campaign-notification campaign-notification

Utilajele KOMATSU si secretul succesului lor

Publicat de UTILBEN14/12/2018

Komatsu este al doilea cel mai mare producător de utilaje de construcții și utilaje miniere din lume, după Caterpillar. Există fabrici Komatsu în Japonia, Asia, America și Europa.

Utilajele KOMATSU și secretul succesului lor

Komatsu este al doilea cel mai mare producător de utilaje de construcții și utilaje cu profil minier din lume, după Caterpillar. Există fabrici Komatsu în Japonia, Asia, America și Europa.

Care este istoria utilajelor Komatsu?

 Komatsu Iron Works a fost o subsidiară creată de Takeuchi Mining Industry pentru a produce scule și unelte. Komatsu a crescut suficient pentru ca, în 1921, să devină companie independentă, sub denumirea Komatsu LTD. Acum, Komatsu este o organizație internațională care produce echipamente pentru construcții.

În anii 1930, a început producerea de utilaje agricole, inclusiv tractoare pentru armata Japoniei. A urmat fabricarea de buldozere și stivuitoare, apoi manufacturarea de motoare diesel. Compania s-a dezvoltat în anii ce au urmat Celui de-al Doilea Război Mondial, ca urmare a nevoii de utilaje pentru reconstrucția structurilor deteriorate în timpul conflictului armat.  

Timp de 6 ani, după anul 1988, Komatsu a fost în parteneriat cu Dresser Industries și, împreună, au construit echipamente pentru minerit. Linia de utilaje de minerit a fost denumită Haulpak, iar utilajele de construcții și-au păstrat numele de Komatsu. Producătorul Komatsu este orientat spre utilaje eficiente, pentru realizarea de lucrări de calitate, într-un timp optim și la costuri reduse.

Constructorii susțin că buldozerul Komatsu oferă cea mai mare productivitate și cel mai mic consum de combustibil din clasa sa de buldozere de dimensiune medie. Gama de utilaje Komatsu cuprinde cele mai rezistente excavatoare pe pneuri din Europa. Concepute și construite pentru piețele din Europa, utilajele asigură o productivitate excelentă, siguranță și confort în operare, într-un produs robust și prietenos cu mediul înconjurător.

Care sunt cele mai populare utilaje Komatsu?

Excavatoare Komatsu

excavator
 
Excavatorul este un utilaj folosit pentru a extrage pământ, pietre și alte substanțe din sol. Excavatoarele Komatsu pot fi achiziționate într-o varietate de modele și tipuri, în funcție de munca necesară. Unul dintre cele mai populare excavatoare este cel pe pneuri. 
Silențioase, sigure și de încredere, toate excavatoarele Komatsu pe șenile au o serie de caracteristici speciale: cea mai mare putere din clasa lor, stabilitate deosebită, capacitate mare de ridicare și confort sporit pentru operator. Toate utilajele Komatsu sunt foarte eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil.  
 
excavator komatsu
 
Midiexcavatoarele Komatsu pot fi achiziționate în configurații personalizate de client și sunt echipate cu un braț de excavare oscilant, ceea ce face posibilă pivotarea acestuia pe orice parte. Un alt model special de excavatoare Komatsu este cel cu raza de întoarcere minimă (minimal swing radius excavators), unde cabina de-abia dacă depășește lățimea șenilelor, oferind siguranță în manipularea într-un un spațiu mic.  
 
 
  miniexcavator
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Miniexcavatoarele Komatsu sunt utilizate în același scop ca și modele de excavatoare mari, respectiv pentru a extrage și pentru a muta materiale din sol. După cum sugerează și numele lor, sunt mai mici decât excavatoarele în sine, deci sunt potrivite pentru a lucra în zone mici, cum ar fi mediile aglomerate sau în lucrări de alimentare cu apă și instalare de conducte. Acestea sunt cele mai potrivite în zonele în care excavatoarele mari nu sunt ideale.
 

Buldoexcavatoare Komatsu

   buldoexcavator
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Un buldoexcavator este un utilaj multifuncțional care dispune de echipamente de lucru frontale și care include și un braț excavator în partea din spate. Practic, buldoexcavatorul este o combinație între un încărcător frontal și un excavator. În partea din față a buldoexcavatorului, se află o cupă folosită la încărcarea materialelor, iar, în partea din spate, se află un braț de excavare.
Cu un buldoexcavator veți putea realiza un număr mare de lucrări cu un singur operator, ceea ce face ca orice sarcină să fie mai ușor de finalizat. Practic, cu un buldoexcavator veți putea face lucrările a două utilaje cu unul singur. Asta înseamnă economie de bani și timp, precum și a spațiului de depozitare atunci când echipamentul nu este în uz.
 

Încărcătoare frontale pe pneuri Komatsu

 utilaj komatsu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Un încărcător frontal pe pneuri este un utilaj folosit pentru ridicarea materialului care a fost excavat, astfel încât să poată fi scos din zona de lucru. Încărcătoarele pe pneuri au o foarte bună mobilitate. Aceste utilaje se pot deplasa în jurul materialelor ce trebuie încărcate și le pot colecta cu ușurință. Dimensiunea încărcătoarelor frontale variază în funcție de scopul pentru care sunt folosite, respectiv de la 2 la 30 de tone.
Încărcătoarele pe pneuri se pot folosi la un număr mare de lucrări de construcții, agricole și municipale. Cum ar fi îndepărtarea zăpezii. Încărcătoarele pe pneuri au o mobilitate ridicată, ceea ce înseamnă că materialele pot fi transportate în mod direct, fără a fi nevoie să fie încărcate în alt utilaj.
 
Buldozerele Komatsu produse în Japonia sunt recunoscute ca fiind cele mai fiabile și cu un consum mic de combustibil în raport cu performanțele oferite. Buldozerele Komatsu sunt proiectate cu scopul de a efectua cea mai mare gamă de aplicații terasiere. Komatsu oferă pentru buldozerele noi o garanție extinsă de 5 ani și costuri preferențiale de service și pentru piese de schimb.
 

 

buldozer

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )