campaign-notification campaign-notification

3 Modalități de a îmbunătăți starea utilajelor tale

Publicat de 24/09/2020

îmbunătățirea stării utilajelor, întreținere utilaje, mentenanță utilaje, utilaje grele mentenanță, revizii utilaje, verificare utilaje

Ce poți face pentru a-ți menține utilajele în formă? Îți prezentăm 3 metode prin care poți îmbunătăți starea utilajelor tale.

Modalități de a îmbunătăți starea utilajelor tale

 

Atunci când ești la mâna utilajelor pentru a termina o lucrare sau un proiect, fie că e vorba de un șantier sau o fermă, trebuie să te asiguri că echipamentele sunt în perfectă stare de funcționare și că nu te vor lăsa la greu. Mai ales că un utilaj care nu funcționează la capacitate maximă aduce cu sine pierderea de bani. Vei avea cheltuieli neprevăzute și întârzieri neplanificate.

Pentru a evita agravarea problemelor de ordin tehnic și risipa financiară, trebuie să pui mentenanța utilajelor tale pe primul loc.

În acest articol, îți vom dezvălui 3 pași simpli care te vor scăpa de griji:

 

1. Planifică mentenanța utilajelor.

Prevenția este deosebit de importantă în multe aspecte din viața noastră, nu doar când vorbim despre utilaje. Se spune că dacă ești un om prevăzător, nu vei avea parte de surprize neplăcute. Fii atent la semnele care trădează uzura utilajelor tale și fă-ți un plan de mentenanță pentru fiecare echipament în parte. Un dosar personal, dacă vrei. În dosarul tractorului din dotare, de exemplu, trebuie să se afle informații privitoare la inspecțiile tehnice, piesele înlocuite și verificările periodice. Toate să includă data și costurile aferente fiecărei proceduri.

O evidență clară asupra intervențiilor pe care le suferă un utilaj va duce la anticiparea nevoilor viitoare și cunoașterea din timp a costurilor pe care va trebui să le suporți. Deci, așa cum am precizat și mai devreme, nu vei fi luat prin surprindere. O evidență clară contribuie și la reducerea riscului ca un utilaj să cedeze complet. Aceste măsuri preventive te vor ajuta, practic, să extinzi durata de viață a echipamentului tău.

 

Pentru a completa acest plan de acțiune, studiază cu atenție manualul de întreținere și utilizare al fiecărui utilaj și reține aspectele importante. Cu siguranță, în acel manual vei găsi recomandări specifice, vei afla care sunt consumabilele ce trebuie schimbate și, mai ales, când. Chiar dacă ești familiarizat cu un tractor, asta nu înseamnă că toate sunt la fel.

Iată câteva sfaturi importante pe care trebuie să le pui în practică, dacă vrei să ai un utilaj în perfectă stare de funcționare:

  • inspectează vizual componentele mobile
  • verifică lichidele și uleiurile
  • respectă indicațiile din manualul de utilizare
  • curăță utilajul în mod frecvent
  • operatorii utilajelor să îți raporteze orice problemă de funcționare

 

2. Fă-ți un tabel de control

Este deosebit de important să ai un sistem, să pui la cale o strategie simplă de urmat. Acest sistem poate să fie un tabel sau o listă de acțiuni care trebuie urmate și respectate punct cu punct. Nu există un etalon în acest sens, ci tu trebuie să alcătuiești această listă de priorități în funcție de nevoile tale. La capitolul mentenanță, notează ce componente sau funcții ale utilajului tău au fost verificate, ce teste s-au făcut și ce rezultate s-au înregistrat la diagnoză, ce piese au fost reparate sau înlocuite. Bineînțeles, nu uita să notezi data și costurile. Documentarea acestor aspecte te va ajuta și în momentele în care va apărea o defecțiune.

 

3. Acordă atenție deosebită uzurii.

Utilajele fac cele mai grele munci și sunt făcute pentru asta. Suportă cu brio capriciile vremii, deplasarea pe un teren accidentat și ridicarea celor mai mari greutăți. Dar asta nu înseamnă că sunt indestructibile. La un moment dat, ceva va merge prost, o piesă va ceda. Vestea bună este că poți diminua riscurile apariției unei defecțiuni majore, dacă ești cu ochii pe gradul zilnic de uzură al utilajului tău.

 

Iată câteva semne de uzură care nu trebuie ignorate, dacă vrei ca utilajul tău să nu te lase la greu:

  • vibrații
  • șocuri
  • temperaturi ridicate
  • vechime
  • scurgeri de lichide
  • pierderi de ulei
  • consum ridicat de combustibil

 

Acestea sunt simptome care ar trebui să te pună în alertă. Pentru evitarea problemelor grave ulterioare, ia legătura cu un service specializat.

 

Ai grijă de utilajele tale, iar ele vor avea grijă de tine!

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )