt neapărat de culoare galbenă. Există diverse utilaje care nu sunt vopsite în această culoare, unele fiind negre, albastre, albe, sau portocalii. 

Motivul principal pentru folosirea culorii galbene rămâne starea de ALERTĂ sau de PRUDENȚĂ. De obicei, culoarea galbenă reprezintă un nivel alert sau de pericol, deoarece echipamentele utilizate în șantiere sunt grele și periculoase, mai ales în spații înguste.

Culoarea galbenă le sugerează oamenilor din jur să fie atenți și precauți în timp ce se deplasează în jurul echipamentelor sau lucrează cu acestea. În domeniul construcțiilor se întâmplă des accidente din cauza operării neglijente a utilajelor sau din cauza oamenilor care pătrund în șantiere fără să ia măsuri de protecție.

buldoexcavator galben

Asemenea culorii galbene a semaforului ce are rolul de a ne face mai vigilenți, la fel și utilajele galbene sau în culori stridente ne avertizează de eventualele pericole care pot să apară în jurul acestora. 


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )