campaign-notification campaign-notification

7 Sfaturi pentru a putea lucra în siguranță cu un încărcător telescopic

Publicat de 02/06/2020

încărcătoare telescopice, măsuri de siguranță pentru operarea încărcătoarelor telescopice, siguranța în operarea încărcătoarelor telescopice, siguranță încărcătoare telescopice

Vă prezentăm 7 sfaturi care vă vor permite să lucrați în siguranță cu un încărcător telescopic în cadrul fermei dvs.

Încărcătoarele telescopice pot fi folosite pentru un număr surprinzător de activități agricole. Un singur utilaj care poate îndeplini o varietate de sarcini este o investiție ideală pentru orice fermă.

De la ridicarea sarcinilor grele până la stivuirea baloților de fân și capacitatea de operare în spații înguste, încărcătoarele telescopice sunt incredibil de versatile și pot gestiona un număr surprinzător de sarcini în fermă.

 

Dar, ca orice utilaj greu, operarea încărcătoarelor telescopice prezintă o serie de riscuri care pot fi evitate cu ajutorul unor acțiuni relativ ușoare, când vine vorba de pregătirea activității cu aceste utilaje.

 

Vă oferim 7 sfaturi de luat în calcul pentru a putea opera un încărcător telescopic în siguranță:

 

1. Urmați un curs specializat pentru operarea încărcătoarelor telescopice

În primul rând, este important să urmați un curs de pregătire adecvat pentru operarea încărcătoarelor telescopice. Aceste utilaje trebuie conduse numai de persoane competente care au finalizat instruirea și testarea corespunzătoare. De asemenea, un curs de specializare este vital pentru siguranța dvs. și vă oferă oportunitatea de a cunoaște mult mai bine particularitățile utilajului cu care veți lucra. De asemenea, parcurgeți manualul încărcătorului cu atenție și familiarizați-vă cu toate simbolurile de siguranță.

 

2. Inspectați întotdeauna încărcătorul telescopic înainte de utilizare

incarcator telescopic

Efectuați o inspecție vizuală și funcțională zilnică, înainte de a începe să lucrați cu încărcătorul dvs. telescopic și începeți munca numai dacă utilajul este în stare bună de funcționare.

 

3. Fiți atent atunci când încărcați acest utilaj.

Asigurați-vă întotdeauna că sarcina nu depășește greutatea maximă pe care încărcătorul o poate ridica. O sarcină excesiv de grea poate duce la înclinarea utilajului. Majoritatea încărcătoarelor telescopice sunt echipate cu un sistem de siguranță care împiedică ridicarea sarcinilor mai grele decât cele permise. Puteți găsi greutatea maximă admisă a încărcătorului dvs. în manualul său de utilizare.

 

4. Fiți atenți atunci când operați încărcătorul telescopic

Nu vă distrageți în timp ce conduceți. Asigurați-vă că vederea traseului este întotdeauna optimă. Dacă nu sunteți în stare să arătați cu mai mult de doi metri dincolo de sarcina dvs., este recomandat să conduceți înapoi. De asemenea, faceți acest lucru când transportați sarcini instabile sau palete care pot aluneca de pe furci. Solicitați asistență dacă trebuie să mergeți mai departe cu o sarcină nesupusă.

 

5. Mențineți întotdeauna furcile utilajului o înălțime de 30 cm față de sol.

Distanța dintre sol și atașamentele amplasate pe acest utilaj trebuie să fie întotdeauna la o distanță de 30 cm față de pământ atunci când operați un încărcător telescopic. Când transportați o sarcină, țineți-o la +/- 30 cm deasupra solului și înclinați întotdeauna baza furcilor înapoi. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu ridicați sarcina la o înălțime prea mare pentru a nu destabiliza încărcătorul în timpul deplasării, în special pe teren neuniform. Acordați o atenție deosebită înălțimii furcii față de suprafețele neuniforme și reglați înălțimea dacă este necesar. Atunci când deplasați încărcătura pe distanțe mai mari, brațul telescopic trebuie întotdeauna retras. Asigurați-vă că persoanele din aria de lucru își păstrează distanța fașă de utilaj în timpul încărcării. Nu lăsați niciodată pe nimeni să meargă pe sub sau să stea nemișcat sub sarcina încărcătorului.

 

6. Ajustați-vă comportamentul de operare a încărcătorului telescopic

Încărcătoarele telescopice pot atinge viteze de până la 40 km / h pe drumurile publice. Dar acest lucru este diferit într-o fermă. Aici, trebuie să vă ajustați viteza în funcție de situație. Când circulați pe teren accidentat la o viteză excesivă, puteți pierde controlul volanului și al telescopicului. Așadar, luați în întotdeauna în considerare terenul și sarcina încărcătorului telescopic. La viraje, forța centrifugă intră în joc. Aceasta înseamnă că mărfurile sunt trase în exterior. Nu porniți, opriți sau schimbați brusc direcția la viteză mare. În cazul pantelor, conduceți întotdeauna cu mare grijă și la o viteză corespunzătoare. Mișcările bruște și neașteptate pot face ca încărcătorul să își piardă sarcina sau să se încline.

 

7. Conduceți întotdeauna înainte când urcați în pantă

Conduceți întotdeauna drept înainte când sunteți în urcare, și nu în diagonală și în jos. Când utilajul este încărcat, sarcina trebuie să fie în cea mai înaltă poziție în raport cu panta. În pantă trebuie să măriți înălțimea față de sol a furcilor pentru a preveni contactul cu solul.

 

 

Încărcătoarele telescopice sunt utilaje foarte folositoare, dar pe care trebuie să le putem opera cu încredere și ușurință pentru a ne putea finaliza munca în condiții de siguranță. Vă recomandăm să luați în calcul toate măsurile menționate mai sus și să aflați care sunt măsurile de siguranță particulare pentru utilajul dvs.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )