campaign-notification campaign-notification

5 Motive să înveți cât mai multe despre utilaje

Publicat de 17/11/2020

utilaje, cunoștințe despre utilaje, utilaje construcții, buldoexcavator, excavator, tractoare, utiaje agricole

Vrei să afli de ce este indicat să înveți cât mai multe despre utilaje? Iată 5 motive pentru a afla mai multe informații despre utilaje.

Motive să înveți cât mai multe despre utilaje

 

În multe feluri, utilajele și operatorii acestora contribuie la construirea lumii. De la drumuri la poduri, la blocuri de locuințe și clădiri de birouri. Nu este o exagerare dacă spunem că folosirea echipamentelor agricole și de construcții este motorul economiei mondiale.

Pentru aceia dintre voi care acum intrați pe piața muncii și nu v-ați decis în ce domeniu să activați, luați în calcul lumea utilajelor. Trăim vremuri tulburi, caracterizate de instabilitate financiară și incertitudine. Un lucru e sigur, totuși. Construcțiile merg înainte, pentru că este singura cale de a dezvolta un oraș, o țară, întreaga lume. Prin urmare, locurile de muncă în domeniu sunt o adevărată mină de aur.

 

1. Un job la mare căutare.

Statistica mondială oferă un procent încurajator de creștere a cererii în domeniul construcțiilor. Până în 2026, numărul de operatori de utilaje va crește cu 12% în întreaga lume. Această creștere considerabilă este atribuită dezvoltării constante a infrastructurii mondiale și a nevoii de noi locuințe și clădiri de birouri în marile orașe. Pe baza acestor indicatori, va crește și oferta de locuri de muncă în domeniul operării de utilaje.

 

2. Timp scurt de instruire.

Un avantaj major pentru a urma cursuri de pregătire în domeniul operării de utilaje este timpul necesar pentru instruire. De la câteva săptămâni, la câteva luni. Spre deosebire de cursurile unei facultăți, care trebuie urmate cel puțin timp de 3 ani. Timpul mai scurt petrecut la cursuri înseamnă că vei putea să începi să câștigi bani mai repede.

Siguranța la locul de muncă este importantă, indiferent de domeniul de activitate, dar riscurile sunt mult mai mari atunci când operezi utilaje. Termenul de utilaje „grele” trebuie luat în nume propriu, așa că și protecția trebuie să fie de „categoria grea”. Totodată, află cât mai multe despre echipamentul de protecție pe care trebuie să îl porți și despre modurile în care acesta te va proteja de potențialele pericole. Accidentele sunt foarte frecvente, atât în ferme, cât și pe șantiere.

Atunci când urmezi cursuri de specializare în domeniul operării de utilaje, accentul cade adesea pe siguranță. Nu puțini sunt cei care tratează cu indiferență sau chiar iau în derâdere aceste cursuri, dar tocmai această atitudine dezinteresată îi poate costa viața. Instructorii pun accent pe măsuri de prevenție și pe o conduită corespunzătoare pentru operatori, pentru că știu că aceste lucruri sunt vitale.

 

3. Practica e de aur.

Alege un curs care îți permite să pui mâna pe utilaje și să le operezi efectiv, nu doar să înveți despre ele. Multe unități de învățământ oferă doar cursuri teoretice, așa că fii foarte atent când alegi unde te vei perfecționa. Teoria este foarte importantă, dar, asemenea școlii de șoferi, practica este esențială. Nu te poți urca în cabina unui excavator sau tractor și să îl operezi doar pe baza a ceea ce ai citit în manuale.

Totodată, hotărăște-te de la bun început dacă vei lucra în construcții sau în agricultură. Nu are rost să pierzi ore bune la volanul unui tractor, dacă tu vrei să lucrezi pe șantier. Testează mai multe utilaje și, astfel, intuiția ta și sentimentele care te încearcă te vor ghida către echipamentul potrivit. Nu strică să știi să operezi cât mai multe utilaje, mai ales că, astfel, vei deveni mai atractiv pentru angajatori. Pe măsură ce te perfecționezi în operarea mai multor utilaje, vor crește șansele să îți găsești un loc de muncă mai bun și mai bine plătit.

 

4. Devino un profesionist adevărat.

Nu te mulțumi cu puțin. Așa cum am punctat și mai devreme, este foarte important să înveți cât mai mult și să te specializezi în operarea cât mai multor utilaje. Învață tot ce ține de echipamentele grele, află secretele utilajelor, ia legătura cu specialiști în domeniu și informează-te din cât mai multe surse. Nu te limita la cursurile teoretice, intră pe internet și află cât mai multe lucruri. Abonează-te la canale dedicate pasionaților de utilaje, așa cum este Utilaje TV, de exemplu, sau citește literatură de specialitate.

 

5. Explorează și alte posibilități.

Dacă ai făcut pasul spre lumea utilajelor, dar nu te vezi în cabina unui echipament agricol sau de construcții, nu-ți fă griji! Sunt atâtea alte meserii care au de-a face cu domeniul utilajelor, așa că este imposibil să nu te regăsești undeva. De la departamentul tehnic, la departamentul de vânzări. Important este să fii consecvent și să îți urmezi pasiunea pentru utilaje. Fie că vei deveni un mecanic talentat sau un vânzător de renume, perfecționează-te și fii cel mai bun!

 

 

Și un sfat bonus: participă la expoziții și târguri de utilaje. Descoperă ultimele tehnologii în domeniu, noi modele de utilaje și vorbește cu oamenii de acolo. Networking-ul este foarte important sau, cum spune românu’, să îți faci relații. Folosește platformele de socializare și păstrează legătura cu oamenii care îți împărtășesc pasiunea. Trăim într-un secol al vitezei, așa că ține pasul cu schimbarea!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )