campaign-notification campaign-notification

7 lucruri de verificat la o Combina Agricola cand o achizitionezi

Publicat de UTILBEN31/08/2018

Combina Agricola - 7 lucruri la care trebuie sa fii atent cand iti achizitionezi o Combina Agricola.

 7 lucruri la care trebuie să fii atent când îți achiziționezi o combină agricolă

 

         Combina Agricola este printre cele mai importante investiții din domeniul agricol, deoarece îi ajută pe agricultori să fie mai productivi și să economisească timp și bani. De aceea, decizia de cumpărare, în ceea ce privește modelul și specificațiile combinei, poate fi una foarte grea.  

Producătorii de top au investit mult în performanța și dotările combinelor. În ultima perioadă, s-a pus accent pe capacitatea și puterea utilajului, dar și pe confortul utilizatorului. În tabelul de mai jos, putem observa o evoluție semnificativă a combinelor în timp:


 

Anul de fabricație1985198919952004200520102016
Puterea maximă a motorului147206243316390434653
Capacitatea buncărului de cereale (L)63009100950011,50012,00012,50014,500
Lățimea de tăiere  (m)6.17.37.49.29.212.012.0

Sursa statistica

În ceea ce privește vânzarea de combine, America este lider, urmat îndeaproape de Europa.

Statistica vanzari

 Sursa statistica

Revenind la subiectul acestui articol, iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cauți o combină agricolă:

 


1.Ce dimensiune a hederului este potrivită pentru cultura mea?

În timp ce o combină cu o dimensiune mare a hederului sună bine, aceasta poate să nu fie chiar cea mai bună decizie. Atunci când vorbim de dimensiunea hederului, trebuie să ținem cont de mărimea terenului unde avem plantația și de disponibilitatea de golire a buncărului combinei. Dacă nu dispunem de o combină cu o capacitate mare de preluare a cerealelor, se pierde prea mult timp cu golirea buncărului și, astfel, pierdem din productivitate.


2.De ce tip de heder am nevoie?

        Modelul de heder diferă în funcție de tipul plantației. Cele mai întâlnite modele de hedere sunt cele pentru grâu, ovăz, orz, porumb și floarea soarelui. Pe lângă acestea, sunt și combine de recoltat struguri, cartofi etc. 

 

Tipul de heder

3.Orele de funcționare

Dacă achiziționezi o combină second-hand, trebuie să iei în calcul timpul de lucru al acesteia. De obicei, se verifică motorul și separatorul. În principiu, orele de funcționare ale acestora trebuie să coincidă. Orele de funcționare determină gradul de uzură al combinei. 

4.Verificarea uzurii sau a reparațiilor majore

Chiar dacă cea mai bună metodă de stabilire a uzurii unei combine este cea a verificării orelor de funcționare, semnele uzurii pot fi observate și vizual. Caută urme de suduri, rupturi sau lovituri, care fac dovada unei întrețineri necorespunzătoare a utilajului. 

5.Confortul cabinei

Tipul de heder

De regulă, timpul petrecut în cabina unei combine este unul mare, așa că trebuie să te asiguri că ai toate condițiile necesare pentru a-ți desfășura activitatea. Aerul condiționat și configurația scaunului poate să îți asigure un confort suplimentar pe perioada utilizării utilajului. 

6.Brandul potrivit

Timpul de recoltare trebuie să fie cât mai scurt, așa că este esențial ca utilajul să fie fiabil, ceea ce, de cele mai multe ori, înseamnă alegerea unui brand de renume. 

Branduri precum ClaasJohn Deere, New Holland si Case sunt cunoscute și testate pe piața românească. Acestea au o rețea extinsă de dealeri, ceea ce înseamnă eliminarea impedimentului de a găsi piese în timp util și de a repara astfel de combine.

Compania UTILBEN ofera service 24 ore pentru toate mărcile comercializate de aceasta.

7.Serviciile și garanțiile oferite de furnizor.

Colaborarea cu furnizorul de utilaje nu trebuie să se încheie atunci când ai plătit și primit produsul comandat. Această relație trebuie să includă garanție pe produs și servicii de diagnoză, revizii, întreținere și service. 

Compania UTILBEN le oferă clienților săi garanție extinsă până la 12 luni și inspecție tehnică pentru fiecare utilaj achiziționat.



Servicii UTILBEN
Dacă ești în căutarea unei combine second hand intră acum pe UTILBEN.RO

Combine UTILBEN


În videoclipul de mai jos, veți afla părerea unui client  UTILBEN cu privire la ce anume să fiți atenți atunci când achiziționați o combina Second Hand.

Vrei să iei legătura cu noi? Scrie-ne!


Surse de inspirație:
Trade farm machinery
MachinerFinder

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )