campaign-notification campaign-notification

10 Sfaturi pentru cumpărarea unei combine agricole second-hand

Publicat de 01/06/2020

combină agricolă second-hand, combină agricolă fiabilă, cum cumpăr o combină fiabilă, combine agricole fiaile, combine fiabile

Descopera top 10 sfaturi pentru cumpararea unei combine agricole second hand in conformitate cu nevoile tale.

Deși există avantaje multiple pentru a cumpăra utilaje noi în detrimentul celor second-hand, știm că adesea achiziționarea de echipamente noi nu este posibilă.

Așadar, trebuie să găsiți utilajul potrivit la prețul corect, și de la vânzătorul potrivit.

Ce anume verificați la utilajul dorit? De la cine să cumpărați utilajul? La ce aspecte ar trebui să fiți atent? Pentru că știm cât de mult vă pot frământa aceste întrebări și multe altele, vă venim în ajutor cu o serie de sfaturi care să vă ajute să alegeți combina second-hand potrivită.

 

Când sunteți în căutarea unei combine agricole, asigurați-vă că alegeți utilajul potrivit pentru nevoile dvs. cu ajutorul acestor sfaturi:

 

1. Alegeți brandul potrivit

În funcție de bugetul dvs., de nevoi și preferințe, există 4 mari companii producătoare de combine:

John Deere - ca lider al industriei în utilaje și echipamente agricole, John Deere este marele jucător din domeniul combinelor agricole.

Case International Harvester - Cu un focus deosebit asupra agriculturii autonome, Case IH vine constant cu noi inovații și tehnologii pentru a face munca operatorilor de combine din ce în ce mai ușoară.

New Holland – Un adept adevărat al agriculturii sustenabile, New Holland a creat de-a lungul timpului combine agricole puternice, realizate pentru o agricultură mai curată și mai eficientă.

Massey Ferguson - Întotdeauna inovatoare, Massey Ferguson este o companie cunoscută pentru echipamentele agricole de precizie, combinele lor având o putere cuprinsă între 175 și 459 CP.

Desigur, există o mulțime de alte braduri de combine foarte bune și nu vin la prețuri mai accesibile.

 

2. Selectați combina potrivită pentru tipul muncii la care va fi utilizată

combine agricola

„Mai mare” nu înseamnă neapărat „mai bun”. Deși poate părea o idee grozavă să optezi pentru o combină de dimensiuni considerabile, cu capacitate mare de producție, acest lucru ți-ar putea aduce în fapt mai multe probleme dacă utilajul nu este corespunzător pentru tipul culturilor și muncii la care va fi întrebuințat. O combină mai mică va produce o sarcini cu mult mai ușor de manipulat, în comparație cu o combină mare, plină cu recolta dvs., ce rămâne inactivă până poate fi ridicată.

Tipul culturilor este de asemenea un factor important în alegerea combinei. Pentru cele mai bune performanțe în timpul campaniei agricole, speciile de culturi precum floarea-soarelui, porumb, soia și orez necesită propriile hedere, construite în special pentru recoltarea acestora.

 

3. Verificați exteriorul

Vă recomandăm să inspectați combina la fața locului și în amănunt. În general, fermierii își vor menține utilajele în condiții bune pentru a prelungi durata de viață a acestora, dar asta nu înseamnă că vă puteți culca pe ureche, sau că vă puteți încrede întrutotul în ceea ce vă spune vânzătorul.

Cu toate ca pozele trimise de vânzători vă vor ajuta să vă faceți o idee despre calitatea combinei, nimic nu se compară cu verificarea acesteia îndeaproape.

Atunci când achiziționați o combină, aceasta va fi, cel mai probabil, echipată deja cu un heder generic. Verificați anul, marca, modelul și dimensiunea hederului și asigurați-vă că nu există componente lipsă.

Trebuie să:

  • Ascultați motorul
  • Înconjurați combina pentru a verifica dacă există semne de deteriorare sau rugină
  • Verificați centurile, lanțurile și pinioane să vă asigurați că sunt în stare bună

Ar fi indicat, dacă se poate, să mai luați încă o persoană cu dvs. care știe, de asemenea, care sunt elementele importante ale unei combine. Două perechi de ochi și urechi sunt mai bune decât una!

 

4. Verificați anvelopele

combina agricola second hand

Anvelopele sunt o componentă esențială a combinei. Combina, în timpul campaniei, are de transportat o greutate foarte mare, iar acest lucru poate provoca o compactare semnificativă a câmpului, mai ales în cazul în care cauciucurile nu au capacitatea corectă de transport. Așa că verificați acest lucru, precum și mobilitatea, tracțiunea și rezistența la uzură.

 

5. Verificați interiorul

O campanie agricolă este o activitate obositoare și de durată considerabilă, așadar cu siguranță veți prefera o cabina confortabilă și o combină echipată cu toate dotările de care ați putea avea nevoie în interiorul ei.

Pentru a vă da seama dacă vă simțiți confortabil în cabină, vă recomandăm să verificați și chiar să testați interiorul acesteia înainte de a achiziționa combina. Așezați-vă pe scaun, încercați fiecare comandă din bord și asigurați-vă că totul funcționează așa cum trebuie. Întrebați, de asemenea, unde se află diverse compartimente pentru stocarea documentelor utilajului și altor lucruri, opțiuni de divertisment ale cabinei (dacă este cazul) și orice altceva este important pentru dvs.

 

6. Verificați motorul

La fel ca înainte de achiziționarea unei mașini, asigurați-vă că ați inspectat motorul combinei. Porniți utilajul și căutați semne de scurgeri din zona motorului, furtunurilor sau componentelor hidraulice. Fiți atent la orice zgomote neobișnuite, cum ar fi bătăile, scârțâitul sau trosniturile. De asemenea, este important să verificați dacă motorul respectă standardele de emisii.

 

7. Puneți întrebările corecte înainte de achiziție

Când sunteți în căutarea unei combine agricole și vă gândiți să o achiziționați de la un vânzător privat, trebuie să fiți pregătiți cu câteva întrebări pentru a vă asigura că acesta a păstrat utilajul într-o condiție bună:

  • Care este istoricul service-ului? Vă poate oferi un jurnal de întreținere?
  • Câte de funcționare are combina?
  • Ce tip de heder are combina? Ce fel de culturi poate recolta?
  • Poate fi operată cu ușurință?
  • Care este rata de descărcare?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care este necesar să i le puneți vânzătorului, dar vă recomandăm să vă construiți o listă elaborată, în funcție de nevoile specifice, perioadele de timp în care veți avea nevoie de combină și bugetul pe care-l puteți aloca pentru achiziționarea combinei.

 

8. Utilajul va fi cumpărat de la o persoană privată, sau de la un dealership?

Vă recomandăm să achiziționați utilaje doar de la vânzători în care aveți încredere, altfel puteți să ajungeți în diverse situații neplăcute, precum achiziționarea unui utilaj nefuncțional care nu vine cu nici un fel de garanție, vicii ale utilajului ascunse intenționat de către vânzător sau probleme de uzură pe care nici dvs., nici vânzătorul nu le-a observat din timp.

Când cumpărați utilaje prin intermediul unui dealership, sunteți sigur că utilajul achiziționat vine în stare bună de funcționare, iar dvs. puteți beneficia și de alte servicii oferite de dealeri. De regulă, aceste companii au echipe specializate care vă pot ajuta să alegeți cea mai potrivită combină pentru nevoile dvs., vă pot oferi garanții și servicii post-vânzare.

Utilben vine cu utilaje gata de pus la lucru, oferindu-vă o serie de beneficii, printre care: consultanță în alegerea utilajului potrivit, garanție standard de 30 de zile pentru orice utilaj achiziționat și o revizie a utilajului.

 

9. Verificați dacă utilajul este sau nu încă în perioada de finanțare

Înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, efectuați o verificare rapidă pentru a vă asigura că nu cumpărați utilaje care sunt încă în finanțare.

 

10. Aflați care sunt opțiunile de finanțare pentru utilajul dorit

Combinele agricole sunt o investiție și, ca atare, au un preț mai mare. Dacă aveți nevoie servicii de finanțare pentru a vă putea achiziționa combina, purtați o discuție cu un dealer autorizat pentru a afla și înțelege opțiunile disponibile și care se potrivesc nevoilor și bugetului dumneavoastră.

 

La Utilben, echipa noastră de specialiști vă va sfătui în toate aspectele cumpărării unui utilaj, vă vom spune exact de ce acte aveți nevoie. Noi suntem cei care vor aplica pentru finanțare și vom negocia termenii cu banca. Iar, pentru că facem asta de ani de zile, veți avea parte de dobânzi preferențiale și aprobare foarte rapidă.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )