campaign-notification campaign-notification

5 sfaturi inainte de a utiliza tractorul pe timp de iarna

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru utilajele agricole, de la înghețarea combustibilului, filtre blocate, la baterii descărcate.

 

5 sfaturi înainte de a utiliza tractorul pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru utilajele agricole, de la înghețarea combustibilului, filtre blocate, la baterii descărcate. Întreținerea motoarelor tractoarelor pe timpul anului le prelungește viața și le conferă o rezistență mai mare pe timpul iernii. Ignorarea reviziilor periodice sau a controlului periodic privind consumabilele sau partea electrică, dar și indiferența privind combustibilul utilizat, duc la defecțiuni foarte costisitoare. Vedeți care sunt recomandările noastre pentru a trece iarna cu bine!

 

1.     Dați-i timp motorului să se încălzească.

tractor iarna

Gândiți-vă la un atlet care încearcă să ajungă la viteza maximă fără să își facă încălzirea. Cu siguranță, va suferi o accidentare. Același lucru este valabil și pentru un motor de tractor sau alt utilaj. Motoarele diesel sunt proiectate pentru a funcționa la capacitate maximă de la 80 de grade în sus. În cazul opririi motorului, se aplică același principiu. Lăsați motorul la ralanti câteva minute înainte să îl opriți.

 

 

2.     Asigurați-vă că folosiți un combustibil de calitate.

Calitatea combustibilului contează atât pentru perioada de iarnă, cât și pentru întreținerea utilajului. Pentru răcirea motorului tractorului, este recomandat să folosiți antigel, și nu doar apă. Trebuie să acordați atenție alimentării cu lichid de răcire, rezervorul să nu fie fisurat sau spart. De asemenea, trebuie să verificați și rezervorul de combustibil, ca nu cumva să fie perforat sau crăpat și să pătrundă apă acolo.

 

3.     Asigurați-vă că există ulei suficient.

Care este nivelul de ulei pe care trebuie să îl aveți în tractor? Asigurați-vă că acesta este optim, mai ales în perioadele reci. De asemenea, când vine vorba de uleiul de motor, trebuie să ne asigurăm de calitatea acestuia. Trebuie să fie unul superior, pentru bunul mers al utilajului dumneavoastră și rezistența în timp.

 

 

4.     Curățarea radiatorului este esențială.

curatare radiator tractor

Păstrați mereu radiatorul curat de paie, fân, insecte sau orice corp străin blocat în acesta. Suflați aerul prin el, dinspre motor spre exterior, sau îl puteți curăța cu un furtun cu o presiune normală.

 

5.     Deconectați bateria.

 

baterie tractor

Pentru a evita orice scurgere, deconectați bateria de la utilajul pe care nu îl folosiți o perioadă îndelungată. Pentru utilajele pe care le folosiți mai des, asigurați-vă că bateria este încărcată.


Principala activitate pe timp de iarnă este deszăpezirea drumurilor sau a curților. Iată ce tip de atașamente puteți să folosiți cu un tractor:


Pluguri de zăpadă. Acestea sunt ideale atunci când trebuie să curățați rapid o suprafață mare. Plugurile de zăpadă sunt cele mai folosite în zone plate, cum ar fi drumuri, parcări sau câmpuri cu zone plate și cu un sol puternic, pentru a susține greutatea utilajului.
Lamele de zăpadă. Lamele de zăpadă, fie montate în față sau în spatele utilajului, sunt foarte ușor de folosit. Acest atașament este unul dintre cele mai folosite pentru deszăpezire. Cu ajutorul lamelor, se pot face și alte tipuri de munci. De exemplu mutarea altor materiale decât zăpada.
Freza de zăpadă. Freza de zăpadă se folosește atunci când cantitatea de zăpadă așezată pe carosabil este foarte mare. Cu o freză de zăpadă, se lucrează în spații deschide, deoarece aceasta evacuează zăpada până la 30 de metri.
Sărărița. Sărărița sau împrăștietoarea de nisip sau sare se folosește, în cele mai multe cazuri, împreună cu un alt atașament de curățare a zăpezii. Sunt însă și situați în care se pot folosi sărărițe fără un alt tip de atașament. De exemplu, în cazul curățării poleiului de pe carosabil.

 

atasamente tractor

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )