campaign-notification campaign-notification

7 tipuri de atasamente pentru excavator folosite in demolari

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Care sunt cele mai folosite atasamente pentru excavator folosite in demolari. Pulverizatorul si picoanele sunt unele dintre cele mai folosite atasamente.

7 tipuri de atașamente pentru excavator folosite în demolări

 

Trimite-le prietenilor acest articol!

 

Demolările sunt tot mai frecvente în România, din cauza clădirilor vechi cu un grad scăzut de rezistență, care trebuie să lase locul unor clădiri noi. Pentru că dimensiunile clădirilor ce urmează a fi demolate diferă de la caz la caz, se folosesc mai multe tipuri de atașamente pentru un excavator.

Majoritatea oamenilor se gândesc la bilele de demolare, atunci când vine vorba de atașamente pentru distrugere, dar acestea sunt rareori folosite. Cel mai folosit utilaj pentru acest tip de muncă este excavatorul, datorită controlului și siguranței în utilizare, calități de care avem nevoie pentru a demola structuri mari de construcții. Un excavator vă ajută să reciclați cât mai multe materiale rezultate în urma demolării. Aceste utilaje au capacitatea de a folosi multiple atașamente, pentru diferite sarcini dintr-un proiect de demolare.

Care sunt aceste atașamente și cum sunt folosite:

 

1. Pulverizator. Sunt considerate adevărate unelte de demolare. Ele permit spargerea structurilor mari de beton armat, a stâlpilor de rezistență, tăierea și separarea structurilor de beton de alte materiale reciclabile și tăierea structurilor de metal, piloni, mașini, țevi, cauciucuri. Hydraram, compania producătoare de atașamente, oferă 2 modele de pulverizatoare: un model fix și un model rotativ.


Pulverizator


2. Picon. Acest atașament se comportă ca un ciocan și este folosit la spargerea betonului armat, a bolovanilor sau a asfaltului. Hydraram oferă 14 modele de picon din seria FX pentru excavatoarele de 0,8 - 100 de tone, iar din seria FX PRO, 22 de modele sunt disponibile pentru excavatoarele de la 0,5 la 150 tone.


Picon

3. Cupă. Pulverizatorul și piconul sunt folosite la distrugere, dar avem nevoie și de un atașament pentru manipularea materialelor adunate în urma operațiunilor de demolare. Aici intervine cupa.


Cupa excavator


4. Cupă de concasare. Acest atașament este destinat reciclării betonului și cărămizilor la locul demolării, pentru a evita depozitarea deșeurilor pe o perioadă îndelungată. Astfel, economisim bani. Hydraram oferă 5 modele de cupe de concasare, pentru excavatoarele de la 12 la 55 de tone.


Cupa concasare

5. Multiprocesoare. Cu sistemul robust al multiprocesorului, pot fi efectuate lucrări de demolare și reciclare fără a se schimba atașamentul. Se schimbă doar fălcile, direct pe șantier, fără a mai efectua alte tipuri de lucrări cu același atașament.


multiprocesoare excavator


6. Foarfecă. În cazul în care structurile de beton sunt bine armate cu elemente din oțel, avem nevoie de o foarfecă pentru ruperea acestora. Foarfeca celor de la Hydararam este echipată cu un cap rotativ cu rulment dublu și cu o supapă de regenerare a uleiului pentru ciclurile de lucru extrem de rapide.


Foarfeca atasament excavator


7. Cupă de sortare. Acest atașament este folosit pentru separarea materialelor, material umed, roci mari sau diferite deșeuri de la locul demolării. Acest atașament, la fel ca și cupa de concasare, poate fi folosit și pe un utilaj mai mic, de exemplu, pe un miniexcavator.


Cupa screening

 

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )