campaign-notification campaign-notification

7 Sfaturi pentru lucrari de constructii iarna

Publicat de UTILBEN03/01/2024

constructii iarna, lucrari de constructii iarna, santiere de constructii, utilaje constructii iarna, utilaje de constructii

Cum poti mentine santierul de constructii iarna in conditii de siguranta maxima? Afla din articolul UTILBEN.

Lucrările de construcții nu se opresc atunci când vine vremea rece, din acest motiv este important să știți ce pași trebuie să urmați pentru ca operatorii dvs. să lucreze în condiții optime și în siguranță. Înainte ca următoarea ninsoare să vă afecteze șantierul, fiți pregătit și revizuiți aceste sfaturi de siguranță pentru lucrări de construcții iarna.

7 Sfaturi pentru siguranță în lucrari de construcții iarna:

  1. Inspectați și monitorizați șantierul

Când vine iarna, trebuie să vă inspectați zonele de lucru din șantierul de construcții pentru linii electrice defecte și copaci căzuți înainte de a permite lucrătorilor să înceapă munca. Curățați toată zăpada și gheața de pe suprafețele acoperite, inclusiv alei, acoperișuri, schele și scări. Asigurați-vă că operatorii și lucrătorii din șantier sunt pregătiți corespunzător și că și-au luat măsuri de protecție împotriva alunecării pe gheață.

Puneți sare sau nisip pentru a topi gheața și pentru a îmbunătăți tracțiunea utilajelor. Asigurați-vă că zonele cu gheață care nu pot fi curățate sunt marcate clar și instruiți personalul să încetinească și să facă pași mai mici, în special atunci când transportă materiale, pentru a evita alunecarea.

Doborâți țurțurii care s-au format sau izolați zonele pentru a preveni accidentări cauzate de desprinderea acestora.

  1. Reduceți viteza

În condiții de iarnă, este crucial să reduceți viteza activităților din construcții. Atenția sporită în zonele potențial alunecoase, cum ar fi scări, schele, sau echipamente previne riscurile de accidente.

  1. Asigurați-vă că angajații sunt echipați corespunzător

Angajații trebuie să poarte echipament adecvat pentru protecția împotriva frigului. Mănușile, încălțămintea și îmbrăcămintea termoizolantă sunt esențiale pentru menținerea confortului și siguranței lor.

Menținerea căldurii este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când lucrați în temperaturi scăzute. Cheia este să găsiți un echilibru între purtarea mai multor straturi pentru a vă menține o temperatură optimă, în timp ce vă puteți bucura de o mobilitate bună pentru a vă duce la bun sfârșit sarcinile.

Folosiți îmbrăcăminte specializată care elimină umezeala din stratul interior și care are un strat exterior impermeabil pentru a împiedica umezeala din a pătrunde în îmbrăcăminte. Dacă îmbrăcămintea se udă, este important să vă schimbați în haine uscate pentru a evita pierderea căldurii corporale.

Limitați zonele expunerea corpului la temperaturi scăzute, cu o atenție deosebită la extremități, purtând căciuli, șosete de lână, cagule pentru față și mănuși.

  1. Verificați prognoza meteorologică

Monitorizarea constantă a condițiilor meteorologice permite planificarea adecvată a lucrărilor și implementarea măsurilor de siguranță necesare.

Oferiți-le angajaților timp suficient pentru a asigura șantierul și pentru a ajunge acasă în siguranță înainte de a apărea condiții meteorologice severe.

Pe măsură ce temperaturile scad, urmăriți cu atenție lucrătorii pentru semne de hipotermie și degerături. Asigurați-vă că angajații dvs. poartă îmbrăcăminte adecvată pentru vreme rece și încurajați-i să ia pauze pentru a se încălzi.

  1. Pregătiți utilajele pentru iarnă și instruiți operatorii pentru a le folosi în astfel de condiții meteo

Știind cum să operați echipamentele în timpul sezonului de iarnă, vă puteți proteja  operatorii de frig. Când vine vorba despre utilizarea echipamentelor pe timp de iarnă, majoritatea furnizorilor de utilaje vor avea instrucțiuni despre felul în care trebuie să le porniți în vreme rece sau cum să încălziți echipamentul înainte de utilizare.

Ar trebui să vă asigurați că utilizați numai echipamente cu cabine închise pentru a vă proteja operatorii de viscol și ninsoare. Altfel, vor fi expuși la un risc mai mare de hipotermie. De asemenea, veți dori să vă asigurați că sistemele de încălzire din cabine funcționează corect și să îndepărtați cât mai multă gheață sau zăpadă de pe șenile, roți, tren de rulare, parbriz și trepte înainte de utilizare. Acest lucru va îmbunătăți mobilitatea utilajului, vizibilitatea și siguranța operatorului.

  1. Îndepărtați zăpada din zonele de lucru

În timp ce zăpada se poate acumula pe acoperișuri și schele, se poate acumula și pe alei, alei și parcări. Miniîncărcătoarele, încărcătoarele frontale și alte utilaje pot fi folosite pentru proiecte mari de deszăpezire în șantier. Cu toate acestea, zăpada curățată recent poate cauza terenuri extrem de alunecoase, așa că vă recomandăm să împrăștiați nisip sau sare după ce ați terminat sarcina.

  1. Creați zone încălzite pentru pauze 

Crearea unor spații încălzite pentru pauză este esențială pentru menținerea confortului angajaților și prevenirea riscului de hipotermie. Asigurați-vă că aveți un spațiu închis încălzit pentru ca operatorii să se poată feri de frig. Limitați expunerea la intemperii prin încurajarea angajaților să ia pauze suficiente pentru a se odihni și a se încălzi, pentru a bea lichide calde și a schimba hainele umede.

Concluzii 

Dacă veți crea planuri de gestionarea a muncii în condiții de iarnă pentru proiectele dvs. de construcții, veți reduce impactul condițiilor meteo asupra angajaților dvs. și îi veți proteja de frig. În cadrul întâlnirilor despre siguranța în muncă, aduceți în discuție securitatea în lunile de iarnă. Implementarea acestor sfaturi asigură un mediu de lucru sigur și eficient în timpul sezonului rece.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )