campaign-notification campaign-notification

8 Pasi esentiali in pregatirea utilajelor pentru primavara

Publicat de 26/02/2022

pregatirea utilajelor pentru primavara, pregătirea utilajelor pentru primăvară, pregătire utilaje primăvară, pregatire echipamente primavara, revizii utilaje, reparatii utilaje, diagnoza utilaje

Aflati care sunt cei mai importanti 8 pași în pregătirea utilajelor pentru primăvară. Etapele pregătirii de primăvară a echipamentelor.

Când vine vorba de pregătirea utilajelor pentru primăvară, există anumite etape de parcurs.

Dezghețul specific primăverii este aproape, iar pentru multe companii, acest lucru înseamnă că a sosit timpul de a pregăti flota de utilaje pentru activitățile din anul în curs. De la echipamentele de construcții care sunt inactive toată iarna, până la flotele de utilaje sezoniere care trebuie pregătite pentru munca de primăvară și vară, există multe activități pe care trebuie să le întreprindeți pentru a vă asigura că utilajele sunt în stare de funcționare optimă.

Iată câteva sfaturi de la experții noștri în legătură cu pregătirea utilajelor pentru primăvară:

1. Asigurați-vă că utilajul pornește

Există o varietate de utilaje care nu sunt folosite pe timpul iernii, sau sunt utilizate pentru perioade de timp foarte scurte. În cazul acestor echipamente, unul dintre cei mai importanți pași în pregătirea de primăvară stă în pornirea utilajului. 

După ce ați terminat lucrările de întreținere, va trebui să vă asigurați că echipamentul dumneavoastră pornește corect, iar toate componentele funcționează conform așteptărilor. Verificați caracteristicile de bază, cum ar fi luminile, ștergătoarele și luminile intermitente pentru a vă asigura că nu este nimic avariat. Verificați combustibilul din rezervoare pentru a confirma că nu s-a produs condens. De asemenea, ar trebui să testați frânele înainte de a utiliza utilajul.

2. Testați sistemul hidraulic

Asigurați-vă că sistemele hidraulice sunt curățate și funcționează corespunzător. Instalați filtre noi și asigurați-vă că nu există blocaje sau avarii. Când vremea este rece, sistemul hidraulic nu va funcționa la fel de eficient, dar când temperatura ambientală crește, la fel crește și temperatura uleiului hidraulic. Vă recomandăm ca la început de primăvară să schimbați uleiurile hidraulice și cele de motor.

3. Verificați sistemele de aer condiționat și de răcire

Primăvara trebuie să vă verificați în ce stare de funcționare se află unitățile de aer condiționat și răcire ale utilajelor din flota dvs. Nu așteptați până la sosirea căldurii pentru a face aceste verificări, altfel riscați ca mediul de lucru pentru operatorii dvs. să fie unul neprielnic. Acest lucru va influența productivitatea echipei dvs. și va încetini activitățile din șantier sau din fermă. 

Asigurați-vă că radiatorul, racordurile furtunurilor și țevile sunt pregătite pentru căldura specifică verii. Vremea caldă poate duce la o supraîncălzire a motoarelor fierbinți, ceea ce înseamnă cu utilajele nu vor mai putea fi folosite. 

4. Curățați utilajele

Curățarea interiorului și exteriorului echipamentelor este o parte esențială a pregătirii lor pentru primăvară. Murdăria acumulată pe timp de iarnă poate contamina fluidele utilajului și poate deteriora multiple componente dacă nu este îndepărtată înainte de prima utilizare din sezon. O simplă spălare vă va asigura că utilajul funcționează corect. Curățarea cabinei creează, de asemenea, un mediu mai sigur și mai confortabil pentru operatori.

5. Verificați utilajul și schimbați consumabilele

Înainte de a vă repune utilajele în funcțiune, este vital să efectuați verificări și revizii pentru a vă asigura că acestea sunt pregătite pentru lucrările care urmează. Printre activitățile care trebuie efectuate se regăsesc și:

  • Schimbarea filtrelor
  • Înlocuirea uleiurilor
  • Verificarea lichidului de răcire
  • Gresarea componentelor utilajului

Pe măsură ce lucrați la echipamentul dvs., actualizați jurnalele de întreținere, astfel încât să aveți un raport cu ceea ce a fost efectuat și data efectuării, în materie de mentenanță.

6. Transformați-vă flota sezonieră

Primăvara, multe dintre utilajele care pe timp de iarnă au fost folosite pentru deszăpezire, vor trece la lucrările de vară. Așadar, pentru aceste utilaje este importantă îndepărtarea atașamentelor de deszăpezire și instalarea accesoriilor pentru lucrările care urmează în sezoanele calde.

7. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil

Cum și unde vă alimentați flota de utilaje în această primăvară, vară și toamnă? Asigurați-vă că aveți un furnizor de combustibil de încredere, care vă va menține rezervoarele pline în continuare, indiferent de situație. Nu lăsați penuria sezonieră și regională de aprovizionare să vă oblige să căutați un nou furnizor tocmai în perioada în care lucrările sunt în plină desfășurare.

8. Verificați anvelopele

Performanța anvelopelor este crucială, mai ales la începutul primăverii, când probabil veți lucra cu utilajele pe teren noroios. Starea anvelopelor afectează consumul de combustibil, manevrabilitatea utilajului și probabilitatea de compactare a solului.

Verificați manualul de utilizare al utilajului pentru a afla care sunt nivelurile corecte de presiune în anvelope și ajustați-le. În cele din urmă, verificați jantele și strângeți orice piulițe slăbite.

Concluzii

Pregătirea de primăvară a utilajelor este o operațiune importantă care poate influența durata de viață a acestora, siguranța operatorilor dvs., calitatea lucrărilor pe care le veți desfășura și continuitatea în muncă.

Dacă aveți nevoie de servicii specializate de întreținere, diagnoză sau reparații pentru utilajele dvs., Utilben Service vă pune la dispoziție toate serviciile de care aveți nevoie. Pentru a obține cele mai bune rezultate cu echipamentele dvs., vă invităm să apelați la specialiștii noștri la 0733 040 000, sau pe [email protected].


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )