campaign-notification campaign-notification

5 vicii ascunse ale tractoarelor second-hand, care te pot costa 10.000 de euro

Publicat de UTILBEN01/04/2019

Care sunt principalele vicii ascunse ale unui tractor second-hand și cum pot acestea să îți afecteze achiziția. Cumpără tractor second-hand în siguranță.

Vicii ascunse ale tractoarelor second-hand

 

4 din 10 fermieri români nu sunt mulțumiți de tractoarele aduse din afara țării

 
Cum să achiziționezi un tractor din afara țării, gata de pus la lucru, fără vicii ascunse, timp pierdut și bani în plus?
 
 

Probabil că te-ai decis să îți achiziționezi un tractor second-hand din afara țării și să știi că este o decizie foarte înțeleaptă. Nu are sens să cheltuiești 50.000 de euro pe un tractor nou și apoi, dacă vrei să îl vinzi după doar 5 ani, să mai primești doar 25.000, deși acesta poate duce încă 15 ani în câmpul muncii.

 

Tractoarele din vestul Europei vin cu dotări premium. De fapt, utilajele second-hand din Germania au opționale superioare chiar și față de cele pe care le cumperi noi din România. Multe tractoare sunt dotate cu suspensie pentru cabină, aer condiționat, suspensie pe axe, scaun pneumatic, computer de bord, tiranți frontali, precum și multe altele.

Doar în Germania, sunt la vânzare peste 20.000 de tractoare care au peste 100 de cai putere. În consecință, nu este de mirare că vrei să-ți achiziționezi următorul tău utilaj agricol din străinătate. Însă faptul că ne luăm un tractor din Germania, Franța sau Anglia, nu înseamnă că nu putem să avem parte de surprize. Și când spun surprize, mă refer la vicii ascunse și, de multe ori, chiar rea-voință.

Noi, la UTILBEN, am vândut peste 1.500 de utilaje importate din afara țării, în ultimii 12 ani, și ne-am confruntat cu sute de probleme. De la motoare schimbate și plăcuțe falsificate, șasiuri sudate și revopsite, la ore de lucru date înapoi și până la transmisii fără piese în ele. Cu toate acestea, sunt în continuare de acord cu tine că este mai indicat să cumperi un tractor din Germania, decât din România. Însa trebuie să fii atent, pentru că și în țările occidentale sunt destui oameni care vor să te păcălească.

În acest articol, îți voi prezenta 5 vicii ascunse și problemele peste care poți să dai atunci când achiziționezi un tractor din vestul Europei. Probleme peste care noi am dat cumpărând peste 1.500 de utilaje din străinătate. Dacă rămâi cu mine până la final, îți voi arăta cum poți să eviți toate aceste probleme și, în plus, vei primi un cadou de 500 de euro!

 

 

 

1. Ore de lucru date înapoi.

 

Dealerii și fermierii din străinătate știu foarte bine că, atunci când vrei să îți cumperi un tractor, cauți unul care are între 2.000 și 5.000 de ore lucrate. Dacă verifici pe internet, vei constata că 62% dintre toate anunțurile de vânzări de tractoare au până în 5.000 de ore de lucru. În mod evident, foarte multe dintre ele nu arată corect orele petrecute în câmpul muncii. Sunt două modalități prin care fermierii și dealerii din străinătate reușesc să falsifice numărul de ore reale lucrate.

 

Prima modalitate, pe care o folosesc în special fermierii, este să deconecteze ceasul de la computerul central și, în felul acesta, tractorul nu mai înregistrează orele lucrate în perioada în care ceasul este deconectat. A doua modalitate, pe care o folosesc în special dealerii, este să se conecteze cu o aplicație specială la computerul utilajului și să modifice pur și simplu orele înregistrate. Iar acest procedeu costă doar 300 de euro și se realizează într-o oră.

La UTILBEN, una dintre soluțiile noastre este să lucrăm doar cu furnizori pe care îi verificăm în prealabil și pe care ne putem baza. Am ajuns, în cei peste 12 ani de experiență, să avem relații cu peste 500 de furnizori din întreaga Europă. Dar asta nu este mereu de ajuns. Și acești dealeri pot fi, la rândul lor, păcăliți de fermieri sau de alți dealeri.

În consecință, avem două modalități prin care putem testa veridicitatea numărului de ore de funcționare: prin conectarea la subcomponentele utilajului și compararea numărului de ore sau prin verificarea istoricului utilajului direct la dealeri.

 

2. Reviziile nu se fac înainte de livrarea utilajului.

 

Chiar dacă proprietarii de echipamente agricole din Germania, Franța și Anglia fac reviziile la timp, adică la numărul de ore necesar, de multe ori utilajele stau o perioadă îndelungată în parcurile furnizorilor. În tot acest timp, uleiurile și filtrele își pierd proprietățile pe care le aveau, chiar dacă utilajul nu a fost folosit. În plus, apa rezultată din condensul care se produce în rezervor, împreună cu impuritățile din combustibil, poate duce la deteriorarea injectoarelor, pompelor de injecție sau chiar a motorului. Iar tu o să te trezești când ți-e lumea mai dragă, în plină campanie, că ai pus la lucru un utilaj proaspăt cumpărat și, după câteva zeci de ore, cedează motorul, transmisia sau sistemul hidraulic.

 

Dacă motorul se defectează, reparația te costă între 8.000 și 10.000 de euro și durează aproximativ două săptămâni pentru a pune tractorul din nou pe picioare. Dacă îți pică transmisia, te costă undeva la 15.000 de euro, iar transportul și montajul durează până la o lună. Pe lângă bani cheltuiți, timpul poate fi cel mai important. Când ți-a cedat o componentă esențiala în plină campanie, nu vei mai putea să folosești utilajul timp de minimum o lună.

Acesta este motivul pentru care noi, la UTILBEN, facem revizia completă a utilajului înainte ca acesta să ajungă la clientul care l-a comandat. Mai mult, oferim garanție pentru prima lună, astfel încât, dacă nouă ne-a scăpat prin absurd ceva, clientul să nu piardă timp și bani pentru reparație. Am avut cazuri în care am dat un utilaj la schimb pentru că, deși echipamentul a trecut de revizia noastră, ceva neprevăzut s-a defectat în plin sezon de lucru. Pentru că noi avem contracte bine negociate și lucrăm doar cu furnizori de încredere, am putut să rezolvăm problema pentru client, fără ca acesta să piardă timp și bani.

 

 

3. Transmisie foarte uzată.

 

Vorbim din nou despre transmisie, pentru că este o componentă esențială a tractorului. Este scumpă, iar înlocuirea ei durează o lună sau chiar mai mult. În plus, o transmisie uzată reduce considerabil puterea tractorului. Iar asta nu e cea mai mare problemă! Problema majoră este că pilitura rezultată din uzura transmisiei ajunge la subcomponentele utilajului și poate să distrugă sistemul de frânare, axele sau sistemul de marș. Pentru că uzura excesivă este vizibilă doar în momentul în care pui efectiv tractorul la treabă, viciul este greu de descoperit în momentul achiziției.

Am întâlnit un caz în care un tractor funcționa perfect la testarea în sarcină ușoară și chiar nu avea probleme când l-am pus efectiv la treabă. Însă, după două săptămâni la muncile câmpului, transmisia a cedat și a fost nevoie de înlocuirea acesteia. Bineînțeles, clientul nu pierdut timp sau bani, pentru că UTILBEN i-a pus la dispoziție un tractor la schimb. Dar, dacă pățești același lucru cu un utilaj pe care ți l-ai cumpărat singur, vei fi obligat să suporți costurile de reparație și să îți asumi timpul pierdut. Mai exact, 10.000 de euro și o lună fără tractor, în plină campanie.

Acesta este motivul pentru care UTILBEN a ajuns cel mai mare importator de utilaje second-hand din România. Timp de 12 ani, ne-am creat experiența necesară pentru a depista aproape orice viciu ascuns, iar acest lucru ne permite să ne asumăm tot riscul, astfel încât clientul să nu aibă de suferit.

 

4. Scurtcircuite la sistemul electric.

 

În cazul în care tractorul nu este curățat la sfârșitul fiecărei campanii, acesta devine o casă foarte primitoare pentru rozătoare. Desigur, rozătoarele nu o să mănânce metalul utilajului tău, dar pot să-i roadă cablurile. Având în vedere că în interiorul tractorului sunt câteva mii de fire care conectează componentele utilajului, tot ce trebuie să se întâmple pentru a se produce un scurtcircuit este ca un șoarece să roadă izolația de pe câteva dintre ele.

 

Nu ai cum să verifici asta mereu, când testezi tractorul. Un scurtcircuit poate să apară după o ploaie sau când într-o perioadă cu umezeală ridicată în aer. Iar acest simplu scurtcircuit îți poate prăji computerul tractorului sau chiar poate distruge anumite componente vitale. Computerul unui tractor te costă undeva între 3.000 și 5.000 de euro, dar găsirea firelor afectate și reparația lor poate să dureze săptămâni întregi. Gândește-te că o echipă de service trebuie să verifice mii de fire, pentru a le identifica pe cele cu izolația roasă. Este ca și cum ai încerca să găsești acul în carul cu fân.

Chiar și pentru noi, specialiștii UTILBEN, este greu de verificat acest viciu destul de des întâlnit. Tocmai de aceea, am avut nevoie de 12 ani să trecem prin câteva mii de furnizori, până când i-am găsit pe aceia care cumpăra utilaje doar de la fermieri care le întrețin corespunzător și care au unelte avansate de verificare și analiză a utilajelor. Dacă, totuși, nu am depistat viciul ascuns, clientul nostru este acoperit de garanție.

 

5. Transportul în țară.

 

Este adevărat că transportul nu este tocmai un viciu. Dar este o problemă foarte mare, mai ales când vine vorba de a muta un tractor pe o distanță de 2.000-3.000 de kilometri. Dacă ai ales trailerul greșit, atunci tractorul tău poate să fie deteriorat grav în timpul transportului sau la descărcare. Și, dacă tipul de trailer nu este ales corespunzător, vei avea nevoie de o macara pentru a descărca utilajul la destinație. Asta te costă cel puțin 2.000 de euro în plus.

Am avut și noi cazuri în care transportatorii sau furnizorii au folosit camioane nepotrivite pentru utilajul transportat și, la încărcare, tractorul a fost deteriorat. Pentru că avem contracte stabile încheiate cu furnizorii și transportatorii noștri, care ne permit să returnăm un utilaj avariat, clientul nu a suferit nicio pagubă. Am auzit întâmplări de la partenerii noștri despre tractoare care au căzut și s-au rostogolit efectiv pe autostradă, pentru că șoferul nu a ancorat utilajul corect. A fost daună totală și, chiar dacă banii se recuperează, clientul pierde o campanie întreagă de lucru.

Noi, la UTILBEN, oferim întotdeauna soluții de înlocuire a utilajului, în caz că apar astfel de probleme și ne ocupăm de soluționarea dosarelor de daune, care pot dura luni întregi sau chiar ani.

 

În următoarele rânduri, vreau să îți explic de ce este mai rapid, mai sigur și chiar mai ieftin să lucrezi cu UTILBEN dacă vrei să îți cumperi un tractor sau un alt utilaj din afara țării. Apoi, îți voi oferi cei 500 de euro promiși la începutul acestui articol.

 

     Cea mai diversificată ofertă de utilaje din România: Avem acces la peste 30.000 de utilaje din întreaga Europă, în orice moment.

     Furnizorii noștri din afara țării sunt trecuți printr-un proces strict de acreditare: Pentru a livra mereu utilaje fără vicii și gata de pus la lucru, lucrăm doar cu furnizori acreditați.

     Garanție de minimum 30 de zile pentru toate utilajele furnizate: Pentru că vrem să preluăm riscul de pe clienții noștri, am adăugat această garanție. 

     Finanțare în maximum 48 de ore, cu 1,99% dobândă: Am încheiat parteneriate cu BT și BCR Leasing, așa că avem posibilitatea să îți obținem finanțare în doar 2 zile, cu 15% avans și o dobândă preferențiala de 1,99% pentru toate utilajele second-hand, față de dobânda standard de 6% pe care o vei obține dacă mergi singur la bancă.

     Verificarea tuturor utilajelor înainte să ajungă la client: Absolut toate utilajele pe care le livrăm sunt verificate de specialiștii noștri. În plus, facem service-ul complet, punem ulei nou, schimbăm filtrele și pregătim utilajul, astfel încât să ajungă la tine verificat și gata de pus la lucru.

     Transport gratuit și sigur până la sediul clientului, în maximum 10 zile: Livrăm orice utilaj din Europa în maximum 10 zile, în condiții perfecte, fără ca tu să plătești în plus. 

    Costuri mai mici decât dacă ai cumpăra de unul singur: Dacă aduni toate costurile implicate în cumpărarea unui utilaj din afara țării, te va costa mult mai mult decât dacă alegi să îl achiziționezi prin UTILBEN. Ca să nu mai vorbim de timpul economisit, de problemele evitate și de de stresul evitat. Datorită fluxului mare de utilaje pe care le vindem, avem costuri negociate cu dealeri și transportatori. Pe lângă asta, avem propriul nostru service.

 

Dacă vei completa formularul acum, primești un cadou de 500 de euro, bani pe care poți să îi folosești pe accesorii, piese sau ca discount la utilajul dorit.

 

Ca să mă asigur că totul este clar și că nu există nicio surpriză pe parcursul colaborării noastre, vreau să îți arăt cei 7 pași pe care îi vei parcurge în colaborarea cu noi:

Pasul 1: Completezi formularul în care ne explici nevoia ta.

Pasul 2: Ești contactat de un consultant UTILBEN, pentru a clarifica nevoia ta și pentru a ne asigura că înțelegem exact ceea ce tu cauți.

Pasul 3: Primești o ofertă personalizată, cu 3 opțiuni de utilaje special alese pentru nevoia ta, împreună cu accesoriile compatibile.

Pasul 4: Îți selectezi utilajul care îți place cel mai mult sau, dacă nu este ceea ce cauți, ne spui ce ai vrea în plus sau în minus și îți refacem oferta.

Pasul 5: Îți obținem finanțarea cu dobândă preferențială, în maximum 48 de ore.

Pasul 6: În 10 zile de la semnarea contractului, îți livrăm utilajul la sediul tău sau locul ales de tine, îl punem în funcțiune și îți oferim training.

Pasul 7: Devenim prieteni și păstrăm legătura, pentru a te ajuta pe partea de service, piese, accesorii, consultanță sau orice altă nevoie ai avea legată de utilaje.

 

Dă click pe butonul de mai jos, completează formularul și lasă-ne să îți aducem tractorul sau utilajul dorit din afara țării, gata de pus la lucru, fără vicii ascunse, timp pierdut și bani în plus!

 

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )