Utilaje KOMATSU - Care este secretul succesului

Publicat de UTILBEN14/12/2018

Utilaje KOMATSU - Care este secretul succesului?

Trimite-le prietenilor acest articol!

Komatsu este al doilea cel mai mare producator de utilaje de constructii si utilaje pentru constructia miniera din lume dupa Caterpillar. Exista fabrici Komatsu in Japonia, Asia, America si Europa.

Care este istoria utilajelor Komatsu?

Komatsu Iron Works a fost creat de Takeuchi Mining Industry  ca si o firma subsidiara pentru a produce scule si unelte. Komatsu a crescut suficient pentru ca in 1921 sa devina companie independeta KOMATSU LTD.   Komatsu este o organizatie internationala care produce echipamente pentru constructii. Aceasta a fost initial filiala unei alte societati si a devenit Komatsu in anul 1921. In anii 1930 a inceput producerea de utilaje agricole, inclusiv tractoare pentru armata tarii. A inceput apoi fabricarea altor masini cum ar fi buldozere si stivuitoare, urmata mai tarziu de realizarea de motoare diesel. Compania s-a dezvoltat in anii ce au urmat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ca urmare a nevoii de utilaje pentru a ajuta la reconstructia structurilor deteriorate din timpul conflictului.   Timp de sase ani, dupa anul 1988 Komatsu a fost in parteneriat cu Compania Dresser Industries  si impreuna au construit echipamente pentru minerit. Urmand exemplul celor de la Dresser Industries linia de utilaje de minerit a fost denumita Haulpak, in timp ce utilajele de constructii si-au pastrat numele de Komatsu. Producatorul Komatsu este orientat spre utilaje eficiente, cu care sa se poata realiza lucrari de calitate, in timp optim si la costuri reduse. Constructorii sustin ca buldozerul Komatsu  ofera cea mai mare productivitate si cel mai mic consum de combustibil din clasa sa de buldozere de dimensiune medie. Gama de utilaje Komatsu cuprinde cele mai rezistente excavatoare pe pneuri din Europa. Concepute si construite anume pentru pietele europene, asigura productivitate excelenta, siguranta si confort operatorului intr-un pachet robust si prietenos cu mediul.

Care sunt cele mai populare utilaje Komatsu?

Excavatoarele Komatsu
Excavatorul este un utilaj  utilizat pentru a extrage pamant, pietre si alte substante de la sol, dupa care acestea pot fi incarcate pe un camion si indepartate. Excavatoarele Komatsu pot fi achizitionate intr-o varietate de modele si tipuri, in functie de munca necesara. Unul dintre cele mai populare execavatoare este excavatorul pe pneuri.   Silentioase, sigure si de incredere, toate excavatoarele pe senile Komatsu au o serie de caracteristici comune precum: cea mai mare putere din clasa lor, stabilitatea, capacitatea de ridicare si confortul operatorului. Toate utilajele ofera o foarte mare eficienta in consumul de combustibil.   Excavatoarele compacte pe pneuri sau pe senile Komatsu cu greutatea cuprinsa intre 8 si 11 tone asigura o excelenta amortizare a investitiei. Midiexcavatoarele Komatsu pot fi achizitionate in configuratii solicitate de client si sunt echipate cu brat de excavare oscilant, facand posibila pivotarea bratului de excavare pe orice parte.   Un alt model special de excavatoare Komatsu sunt cele cu raza de intoarcere minima ( Minimal Swing Radius Excavators ), care nu depasesc latimea senilelor la intoarcerea intr-un un spatiu mic, oferind siguranța atunci cand se lucreaza intr-o zona mica.   
 


  Mini excavatoare Komatsu Mini excavatoarele sunt utilizate in acelasi scop ca si modele de excvatoare mari, pentru a extrage si pentru a muta materiale de la sol. Dupa cum sugereaza si numele lor, sunt mai mici decat excavatoare in sine, iar prin urmare sunt potrivite pentru a lucra in zonele mici, cum ar fi mediile aglomerate sau alimentare cu apa, instalarea de conducte. Acestea sunt utilizate, deoarece sporesc siguranta echipamentelor in zonele in care excavatoarele mai mari nu sunt potrivite.

       

Buldoexcavatoare Komatsu


   

Un buldoexcavator este utilaj multifunctional care dispune de echipamente de lucru frontale si care include si un brat excavator. Buldoexcavatorul este o combinatie intre un incarcator frontal si un excavator. In partea din fata a buldoexcavatorului se afla o cupa folosita la incarcarea materialelor. Pe partea din spate a buldoexcavatorului se afla un brat excavator folosit la lucrarile de excavatii. Stabilitatea este mentinuta prin utilizarea unor stabilizatori.   Folosind un Buldoexcavator veti putea realiza mai multe lucrari cu un singur echipament si un singur operator, ceea ce face ca o sarcinile sa fie mai usor de finalizat. Achizitionand un buldoexcavator veti putea face lucrarile a 2 utilaje cu un singur utilaj. Aceasta inseamna economisirea banilor, precum si  a spatiului de depozitare atunci cand echipamentul nu este in uz.

Incarcatoare pe pneuri Komatsu

 

Un incarcator frontal pe pneuri este un utilaj folosit pentru ridicarea materialului care a fost excavat astfel incat sa poata fi incarcat in masini de transport sau alte utilaje care pot sa le scoata din zona de lucru. Incarcatoarele sunt pe pneuri pentru a avea o buna mobilitate. Incarcatoarele frontale se pot deplasa in jurul materialelor de incarcat si le pot colecta. Dimensiunea acestora  variaza in functie de scop de la 2 la 30 tone   Incarcatoarele pe pneuri se pot folosi la un numar mare de lucrari de constructii si agricole precum si la indepartarea zapezii. Incarcatoarele pe pneuri sunt utilaje cu o mobilitate ridicata ceea ce inseamana ca materialele pot fi transportate direct fara a fi incarcate pe alte utilaje. Echipamentele mentionate sunt doar unele dintre produsele Komatsu, asadar, indiferent ce constructie planificati,  organizatia va sta la dispozitie cu orice echipament aveti nevoie.

Buldozerele Komatsu Buldozerele produse de Komatsu Ltd. in Japonia sunt recunoscute a fi cele mai fiabile si cu consumul cel mai scazut in raport cu performantele oferite. Buldozerele Komatsu sunt proiectate  cu scopul de a efectua gama cea mai larga de aplicatii terasiere.   Komatsu poate oferi pentru Buldozerele Noi o garantie extinsa de 5 ani pentru clienti, care ii asigura costuri preferentiale la activitatile de service si la piese de schimb.


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )