Europenii vor trebui să recicleze jumatate din deseurile lor până în 2025

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Europenii vor trebui să recicleze jumatate din deseurile lor până în 2025Care sunt noile directive UE cu privire la reciclare?

Gospodăriile și întreprinderile europene vor trebui să recicleze cel puțin 55% din deșeurile municipale până în 2025, conform normelor noi mai stricte adoptate în data de 18 aprilie 2018 de Parlamentul European.

Legislația face parte dintr-o revizuire a unei serii de directive convenite cu statele membre pentru îmbunătățirea “acreditării ecologice” a economiei europene.

După anul 2025, obiectivul de reciclare va crește cu 1 punct procentual în fiecare an, ajungând la 65% în 2035.

Obiective mai ambițioase ale UE privind deșeurile:
- un obiectiv comun al UE de reciclare a cel puțin 55% din deșeurile municipale până în 2025 (acest obiectiv va crește până la 60% până în 2030 și 65% până în 2035)
- un obiectiv comun al UE de reciclare a 65% din deșeurile provenite din ambalaje până în 2025 (70% până în 2030) cu obiective separate pentru materiale specifice

  Până în 2025 Până în 2030
Toate ambalajele 65% 70%
Plastic 50% 55%
Lemn 25% 30%
Materiale feroase 70% 80%
Aluminiu 50% 60%
Sticlă 70% 75%
Hârtie și carton 75% 85%

- un obiectiv obligatoriu privind depozitele de deșeuri pentru reducerea acestora până la maximum 10% din deșeurile municipale până în 2035.
În ultimii ani, prin efortul financiar al acestora interesul pentru colectarea deşeurilor de ambalaje a crescut simţitor şi există şanse reale ca în acest an ţintele de reciclare impuse producătorilor, să fie realizate. Pe de altă parte, România reciclează anual doar 5% din deşeurile municipale , ocupând, la mare distanţă de următoarea clasată, ultimul loc în Uniunea Europeană.

De ce anume le este frica producătorilor să folosească produse reciclate?

  • Produsele reciclate sunt mai scumpe – primult mit al produselor reciclate este că acestea sunt mai scumpe. Una dintre cele mai mari companii aeriene din America, si anume American Airlines, au recuperat 100.000 dolari datorită reciclării hârtiei. Materiale plastice pe care Coca-Cola le utilizează pentru a-și face sticla nouă pot fi reutilizate pentru a crea acelaș produs, închizând ciclul de reciclare fără un cost suplimentar.
  • Calitatea produselor reciclate este mai proastă – experții din domeniul biroticii au declarat că hârtia reciclată este mult mai potrivită pentru modelele noi de imprimante laser, copiatoare, datorită fibrelor de hârtie de o mai bună calitate, precum și unei mai bune adaptări la condiții de umiditate și temperatuă.
  • Produsele reciclate nu sunt disponibile când ai nevoie de ele – Disponibilitatea produselor reciclate nu reprezintă neapărat o problemă, aceasta apare doar atunci când companiile mari au nevoie de cantități foarte mari în perioade scurte de timp.

Ce utilaje de la UTILBEN te pot ajuta la reciclare?

Dacă te-ai gândit să îți deschizi un centru de colectare a produselor destinate reciclării, următoare întrebare este de ce anume ai nevoie?

Cele mai necesare utilaje pentru un depozit de materiale reciclabile sunt excavatoarele, la care se pot folosi mai multe atașabile, precum: pulverizatorcupă sau graifer. Un alt utilaj necesar depozitului este încărcătorul frontal pentru manipularea materialelor sau de un buldoexcavator dar și motostivuitoarele, cu ajutorul cărora putem transporta paleții cu materialele sortate.

image

Pentru transportul materialelor avem nevoie de un utilaj destinat transportului, precum un dumper sau un camion, sau de ce nu de o remorcă cu un sistem abroll.

image

Exemplu de reciclare a betonului, demolare cu un pulverizator HYDRARAM:

 

 

 

 


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )