campaign-notification campaign-notification

10 Măsuri de siguranță pentru posesorii de utilaje - Primele 5 reguli de aur

Publicat de 25/08/2020

măsuri de siguranță utilaje, siguranță utilaje, operarea de utilaje, siguranța pe utilaje, siguranța în utilaje, măsuri de siguranță, utilaje grele, utilaje agricole

Care sunt principalele 5 măsuri de siguranță când vine vorba de utilizarea utilajelor grele în fermă? Îți prezentăm 5 reguli de aur pentru fermierii care dețin utilaje grele.

10 Măsuri de siguranță pentru posesorii de utilaje

 

Anual, 1 din 10 agricultori suferă accidente cauzate de utilaje. Este o statistică mondială care ar trebui să pună pe gânduri orice persoană care are de-a face cu echipamente grele. Totodată, alți agricultori sunt răniți în urma muncii în ferme, la câmp sau în alte împrejurări asemănătoare. Iar acestea sunt doar statisticile raportate, statisticile oficiale. Multe victime nu merg la spital și se tratează acasă. Nu de puține ori, aceste accidente agricole se soldează cu decese, așa că respectarea unor măsuri de siguranță este vitală!

În cele ce urmează, îți vom prezenta 5 măsuri care te vor ține pe tine și pe cei apropiați în siguranță, iar, într-un articol viitor, vom completa lista de 10. Vei afla că nu este deloc dificil să respecți aceste îndrumări folositoare.

 

1. Citește manualul de instrucțiuni. Fie că vorbim de un tractor sau de un atașament agricol, trebuie să citești manualul de instrucțiuni înainte de a pune echipamentul respectiv la treabă. Acest manual va include, obligatoriu, sfaturi de siguranță specifice produsului respectiv. Chiar dacă ai folosit echipamente similare, asta nu înseamnă că nu trebuie să te familiarizezi cu un utilaj sau atașament nou. Nimeni nu s-a născut învățat și, chiar dacă pare o pierdere de timp, manualul de instrucțiuni îți va furniza poate niște informații la ca nici nu te gândeai. Încearcă!

 

2. Menține echipamentele în stare bună. Utilajele sau atașamentele agricole care nu trec printr-un proces periodic de mentenanță pot fi periculoase. Verifică atent orice echipament agricol înainte de a-l pune la treabă. Curățarea, lubrifierea și verificarea fluidelor sunt extrem de importante pentru menținerea utilajelor și atașamentelor în stare bună. Pe lângă un grad sporit de siguranță în muncă, un utilaj bine întreținut are și o valoare de revânzare mai bună. Totodată, un utilaj îngrijit se va defecta mai rar sau deloc. Așadar, ai doar de câștigat!

 

3. Folosește unealta potrivită pentru sarcina potrivită. Nu fi tentat să folosești unelte sau accesorii agricole care nu sunt construite pentru genul de lucrare pe care trebuie să o faci. Folosirea improprie a instrumentelor de lucru poate duce la deteriorarea acestora sau la rănirea celor care le folosesc. Dacă alegi scula potrivită pentru munca potrivită, îți vei termina treaba mai repede și vei fi și mai eficient. Știm, românul s-a născut meșter și îi place să improvizeze. Dar, noi te sfătuim să nu cazi în această capcană și să faci lucrurile ca la carte!

 

4. Poartă echipament de protecție. Nu doar în țara noastră, această regulă de siguranță este adesea trecută cu vederea. Scuzele sunt multiple. Ba că echipamentul de protecție este incomod, ba că îți îngreunează munca, ba că este considerat inutil. Dar nu este deloc așa. Echipamentul și instrumentele de protecție îți pot salva viața. Realmente.

Haine speciale, ochelari și căști de protecție, mănuși și bocanci cu bombeu metalic. Sunt doar câteva dintre produsele care trebuie purtate atunci când folosești o drujbă sau alte unelte agricole ce îți pot pune sănătatea sau chiar viața în pericol. Atunci când operezi un utilaj, atenție la ținută. Să nu fii îmbrăcat în haine largi, care să se agațe sau să se prindă între mecanismele aflate în mișcare. De asemenea, șireturile să fie întotdeauna bine legate. Un sfat pe care l-am învățat încă din copilărie!

 

5. Cere ajutor. Echipamentele agricole mici nu necesită mai mult decât un operator și te poți descurca singur cu ele fără probleme. Totuși, când vine vorba de utilaje masive sau atașamente de mari dimensiuni, este indicat să ai un ajutor în preajmă. Nu risca o accidentare doar pentru că nu ai apelat la cineva care să îți facă munca mai ușoară. Unde-s doi puterea crește!

 

 

Acestea au fost doar primele 5 măsuri de siguranță pe care trebuie să le respectăm în preajma utilajelor. Rămâi alături de noi, pentru a-ți îmbogăți cunoștințele cu lista de 10!

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )