campaign-notification campaign-notification

Proiect Via Transilvanica - DRUMUL CARE UNEȘTE

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Via Transilvanica, drumul care unește este un traseu de drumeție care poate fi parcurs pe jos, pe bicicletă sau călare, de la Drobeta-Turnu Severin și până la Putna.

Proiect Via Transilvanica DRUMUL CARE UNEȘTE

 

 

Via Transilvanica, drumul care unește este un traseu de drumeție care poate fi parcurs pe jos, pe bicicletă sau călare, de la Drobeta-Turnu Severin și până la Putna. Cei aproape 1.000 de kilometri vor deschide porți spre 1.000 de ani de istorie, experiențe multietnice și multiculturale specifice Transilvaniei. Via Transilvanica este drumul care ne-a lipsit.

Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Traseul pus la cale de Via Transilvanica este împărțit în 7 părți:

 

  1. Traseul Cerna parcurge peisaje spectaculoase, de la malul Dunării la Munții Cernei, trecând prin Parcul       Național Domogled, unul din cele mai spectaculoase din țară. Lungimea traseului este de aproximativ 191 km.
  2. Terra Daco - Numele ales de noi, Terra Daco Romana descrie ținutul în care sunt concentrate repere ale istoriei dacilor și romanilor (Obiective turistice: Sarmisegetusa Regia, Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Biserica Densuș, Cetatea Costești, Hațeg). Cuprins între Orăștie și Ulpia Traiana Sarmisegetusa traseul are aproximativ 98 kilometri.
  3. Valea Mureșului este un loc plin de istorie și fapte de vitejie. Traseul propus acoperă zona Blaj - Orăștie, trecând prin Alba Iulia, locul Marii Uniri. Este un traseu de aproximativ 122 kilometri.
  4. Terra Saxonia - Cu o lungime de 125 km, Terra Saxonia este porțiunea de traseu ce parcurge zona locuită odinioară de sași. Tradițiile și obiceiurile sașilor trebuie cunoscute pentru a putea înțelege mai bine influența pe care au avut-o asupra întregii Transilvanii. (Obiective turistice: Biertan, Saschiz, Mediaș, Criț, Sighișoara).
  5. Terra Siculorum este cel de-al cincilea traseu al Via Transilvanica. Cei 88 de kilometri ai traseului traversează aici teritorii locuite de secuii mândri care au contribuit la tot ceea ce este Transilvania de azi.( Obiective turistice: Sovata, Salina Praid și Muntele de Sare, Corund, Odoheiu Secuiesc).
  6. Regiunea Călimani este cea mai lungă dintre cele 7 regiuni, cu o lungime de 142 km. Via Transilvanica trece aici prin munți și ne arată că asprimea locului a învățat oamenii să se adapteze în fața naturii și a vremurilor.(Obiective turistice: Conacul de la Posmuș, Reghin, Valea Bârgăului, Pădurea din șes și rezervația de lalea pestriță).
  7. În nordul țării, Bucovina este o punte de legatură între Transilvania și Moldova. Vom descoperi pe traseul de aproximativ 133 km zone pitorești și monumente de istorie unice în lume. (Obiective turistice: Putna, Mănăstirea Moldovița, Fundu Moldovei, Dorna Candrenilor, Piatra Fântânele).

 

Iată harta completa cu traseul Via Transilvanica:

Harta Via Transilvanica

În data de 21 iulie 2018, Tășuleasa Social a pus primele două borne kilometrice pe Via Transilvanica, pe un kilometru din județul Bistrița-Năsăud. Pentru operativitate UTILBEN a asigurat un mini excavator SUNWARD SWE25B. Cu ajutorul utilajului se va excava locurile unde vor fi amplasate bornele kilometrice.

Sunward mini excavator

Vor fi montate borne din kilometru în kilometru. Fiind un drum public, acesta va putea fi parcurs de persoanele iubitoare de drumeţii, natură, sport, doritoare să îl străbată în totalitate sau parţial. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Mai multe detalii despre proiect, pe viatransilvanica.com.

Dacă doriți să achiziționați un mini excavator puteti accesa categoria de utilaje UTILBEN.

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )