campaign-notification campaign-notification

7 Modalități de a evita accidentele în fermă

Publicat de 22/05/2020

accidente in ferma, evitare accidente in ferma, accidente in agricultura, agricultura

Agitatia si neatentia ne pot influenta grav productivitatea, iata 7 modalitati de a evita accidentele in ferma.

Când vine vremea recoltei de toamnă, sunt multe de făcut într-un timp destul de scurt. În plus, zilele de muncă sunt mai scurte pentru că seara vine mai repede decât pe timpul verii, iar vremea este rece și ploioasă. Toate acestea contribuie la crearea unei stări de urgență în rândul fermierilor, stare care poate duce la accidentări și chiar la moarte.

Pentru a evita asta, trebuie să vă pregătiți temeinic pentru sezonul recoltei și să vă asigurați că familia, prietenii și angajații sunt în siguranță în fermă.

Este indicat să începeți să planificați recolta încă din timpul verii, dacă nu vreți să intrați în criză de timp. Omul gospodar își face iarna car și vara sanie, nu-i așa? Pentru a preveni accidentele care vă pot pune în pericol viața, trebuie să urmați 7 pași esențiali.

 

1.      Alcătuiți o listă de urmat punct cu punct.

 


 

Dacă vă mențineți utilajele și infrastructura din fermă într-o stare bună, șansele să aveți parte de surprize neplăcute scad considerabil. Atunci când lucrurile se defectează și pierdem timp prețios, suntem nevoiți să facem improvizații și, fără să ne dăm seama, ne punem singuri în pericol. Pe noi înșine pe cei din fermă.

Pentru a preveni defectarea tractorului sau a altui echipament important din fermă, faceți o listă cu lucrurile care trebuie schimbate - uleiuri sau filtre - și notați ce presupune mentenanța utilajului respectiv. Apoi, desemnați persoanele responsabile cu bifarea elementelor din acea listă. În acest fel, lucrurile nu vor fi trecute cu vederea și veți evita incidentele cauzate de defecțiunile tehnice ale echipamentelor din fermă.

 

2.      Citiți și recitiți manualele de instrucțiuni.

Este o idee bună să vă reamintiți cum funcționează utilajele pe care le folosiți poate doar o dată pe an. Pentru a fi în deplină siguranță, asigurați-vă că și familia dumneavoastră și muncitorii citesc aceste manuale de instrucțiuni ale utilajelor, mai ales dacă sunt noi în fermă.

 

3.      Puneți la punct un plan de urgență.

Alcătuirea unui plan în caz de forță majoră este esențial. Cel mai probabil, nu veți avea nevoie de el, dar, dacă va fi cazul, veți fi bucuros că l-ați întocmit în prealabil. Aceste planuri vă dau siguranța că, atunci când va interveni o situație de criză, toată lumea va știi ce are de făcut. În acest fel, veți economisi timp și puteți salva chiar vieți.

Dacă un muncitor e la câmp și nu s-a întors la ora care trebuia, știți exact în ce zonă a fermei ar trebui să se afle? Puteți ajunge la el imediat, fără să dați din colț în colț pe câmpuri? Odată ce ați alcătuit un plan de urgență, asigurați-vă că toată lumea îl cunoaște și are acces la informațiile cuprinse în el.

 

4.      Ține-ți ferma curată și organizată.

 

accidente in ferma

 

Dacă aveți copaci în zona de lucru a fermei, înlăturați crengile care atârnă și luați legătura cu firma de electricitate dacă sunt ploi torențiale în zonă. Luați măsuri de prevenție în astfel de cazuri, pentru a evita evenimentele nedorite.

 

5.      Instruiți orice persoană operează utilaje.

E la îndemână să vă chemați vecinul, să se urce într-un tractor și să vă ajute la recoltat. Mai ales când sunteți în criză de timp. Dar nu ar trebui să lăsați pe nimeni să opereze un tractor, o combină sau un încărcător fără un instructaj corespunzător. Lipsa îndrumării este periculoasă nu doar pentru cei lipsiți de experiență, dar și pentru cei în proximitatea cărora lucrează. Operatorul trebuie să cunoască procedurile de bază și măsurile de siguranță obligatorii.

 

6.      Fiți conștient de locul unde se află copiii.

 

accidente in agricultura

 

Copiii sunt fermecați de viața la fermă și iubesc libertatea de mișcare pe care le-o conferă un astfel de loc. Dar este de datoria dumneavoastră ca aceștia să fie conștienți de pericolele din jurul lor. Nu le permiteți celor mici să se apropie de utilajele în mișcare și, în general, interziceți-le accesul în zonele de lucru.

Înainte de a vă urca într-un tractor sau combină, trebuie să știți unde se află copiii dumneavoastră. Cei mici trebuie să aibă un spațiu sigur de joacă, așa că puteți delimita o astfel de zonă în cadrul fermei, în care aceștia să beneficieze de libertatea de mișcare pe care și-o doresc, fără să fie expuși la accidente.

 

7.      Opriți-vă atunci când ați obosit.

Oboseala este un inamic periculos. Duce la pierderea concentrării și la neatenție. Bineînțeles, vreți să vă terminați treaba cât mai repede și să vă luați această piatră de pe inimă, dar întotdeauna există și „mâine”. Odată cu oboseala, intervine și nevoia de a urma scurtături în muncă, iar asta crește riscul de rănire sau chiar moarte.

Nu apelați la creșterea numărului de cafele pe zi sau la excesul de băuturi carbogazoase care conțin o cantitate mare de zahăr. Este indicat să aveți o dietă echilibrată și să îi dați organismului toată odihna de care are nevoie, atunci când are nevoie. Nu amânați orele de somn sau relaxare.

 

Acestea sunt măsurile elementare de siguranță pe care trebuie să le luați în ferma dumneavoastră pentru a evita riscul de rănire sau chiar moarte. Desigur, acestea pot fi aprofundate și vă sfătuim să apelați la specialiști în domeniul siguranței în muncă. Aceștia pot face o analiză a fermei și vă pot oferi soluții personalizate.

 

Fiți organizat și pregătit pentru orice, pentru a nu fi luat prin surprindere!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )