campaign-notification campaign-notification

5 Beneficii pe care doar operatorii de utilaje le au

Publicat de 06/01/2021

beneficii operatori utilaje, beneficii ale operatorilor de utilaje, avantaje operatori utilaje, operatori de utilaje calificați, oferator utilaje

Care sunt principalele avantaje pe care le au operatorii de utilaje? Îți prezentăm principalele 5 beneficii pe care doar operatorii de utilaje le dețin:

Beneficii pe care doar operatorii de utilaje le au

 

Fie că ești un novice în materie de utilaje sau un operator cu experiență, știi deja că operarea de echipamente agricole și de construcții îți aduce o mulțime de beneficii. În cele ce urmează, o să discutăm despre 5 beneficii incontestabile.

 

1. Certificare în domeniu

Majoritatea școlilor sau instituțiilor de formare profesională îți oferă posibilitatea de a face cursuri teoretice și practice și, astfel, să obții o certificare de operator de utilaje. Nu toți angajatorii îți vor cere să deții o diplomă care să ateste că ești un operator certificat, dar noi credem că pregătirea prealabilă profesională este deosebit de importantă.

Să presupunem că ți-ai început cariera de operator de utilaje pe un șantier din localitate și, după terminarea lucrării, constructorul a luat o pauză. Tu nu îți permiți același lux, așa că trebuie să îți găsești rapid de lucru. Ce te faci dacă următorul patron nu este la fel de permisiv ca precedentul și îți cere o certificare în domeniu pentru a te angaja? Cel mai bine este să fii înarmat și cu o diplomă, și cu talent.

Angajatorii preferă acei operatori care au cunoștințe vaste despre utilaje și experiență în câmpul muncii. Candidatul ideal a făcut cursuri în domeniu, are certificările și atestatele specifice, dar și experiență de operator. Chiar dacă experiența o capeți pe șantier - în cazul utilajelor de construcții - sau pe câmp - în cazul utilajelor de agricole -, asta nu înseamnă că orele de practică pe care le-ai făcut în școală nu vor fi luate în considerare.

Printre utilajele despre care vei învăța într-o instituție de formare a operatorilor, se numără basculantele, buldoexcavatoarele, buldozerele, excavatoarele, motostivuitoarele, autogrederele, macaralele, încărcătoarele frontale, cisternele, precum și cursuri de inspecție și mentenanța utilajelor sau de siguranță în muncă. Vei avea ocazia să operezi toate aceste utilaje și să descoperi, astfel, care echipament ți se potrivește cel mai bine. Informează-te în prealabil ce utilaje deține școala care îți va oferi formarea profesională.

 

2. Șanse mari de angajare

Operatorii de utilaje sunt la mare căutare și situația nu se va schimba prea curând. Statisticile confirmă că operatorii de utilaje au fost și vor fi întotdeauna solicitați, în comparație cu un simplu muncitor pe șantier, de exemplu. Totodată, acei profesioniști care pot să opereze mai multe tipuri de utilaje vor beneficia de cele mai bune oportunități de angajare.

Chiar dacă sectorul construcțiilor este volatil și fluctuează, perioadele de creștere economică îi vor găsi pe constructori în căutare disperată de operatori de utilaje. Iar asta se traduce în siguranța unui loc de muncă pentru acei profesioniști care au și cunoștințele necesare, și experiență în domeniu.

 

3. Loc de muncă bine plătit

În majoritatea cazurilor, un operator de utilaje este mult mai bine plătit decât muncitorul de rând. Bineînțeles, venitul variază în funcție de mai mulți factori, între care: numărul de utilaje pe care le poți opera, vechimea și experiența ta în domeniu, dimensiunea noii companii, volumul de muncă, orașul în care lucrezi și alte aspecte de natură economică. Un lucru este sigur, totuși. Dacă ai experiență și cursuri în domeniu, vei fi mai bine plătit decât un operator care are „școala vieții”.

În unele cazuri, chiar angajatorii sunt cei care îți vor plăti cursurile de formare profesională sau de învățare a operării de noi utilaje. Depinde și de tine, să îți dai interesul să înveți cât mai mult și să cauți să îți dezvolți competențele în domeniu.

 

4. Învățare accelerată

Perioada cursurilor depinde de instituția de învățământ pe care o vei urma și de specializarea aleasă. Unele cursuri pot fi terminate și într-o lună, ceea ce este mult mai rapid decât în alte cazuri. Ia în considerare că o facultate o faci în minimum 3 ani. Cursurile care îți permit să operezi utilaje sunt pe repede înainte și îți asigură liniștea că îți vei găsi rapid un loc de muncă. Mai pe scurt, un efort mic pentru un mare beneficiu!

Nu îți vei pierde timpul cu materii care nu te interesează sau cu subiecte care nu îți vor fi de niciun ajutor. Aceste școli de operatori sunt special create să te ajute. Nu de puține ori, cei mai silitori sau talentați operatori de utilaje sunt selectați încă de pe băncile școlii, de către companii de renume sau de către firme care au încheiat parteneriate cu aceste instituții de formare profesională.

 

5. Satisfacție în muncă

Poate ți se pare un beneficiu surprinzător, dar, conform statisticilor, muncitorii din domeniul construcțiilor sau agriculturii sunt printre cei mai fericiți. De ce se întâmplă asta? Pentru că munca ta are însemnătate și ai satisfacția lucrului bine făcut. Un operator pe șantier vede ce a construit și știe că lasă ceva palpabil în urma sa. La fel și un operator de tractor sau combină. Știe că munca sa este importantă și asigură hrana semenilor săi.

 

 

Munca de operator îți oferă oportunități de creștere profesională și de dezvoltare la nivel personal. Nu mai sta pe gânduri și fă primul pas către o carieră de succes!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )