7 lucruri de verificat la o Combina Agricola cand o achizitionezi

Publicat de UTILBEN31/08/2018

Combina Agricola - 7 lucruri la care trebuie sa fii atent cand iti achizitionezi o Combina Agricola.

 7 lucruri de verificat la o Combina Agricola cand o achizitionezi

 

         Combina Agricola este printre cele mai importante investitii din domeniul agricol, deoarece ii ajuta pe agricultori sa fie mai productivi, sa economiseasca timp si bani. De aceea decizia de cumparare cu privire la modelul si specificatiile combinei poate fi una foarte grea.

Producatorii de varf au investit mult in performanta si dotarile combinelor in ultima perioada, punand accent pe capacitatea si puterea acesteia, dar si pe comfortul utilizatorului. Putem observa in tabelul urmator o evolutie semnificativa a combinelor pe ani:

 

Ani 1985 1989 1995 2004 2005 2010 2016
Puterea maxima a motorului 147 206 243 316 390 434 653
Capacitatea buncarului de cereale (L) 6300 9100 9500 11,500 12,000 12,500 14,500
Latimea de taiere  (m) 6.1 7.3 7.4 9.2 9.2 12.0 12.0
Sursa statistica

In ceea ce privesc vanzarile de combine, America este lider, urmat in deaproape de Europa.

Statistica vanzari
 Sursa statistica

Revenind la subiectul acestui articol, iata cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand cauti o combina agricola:

1.Ce dimensiune a hederului este potrivit pentru cultura mea?


        In timp ce o combina cu o dimensiune mare a hederului suna bine, poate sa nu fie cea mai buna decizie. Atunci cand ne gandim la dimensiunea hederului trebuie sa tinem cont de marimea terenului unde avem plantatia si de disponibilitatea de golire a buncarului combinei (daca nu dispunem de un utilaj cu o capacitate mare de preluare a cerealelor, riscam sa asteptam golirea buncarului de cereale prea mult timp si sa nu fim eficienti).

2.Ce tip de heder am nevoie?


        Modelul de heder difera in functie de tipul plantatiei pe care o aveti.  Cele mai intalnite modele de hedere sunt cele de grau/ovaz/orz, de porumb si de floarea soarelui. Pe langa acestea mai sunt si combine de recoltat struguri, cartofi, etc.

 

Tipul de heder

3.Orele de functionare

Daca achizitionati o combina second hand trebuie sa tineti cont de orele de functionare a acesteia. De obicei se verifica numarul de ore de functioanre ale motorului si ale separatorului. In mare masura acestea ar trebuii sa coincida. In functie de orele de functionare a combinei se poate observa uzura pe care aceasta o are.

4.Verificarea uzurii sau reparatiilor majore

Chiar daca cea mai buna metoda de verificare a uzurii este cea a orelor de functionare, semnele uzurii mai pot fi observate si vizual. Semnele de suduri, rupturi sau lovituri asupra utilajului dau dovada de o intretinere necorespunzatoare a utilajului.

5.Confortul cabinei

Tipul de heder

Deoarece timpul petrecut in cabina poate fi unul mare, trebuie sa ne asiguram ca avem toate conditiile necesare pentru a ne desfasura activitate. Aerul conditionat si configuratia scaunului pot sa ne asigure un confort suplimentar pe perioada utilizarii utilajului.

6.Brandul potrivit

Tinand cont de presiunile pe care le avem pe timpul de recoltare, este esential ca masina sa fie fiabila, aceasta insemnand alegerea unui brand cu o reputatie puternica pe piata.

Branduri precum ClaasJohn DeereNew Holland si Case sunt cunoscute si testate pe piata romaneasca. Acestea au o retea extinsa de dealeri, ceea ce inseamna ca problema cu gasirea pieselor nu o sa fie un impediment.

Compania UTILBEN ofera sevice 24 ore pentru toate marcile comercializate de aceasta.

7.Serviciile si garantiile pe care vi le ofera furnizorul

Colaborarea cu furnizorul dumneavoastra nu se incheie atunci cand platiti si primiti produsul, aceasta relatie trebuie sa fie extinsa prin diverse servicii oferite de acesta. (garantie, service).
UTILBEN ofera clientilor o garantie extinsa de pana la 12 luni si inspectie tehnica pentru fiecare utilaj vandut.

Servicii UTILBEN
Daca esti in cautarea unei combine second hand intra acum pe UTILBEN.RO

Combine UTILBEN


In videoclipul de ma jos puteti urmarii parerea unui client UTILBEN cu privire la ce anume sa fiti atenti atunci cand achizitionati o combina Second Hand.

Vrei sa iei legatura cu noi? Scrie-ne!

 


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )