campaign-notification campaign-notification

Totul despre miniexcavatoare

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Excavatoarele compacte sunt forma mai mică a excavatoarelor. Acestea sunt de 2 dimensiuni, miniexcavatoare și midiexcavatoare. Acestea sunt folosite pentru săpare, demolări sau mutarea materialelor grele.

Totul despre miniexcavatoare

 

Trimite-le prietenilor acest articol!

 

În acest articol vei afla:

Care sunt specificațiile tehnice ale excavatoarelor?

La ce se folosește un excavator?

Ce accesorii se pot folosi la un excavator?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale excavatoarelor?

Excavatoarele compacte sunt varianta mai mică a excavatoarelor. Acestea sunt de 2 dimensiuni: miniexcavatoare și midiexcavatoare. Aceste utilaje sunt folosite pentru săpături, demolări sau mutarea materialelor grele. 
 

Specificații tehnice:  

Greutatea utilajului. Excavatoarele compacte sunt recunoscute pentru eficiența lor de lucru în spații înguste. Greutatea utilajului influențează capacitatea de ridicare, precum și puterea de săpare. Miniexcavatoarele au o greutate între 1 și 6 tone, iar midiexcavatoarele, între 6 și 10 tone. Greutatea utilajului este importantă pentru suprafețele pe care se lucrează și tonajul suportat de acestea.

Adâncimea de săpare. Excavatoarele compacte sunt cel mai adesea folosite la săpat, de aceea trebuie avută în vedere adâncimea de săpare a brațului. În unele cazuri, adâncimea de săpare poate fi dată chiar de lungimea brațului. Adâncimea de săpare a unui midi-excavator poate ajung la 4-5 metri.

Forța brațului sau forța de săpare reprezintă puterea brațului de a rupe pământul în momentul excavării. Această forță în cazul unui miniexcavator variază între 5 kN și 27 kN, iar pentru midiexcavatoare, între 27 kN și 55 kN.

Zero tail, short tail și conventional tail.

Zero tail – este o trăsătură a cabinei de a nu depăși lungimea și lățimea șenilelor excavatorului. Cu un astfel de utilaj, se poate lucra în spații foarte înguste.

 

Short tail – este o trăsătură a cabinei de a depăși cu puțin lungimea și lățimea șenilelor excavatorului.

Convențional tail – este o trăsătură a cabinei de a depăși lungimea și lățimea șenilelor excavatorului.  

 

Principalele avantaje ale excavatoarelor compacte:

Agilitate. Excavatoarele compacte sunt ușor de manevrat, pe orice suprafață de teren. Acestea pot accesa practic orice zonă de lucru și reduc timpul de poziționare a utilajului comparativ cu un excavator de mari dimensiuni.

Ușor de manevrat. Excavatoarele compacte sunt ușor de operat, iar tehnicile de manipulare se învață ușor. Prin urmare, costuri reduse cu instructajul operatorului.

Acces ușor. Excavatoarele compacte pot fi operate în spații greu accesibile. Spre deosebire de utilajele mari, excavatoarele compacte pot fi folosite și pentru demolări interioare.

Daune minore. Pentru că excavatoarele compacte sunt de dimensiuni reduse, posibilitatea producerii unui accident apare foarte rar. De asemenea, săpăturile făcute cu un excavator compact sunt mult mai exacte, decât cele efectuate cu excavatoare mari.

Transportul. Datorită dimensiunilor reduse, excavatoarele compacte sunt mult mai ușor de transportat, pe orice fel de platformă. Astfel, sunt eliminate dificultățile logistice și transportul este mai ieftin.

Productivitate crescută. Excavatoarele compacte sunt versatile și pot rezolva mai multe probleme decât un utilaj de mari dimensiuni, datorită compatibilității cu un număr mare de atașamente.

Costuri mici de operare. Producătorii de excavatoare compacte pun accentul pe costurile mici de operare, astfel că excavatoarele compacte au costuri mult mai mici de întreținere și de operare decât excavatoarele mari.

 

Mărci de excavatoare compacte

Principalele branduri de excavatoare compacte sunt: Sunward, JCB, Gehl,Volvo, Case, New Holland, Hyundai, Doosan, Caterpillar, Bobcat.

 

La ce se folosește un excavator compact?

Cu ajutorul unui excavator compact putem realiza o mulțime de activități, printre care: săpare, demolare, compactare, transportul/manipularea materialelor (inclusiv bușteni), amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea sit-urilor pentru pavaj, deszăpezire.

 

Ce accesorii se pot folosi la un excavator compact?

Principalele accesorii care pot fi folosite la un excavator compact sunt: cupe de excavare de diverse tipuri și dimensiuni, cupă de taluzare, graifer, placă de compactare, foreză, picon, mulcher, cositoare.

 

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )