campaign-notification campaign-notification

UTILBEN loves Emilian

Publicat de 09/02/2023

echipa, echipa Utilbern, angajati

Haideti sa-l cunoastem impreuna pe unul din membrii valorosi din echipa UTILBEN.

UTILBEN vă face cunoștință cu oamenii din spatele succesului acestei companii, într-o serie de interviuri care îmbină viața lor personală cu cea profesională. Veți descoperi modul în care acești oameni remarcabili au făcut carieră în UTILBEN și veți afla ce îi motivează să acceadă la nivelul următor de performanță.

Astăzi, îl cunoaștem pe Emilian Bogar, coordonatorul echipei de vânzări de piese și atașamente.

Emilian, care este rolul tău în cadrul companiei UTILBEN și ce presupune acesta?

Coordonez echipa de vânzări de piese și atașamente și fac personal vânzări pe zona Transilvaniei. Rolul meu presupune definirea strategiei pentru atingerea obiectivelor, deblocarea situațiilor problematice pe care le întâmpină colegii mei din teren și oferirea de suport pe partea de vânzări. Totodată, cade în responsabilitatea mea să urmăresc indicatorii de performanță ai fiecărui coleg din echipă.

Întotdeauna mi-a plăcut să cunosc oameni, să interacționez cu ei și să legăm relații strânse. Acesta este și motivul pentru care, la rândul meu, fac vânzări de piese și atașamente, și nu doar coordonez echipa. Am o satisfacție aparte când mă implic activ în vânzări și văd pe loc rezultatele muncii mele.

Ce îți place cel mai mult la munca pe care o faci?

Contactul zilnic pe care îl am cu oamenii. Rolul meu presupune comunicare constantă și relaționare cu furnizori, colegi și clienți, iar acest dialog perpetuu cu ei îmi dă energie. Am un caracter afabil, așa că mă încarc din discuțiile purtate, din tratativele pe care le desfășor și din procesul de negociere. Îmi solicită creierul și atenția, iar asta mă face fericit. Conexiunile pe care le creez cu oamenii și îndeplinirea obiectivelor reprezintă mecanismul care mă motivează și mă ambiționează, totodată.

Care parte din pasiunile tale se regăsește în activitatea ta în cadrul UTILBEN?

Desigur, pasiunea pentru utilaje și pentru tehnologie. Mereu am fost atras de domeniul tehnic și sunt interesat de tot ce ține de el. Am o fire curioasă și analitică, iar studiile m-au condus în această direcție. Am absolvit Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, iar masteratul l-am făcut în Managementul Sistemelor de Calitate, în cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Inițial, nu mi-a plăcut matematica, așa că m-am axat pe studierea limbilor străine. Engleza, franceza și italiana au prezentat cel mai mare interes, iar asta mă ajută acum în raport cu furnizorii noștri de piese și atașamente. Totuși, la îndemnul tatălui meu, m-am orientat către Facultatea de Inginerie, ceea ce s-a dovedit a fi o mutare înțeleaptă, întrucât am absolvit în primii 6 și am primit bursă de merit.

Cum era Emilian acum 3 ani, când s-a angajat în UTILBEN, și cum este Emilian acum?

În urmă cu 3 ani, eram atât de entuziasmat că lucrez în industria utilajelor încât am avut primele rezultate notabile chiar în a doua săptămână de muncă. Adică, în perioada de acomodare, inducție și training. UTILBEN este un mediu care te ajută și te încurajează să te dezvolți la nivel personal. Au spus-o și alții înaintea mea și o s-o repet. Dacă accepți să ieși din zona de confort, de stagnare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

În 2019, echipa de piese și atașamente număra doar 2 membri, care făceau de toate. Dar, pentru că am ales calea creșterii, top managementul a investit în acest departament și ne-a acordat toată încrederea și sprijinul de care avem nevoie, iar acum suntem 9 oameni în echipă. Fiecare persoană are un rol bine definit, pe care și-l ia foarte în serios.

Chiar dacă au trecut doar 3 ani de când lucrez pentru UTILBEN, consider că sunt mai matur, mai responsabil și mai conștiincios. În plus, am acum o viziune clară asupra carierei mele în cadrul acestei companii performante.

Care a fost cea mai mare provocare profesională în cadrul UTILBEN, dar și cea mai mare victorie?

UTILBEN mă provoacă încontinuu, iar acest lucru mă ține în priză. Ador acest stil alert de muncă, întrucât rezonează cu felul meu de a fi.

La capitolul „provocări”, îmi amintesc momentul în care Oana Marian, cofondatoarea UTILBEN, mi-a propus să preiau departamentul de piese de la un coleg ce a ales un drum diferit în carieră. Nu asta a fost problema, întrucât am acceptat cu bucurie sarcina, ci provocarea a fost când a trebuit să concediez un coleg ce nu dădea randament. Iar asta, în prima mea zi pe noul rol. Dar am înțeles că trebuia să fac lucrul acesta, pentru ca departamentul să aibă rezultatele scontate.

O altă provocare a fost să îmi formez propria echipă de vânzări. De fapt, o consider a fi o oportunitate, căci am putut să-mi aleg oamenii alături de care să pun în practică o strategie de business care s-a dovedit a fi câștigătoare. Cu toții ne-am atins obiectivele de vânzări anul acesta și am avut rezultate excepționale, așa că sunt mândru de echipa mea!

La capitolul „victorii”, vreau să menționez vânzarea primului picon de 3.200 de kilograme, folosit de excavatoare din gama 30-44 de tone, deci adevărați coloși. Această victorie a fost completată de cea mai mare cupă de concasare vândută vreodată în România, așa că sunt mândru să spun că sunt deținătorului unui record național.

Ai recomanda UTILBEN prietenilor tăi? Dacă da, de ce?

Cu siguranță, da. Prietenii mei știu deja că UTILBEN este o companie performantă și de succes, care te provoacă să devii mai bun și te ajută să te dezvolți personal. UTILBEN este locul care mi-a demonstrat că, dacă muncești și depui efort, rezultatele nu vor întârzia să apară.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )