Incarcator telescopic sau incarcator frontal?

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Incarcator telescopic sau incarcator frontal?


Trimite-le prietenilor acest articol!


Stivuirea baloților, umplerea distribuitorului de îngrășăminte, încărcarea cerealelor în camion, există multe momente într-o fermă când aveți nevoie de un utilaj pentru încărcarea anumitor materiale. Dar de ce aveți nevoie? De un încărcător telescopic sau de un încărcător frontal?

În aproape orice operațiune desfășurată la fermă sau pe terenul agricol avem nevoie de unul dintre aceste utilaje, pentru a reuși să manipulăm materialele zilnic. În plus, când vorbim de fermele de animale, aceste utilaje sunt și mai indispensabile.

Prima decizie pe care o luăm ar putea fi încărcătorul telescopic, datorită caracteristicilor pe care acesta le deține, cum ar fi viteza, înălțimea de ridicare sau greutatea pe care acesta o poate ridica. Incarcatoarele telescopice sunt proiectate cu acest scop. Majoritatea brandurilor de tractoare au în producție și încărcătoare telescopice.

În mod normal fermele din România ar opta pentru încărcătoarele frontale, deoarece acestea pot folosite atât la tot ceea ce ține de prelucrarea pământului cât și la încărcarea materialelor și a cerealelor. În majoritatea cazurilor fermierii își atașează sisteme de încărcare frontala tractoarelor mai vechi.

Care sunt avantajele unui încărcător telescopic?

  • Siguranța – acestea permit efectuarea lucrărilor de basculare cu un risc mult mai redus, datorită unei bune distrubuiri a greutății pe toată axa utilajului.
  • Versatilitatea – Majoritatea echipamentelor permit schimbarea atașabilelor din față cu ușurință, fie că e vorba de o cupă, de furci sau de o clemă pentru baloti. Acestea includ și un cărlig în spate pentru a tracta remorci sau alte utilaje agricole. Încărcotoarele telescopice pentru agricultură pot depăși diferite obstacole, de la pămțnt noroios la dealuri.
  • Manevrabilitatea – Producătorii au modernizat aceste tipuri de utilaje pentru a fi cat mai eficiente în activitatea lor, astfel acesta poate fi folosit în locuri înguste, poate avea o înlțime de ridicare mare.

Alte avantaje ale acestuia spuse de un client UTILBEN

Toate acestea înseamnă o îmbunătățire clară a productivității și o economie de timp mare în toate sarcinile în care este necesar un încărcător telescopic.

În clipul de mai jos poți să vezi mai multe feluri în care încărcătorul telescopic poate fi folosit pentru a te ajut în activitatea ta:

Care sunt avantajele unui încărcător frontal

  • Costuri mici de achiziție – multe modele de tractoare vin direct din fabrică cu tiranți pe față ceea ce permite atașarea unei cupe frontale.
  • Flexibilitate - deoarece atăt prelucrarea pământului cât și manipularea materialelor și a utilajelor se face cu un singur utilaj, nu necesită 2 operatori sau deplasarea a două utilaje la locul de lucru.

Cât mă costă un încărcător telescopic?

Întrebare pe care o pune toată lumea este care sunt costurile cu un încărcător telescopic și daca este mai avantajos să un utilaj de acest gen sau să folosești un încărcător frontal.

Prețul utilajului este dat de intensitatea utilizării fiecărui utilaj. Încărcătorul frontal (tractorul cu tiranți față) poate fi folosit mult mai intens, acesta executând lucrări de prelucrare a terenului, prin urmare costurile  cu reparațiile utilajelor pot fi mult mai mari. Un alt aspect important atunci când vorbim de prețul utilajului trebuie să ne gândim care sunt avantajele utilizării unui astfel de utilaj, avantajul productivității și a confortului pe care l-am descris mai sus a unui încărcător telescopic.

Vezi încărcătoare telescopice propuse de UTILBEN:

image

 Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )