campaign-notification campaign-notification

6 vicii ascunse ale incarcatoarelor telescopice second-hand, care te pot costa 5.000 de euro

Publicat de UTILBEN01/04/2019

Care sunt principalele vicii ascunse ale unui telescopic second-hand și cum pot acestea să îți afecteze achiziția. Cumpără un încărcător telescopic second-hand în siguranță.

Vicii ascunse ale incarcatoarelor telescopice second-hand

4 din 10 fermieri români nu sunt mulțumiți de încărcătoarele telescopice aduse din afara țării

 

 

Cum să achiziționezi un încărcător telescopic din afara țării, gata de pus la lucru, fără surprize neplăcute, timp pierdut și bani în plus:

 

 

 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Probabil că te-ai decis să îți achiziționezi un încărcător telescopic second-hand din afara țării și să știi că este o decizie foarte înțeleaptă. Nu are sens să cheltuiești 60.000 de euro pe un telescopic nou și apoi, dacă vrei să îl vinzi după doar 5 ani, să mai primești doar 30.000, deși acesta poate duce încă 10 ani în câmpul muncii.

Încărcătoarele telescopice din vestul Europei vin cu dotări premium. De fapt, utilajele second-hand din străinătate au opționale superioare chiar și față de cele pe care le cumperi noi din România. Multe telescopice sunt dotate cu aer condiționat, scaun pneumatic, ventilator reversibil, computer de bord, joystick și motoare de peste 120 de cai putere.

Mai mult, ai o gamă mult mai variata din care să alegi. Dacă intri acum pe internet și cauți încărcătoare telescopice disponibile la vânzare în România, vei găsi între 50 și 80 de anunțuri. Dar doar în Germania, avem peste 800 de telescopice puse la vânzare. În consecință, nu este de mirare că vrei să-ți achiziționezi următorul tău utilaj agricol din străinătate. Însă, faptul că ne luăm un încărcător telescopic din Germania nu înseamnă că nu putem să avem parte de surprize. Și când spun surprize, mă refer la vicii ascunse și, de multe ori, chiar rea-voință.

Noi, la UTILBEN, am vândut peste 1.500 de utilaje importate din afara țării, în ultimii 12 ani, și ne-am confruntat cu sute de probleme. De la motoare schimbate și plăcuțe falsificate, șasiuri sudate și revopsite, la ore de lucru date înapoi și până la transmisii fără piese în ele. Cu toate acestea, sunt în continuare de acord cu tine că este mai indicat să cumperi un încărcător telescopic din Germania, decât din România. Însa trebuie să fii atent, pentru că și în țările occidentale sunt destui oameni care vor să te păcălească.

În acest articol, îți voi prezenta 6 vicii ascunse și problemele peste care poți să dai atunci când achiziționezi un încărcător telescopic din vestul Europei. Probleme peste care noi am dat cumpărând peste 1.500 de utilaje din străinătate. Dacă rămâi cu mine până la final, îți voi arăta cum poți să eviți toate aceste probleme și, în plus, vei primi un cadou de 500 de euro!

 

1. Ore de lucru date înapoi.

Dealerii și fermierii din străinătate știu foarte bine că, atunci când vrei să îți cumperi un încărcător telescopic, cauți unul care are între 3.000 și 4.000 de ore lucrate. Dacă verifici pe internet, vei constata că 86% dintre toate anunțurile de vânzări de încărcătoare telescopice au până în 4.000 de ore de lucru. În mod evident, foarte multe dintre ele nu arată corect orele petrecute în câmpul muncii. Sunt două modalități prin care fermierii și dealerii din străinătate reușesc să falsifice numărul de ore reale lucrate.

Prima modalitate, pe care o folosesc în special operatorii de utilaje, este să deconecteze ceasul de la computerul central și, în felul acesta, încărcătorul telescopic nu mai înregistrează orele lucrate în perioada în care ceasul este deconectat. A doua modalitate, pe care o folosesc în special dealerii, este să se conecteze cu o aplicație specială la computerul utilajului și să modifice pur și simplu orele înregistrate. Iar acest procedeu costă doar 300 de euro și se realizează într-o oră.

La UTILBEN, una dintre soluțiile noastre este să lucrăm doar cu furnizori pe care îi verificăm în prealabil și pe care ne putem baza. Am ajuns, în cei peste 12 ani de experiență, să avem relații cu peste 500 de furnizori din întreaga Europă. Dar asta nu este mereu de ajuns. Și acești dealeri pot fi, la rândul lor, păcăliți de fermieri sau de alți dealeri.

În consecință, avem două modalități prin care putem testa veridicitatea numărului de ore de funcționare: prin conectarea la subcomponentele utilajului și compararea numărului de ore sau prin verificarea istoricului utilajului direct la dealeri.

 

2. Folosirea aditivilor chimici asupra motoarelor uzate.

Nu este un secret pentru nimeni că încărcătoarele telescopice lucrează în campanie, intensiv, cel puțin 8 ore pe zi. Acest aspect duce la un grad ridicat de uzură asupra motorului, iar dealerii de utilaje au găsit o metodă inventivă, dar neloială, de a marca această problemă. Există anumiți compuși chimici care pot stabiliza, temporar, un motor care are o uzură moderată. Dacă aceste substanțe sunt folosite în cantitate ridicată, pot masca, pentru o perioadă scurtă, chiar o uzură foarte mare a motorului.

Am întâlnit cazuri în care un încărcător telescopic a ajuns la sediul nostru în stare perfectă din punct de vedere estetic și, aparent, și tehnic. Însă, după un test de numai 15 minute, în care utilajul a fost folosit la capacitate maximă, motorul a cedat, iar uleiul din motor a fost evacuat prin țeava de atașament. În cazul acesta, motorul încărcătorului telescopic te va costa aproximativ 50% din întreaga valoare a utilajului. În plus, montajul poate dura chiar o lună. Banii sunt importanți, dar poate timpul este mai prețios în acest caz. Pentru că, timp de o lună, nu vei putea folosi încărcătorul telescopic și poți pierde contracte urgente și clienți importanți.

 

La UTILBEN, facem revizia completă a utilajului, înainte ca acesta să ajungă la clientul care l-a comandat. În plus, oferim garanție pentru prima lună de la achiziție, astfel încât, dacă apare o surpriză neplăcută, clientul nostru nu pierde timp și bani pentru reparație.

 

3. Pompa hidraulică slăbită.

Pompa hidraulică este responsabilă de transferarea puterii de la motor către brațul telescopic, pentru a încărca și descărca diferite materiale. Practic, este inima încărcătoarelor telescopice. Mergând pe aceeași linie, o inimă slăbită sau bolnavă este diagnosticată doar în momentul efortului susținut, pentru o perioadă mai lungă. Nu poți declara un om perfect sănătos după doar 10 minute de efort.

Dealerii știu bine asta, așa că te invită bucuroși să testezi încărcătorul telescopic, pentru că sunt conștienți că nu vei petrece ore întregi în cabină, testând utilajul în sarcină maximă. După ce l-ai cumpărat și îl folosești poate doar o jumătate de zi, vei constata că puterea de ridicare și descărcare scade considerabil. Desigur că este mai ușor să schimbi „inima” unui încărcător telescopic decât pe cea a unui om, însă asta nu înseamnă că nu vei cheltui cât pentru o operație pe cord. Între 3.000 și 4.000 de euro, iar utilajul va sta la „terapie intensivă” vreo 3 săptămâni.

La UTILBEN, măsurăm presiunea pompelor hidraulice înainte de achiziția unui încărcător telescopic, astfel încât să ne asigurăm că uzura motorului este una normală și utilajul funcționează la parametri optimi. Practic, facem o electrocardiogramă înainte de semnarea contractului de cumpărare și nu ne punem bazele într-o testare de 15 minute. În acest fel, garantăm că nu te vei trezi cu un utilaj aflat în moarte clinică și care nu poate să mai ridice nici măcar o cupă goală.

 

4. Transmisie slăbită sau defectă.

Față de un utilaj normal, încărcătorul telescopic pune o foarte mare presiune pe transmisie din cauza schimbărilor foarte dese de direcție. Într-o zi normală de lucru, de 8 ore, operatorul unui astfel de utilaj schimbă direcția de aproximativ 720 de ori. Mai exact, încărcătorul telescopic trece din viteza întâi în marșarier de 2 ori pe minut. Dacă ai face asta cu o mașină, ai fi nevoit să schimbi transmisia o dată la 30 de zile. Deși transmisia unui încărcător telescopic este mult mai rezistentă decât a unui autovehicul normal, asta nu înseamnă că problemele nu sunt frecvente. Din păcate, și acest viciu este vizibil doar în momentul în care pui încărcătorul telescopic efectiv la treabă, deci, practic imposibil de depistat în momentul achiziției.

Am întâlnit un caz în care un încărcător telescopic funcționa perfect la testarea în sarcină ușoară. Însă, după 3 ore în sarcină, utilajul s-a încins și mai intra doar în viteza întâi. Reparația a costat 4.000 de euro. Bineînțeles, clientul nu pierdut timp sau bani, pentru că UTILBEN i-a pus la dispoziție un încărcător telescopic la schimb. Dar, dacă pățești același lucru cu un utilaj pe care ți l-ai cumpărat singur, vei fi obligat să suporți costurile de reparație și să îți asumi timpul pierdut.

 

 

5. Scurtcircuite la sistemul electric.

În cazul în care încărcătorul telescopic nu este curățat la sfârșitul fiecărei lucrări, acesta devine o casă foarte primitoare pentru rozătoare. Desigur, rozătoarele nu o să mănânce metalul utilajului tău, dar pot să-i roadă cablurile. Având în vedere că în interiorul încărcătorului telescopic sunt câteva mii de fire care conectează componentele utilajului, tot ce trebuie să se întâmple pentru a se produce un scurtcircuit este ca un șoarece să roadă izolația de pe câteva dintre ele.

Nu ai cum să verifici asta mereu, când testezi încărcătorul telescopic. Un scurtcircuit poate să apară după o ploaie sau când într-o perioadă cu umezeală ridicată în aer. Iar acest simplu scurtcircuit îți poate prăji computerul încărcătorului telescopic sau chiar poate distruge anumite componente vitale. Găsirea firelor afectate și reparația lor poate să dureze săptămâni întregi. Gândește-te că o echipă de service trebuie să verifice mii de fire, pentru a le identifica pe cele cu izolația roasă. Este ca și cum ai încerca să găsești acul în carul cu fân.

 

Chiar și pentru noi, specialiștii UTILBEN, este greu de verificat acest viciu destul de des întâlnit. Tocmai de aceea, am avut nevoie de 12 ani să trecem prin câteva mii de furnizori, până când i-am găsit pe aceia care cumpăra utilaje doar de la fermieri care le întrețin corespunzător și care au unelte avansate de verificare și analiză a utilajelor. Dacă, totuși, nu am depistat viciul ascuns, clientul nostru este acoperit de garanție.

 

6. Transportul în țară.

 

 

Este adevărat că transportul nu este tocmai un viciu. Dar este o problemă foarte mare, mai ales când vine vorba de a muta un încărcător telescopic pe o distanță de 2.000-3.000 de kilometri. Dacă ai ales trailerul greșit, atunci încărcătorul tău telescopic poate să fie deteriorat grav în timpul transportului sau la descărcare.

 

Am avut și noi cazuri în care transportatorii sau furnizorii au folosit camioane nepotrivite pentru utilajul transportat și, la încărcare, încărcătorul telescopic a fost deteriorat. Pentru că avem contracte stabile încheiate cu furnizorii și transportatorii noștri, care ne permit să returnăm un utilaj avariat, clientul nu a suferit nicio pagubă. Am auzit întâmplări de la partenerii noștri despre încărcătoare telescopice care au căzut și s-au rostogolit efectiv pe autostradă, pentru că șoferul nu a ancorat utilajul corect. A fost daună totală și, chiar dacă banii se recuperează, clientul pierde o campanie întreagă de lucru.

Noi, la UTILBEN, oferim întotdeauna soluții de înlocuire a utilajului, în caz că apar astfel de probleme și ne ocupăm de soluționarea dosarelor de daune, care pot dura luni întregi sau chiar ani.

 

 

 

În următoarele rânduri, vreau să îți explic de ce este mai rapid, mai sigur și chiar mai ieftin să lucrezi cu UTILBEN dacă vrei să îți cumperi un încărcător telescopic sau un alt utilaj din afara țării. Apoi, îți voi oferi cei 500 de euro promiși la începutul acestui articol.

 

     Cea mai diversificată ofertă de utilaje din România: Avem acces la peste 30.000 de utilaje din întreaga Europă, în orice moment.

     Furnizorii noștri din afara țării sunt trecuți printr-un proces strict de acreditare: Pentru a livra mereu utilaje fără vicii și gata de pus la lucru, lucrăm doar cu furnizori acreditați.

     Garanție de minimum 30 de zile pentru toate utilajele furnizate: Pentru că vrem să preluăm riscul de pe clienții noștri, am adăugat această garanție. 

     Finanțare în maximum 48 de ore, cu 1,99% dobândă: Am încheiat parteneriate cu BT și BCR Leasing, așa că avem posibilitatea să îți obținem finanțare în doar 2 zile, cu 15% avans și o dobândă preferențiala de 1,99% pentru toate utilajele second-hand, față de dobânda standard de 6% pe care o vei obține dacă mergi singur la bancă.

     Verificarea tuturor utilajelor înainte să ajungă la client: Absolut toate utilajele pe care le livrăm sunt verificate de specialiștii noștri. În plus, facem service-ul complet, punem ulei nou, schimbăm filtrele și pregătim utilajul, astfel încât să ajungă la tine verificat și gata de pus la lucru.

     Transport gratuit și sigur până la sediul clientului, în maximum 10 zile: Livrăm orice utilaj din Europa în maximum 10 zile, în condiții perfecte, fără ca tu să plătești în plus. 

    Costuri mai mici decât dacă ai cumpăra de unul singur: Dacă aduni toate costurile implicate în cumpărarea unui utilaj din afara țării, te va costa mult mai mult decât dacă alegi să îl achiziționezi prin UTILBEN. Ca să nu mai vorbim de timpul economisit, de problemele evitate și de de stresul evitat. Datorită fluxului mare de utilaje pe care le vindem, avem costuri negociate cu dealeri și transportatori. Pe lângă asta, avem propriul nostru service.

 

Dacă vei completa formularul acum, primești un cadou de 500 de euro, bani pe care poți să îi folosești pe accesorii, piese sau ca discount la utilajul dorit.

 

Ca să mă asigur că totul este clar și că nu există nicio surpriză pe parcursul colaborării noastre, vreau să îți arăt cei 7 pași pe care îi vei parcurge în colaborarea cu noi:

Pasul 1: Completezi formularul în care ne explici nevoia ta.

Pasul 2: Ești contactat de un consultant UTILBEN, pentru a clarifica nevoia ta și pentru a ne asigura că înțelegem exact ceea ce tu cauți.

Pasul 3: Primești o ofertă personalizată, cu 3 opțiuni de utilaje special alese pentru nevoia ta, împreună cu accesoriile compatibile.

Pasul 4: Îți selectezi utilajul care îți place cel mai mult sau, dacă nu este ceea ce cauți, ne spui ce ai vrea în plus sau în minus și îți refacem oferta.

Pasul 5: Îți obținem finanțarea cu dobândă preferențială, în maximum 48 de ore.

Pasul 6: În 10 zile de la semnarea contractului, îți livrăm utilajul la sediul tău sau locul ales de tine, îl punem în funcțiune și îți oferim training.

Pasul 7: Devenim prieteni și păstrăm legătura, pentru a te ajuta pe partea de service, piese, accesorii, consultanță sau orice altă nevoie ai avea legată de utilaje.

 

Dă click pe butonul de mai jos, completează formularul și lasă-ne să îți aducem încărcătorul telescopic sau utilajul dorit din afara țării, gata de pus la lucru, fără vicii ascunse, timp pierdut și bani în plus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )