campaign-notification campaign-notification

Analiza pietei de inchiriere a utilajelor de constructii in Europa

Publicat de UTILBEN15/02/2023

inchiriere a utilajelor, inchiriere a utilajelor pentru constructii, inchiriere de utilaje, inchiriere de utilaje pentru constructii, inchiriere utilaje

Aflati care sunt statisticile pietei de inchiriere a utilajelor pentru constructii in Romania si Europa, prognoza pentru anii urmatori si utilajele cel mai des inchiriate.

Sumarul acestui articol despre piața de închiriere de utilaje pentru construcții

Pentru perioada 2023-2028, piața de închirieri de utilaje pentru construcții are o creșterere anuală medie estimată de 4%. În topul celor mai frecvent închiriate utilaje sunt: macarale, încărcătoare telescopice, excavatoare și buldoexcavatoare de închiriat, autogredere, echipamente pentru construirea de drumuri.

La cât este evaluată piața utilajelor de construcții pentru închiriere în perioada 2023-2028

Piața de închiriere a utilajelor pentru construcții din Europa a fost evaluată la 40,2 miliarde de dolari în 2021 și se estimează că va atinge 48,98 miliarde de dolari în 2028. Se previzionează o creștere cu un procent anual de aproximativ 4% în perioada de prognoză 2023-2028.

Pandemia COVID-19 a avut un impact negativ asupra industriei de închirieri de utilaje din Europa. Țările europene au fost afectate de o perturbare economică masivă cauzată de restricțiile stricte din primele două trimestre ale anului 2020. Pandemia a avut, de asemenea, un impact negativ asupra proiectelor de construcție în curs, determinând o scădere a cererii de utilaje de închiriat. 

Cu toate acestea, în perioada de prognoză, se estimează că în domeniul construcțiilor va exista o creștere a numărului de contracte de închiriere de echipamente pentru a reduce costurile operaționale. 

Pe termen lung, cererea pe piața închirierilor de utilaje pentru construcții este influențată de de nivelul de creștere din sectoarele construcții și imobiliare, de proiectele de infrastructură rutiere, dar și de gradul de dezvoltare a orașelor din România și alte țări Europene. Un alt factor important care va ghida direcția pieței de închiriere utilaje vor fi inițiativele guvernamentale adoptate, prin fondurile și subvențiile oferite. 

inchiriere a utilajelor

Care sunt schimbările de pe piața utilajelor de construcții din România și Europa? 

Din ce în ce mai mulți constructori optează pentru închirierea de utilaje sau pentru leasing. Achiziționarea de echipamente vine cu un cost mai mare și cu un diverse provocări în ceea ce privește întreținerea și depozitarea acestora. Închirierea devine o opțiune viabilă pentru afacerile noi. Piața închirierii echipamentelor pentru construcții atinge noi recorduri în Germania, Europa de Nord și Vest, dar și în România. 

Analiza echipamentelor de construcții de închiriat din Europa

Categoriile de utilaje cel mai des închiriate:

Cel mai des întâlnit tip de motor:

  • Hidraulic

  • Hibrid

Aplicațiile în care sunt utilizate cel mai des utilajele închiriate:

  • Construirea de clădiri

  • Construirea de drumuri

  • Cariere de piatră

inchiriere de utilaje

Date privitoare la piața de închiriere de utilajele pentru construcții din România

În piața din România, Utilben a pornit cu o flotă de 13 utilaje în anul 2021, ajungând la 51 de utilaje disponibile pentru închiriat. Iar pentru anul 2023 ne propunem să avem 100 de utilaje în flota de închirieri. 

Cel mai mai multe utilaje au fost închiriate pentru lucrări de demolare, urmând sectorul de lucrări de infrastructură.

În ceea ce privește zonele cu cel mai multe utilaje închiriate din flota Utilben, cel mai mare procent îl deține București cu 46%, urmat fiind de Transilvania cu 37% și zona Moldovei cu 10% .

Dacă vreți să închiriați utilaje pentru lucrările dvs., Utilben vă propune o serie de utilaje performante și fiabile în oferta de închiriere: https://www.utilben.ro/renting/ 

Surse date pentru previziunile din Europa: www.mordorintelligence.com


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )