campaign-notification campaign-notification

Atasamente pentru utilaje destinate pregatirii de primavara

Publicat de 16/02/2022

atașamente pentru utilaje, atașamente pregatire primavară, atașamanete, atașamente pregatire teren, accesorii excavatoare, tocătoare de crengi, tocătoare de vegetație

În lucrările specifice pregătirii de primăvară, este nevoie de diferite tipuri de atașamente pentru utilaje. Aflați ce atașamente de primăvară vă recomandăm.

Care sunt atașamentele pentru utilaje folosite la pregătirea terenurilor agricole sau a șantierelor de construcții

Amenajarea spațiilor verzi, curățarea orașului, pregătirea terenurilor agricole sau a șantierelor de construcții la început de primăvară poate fi realizată mult mai ușor cu anumite atașamente pentru utilaje specializate.

Diverse lucrări din multiple domenii de activitate pot fi eficientizate cu ajutorul unor categorii specifice de atașamente pentru utilaje. Vă vom prezenta în continuare cele mai importante atașamente care vă vor ajuta în pregătirea pentru primăvară.

Atașamente pentru întreținerea spațiilor verzi și pregătirea terenului pentru lucrările de primăvară

Fie că este vorba despre terenuri agricole, spații verzi din domeniul public, sau zone rezidențiale în care vor fi construite case, activitățile de pregătire a terenului sunt, de regulă, realizate în primele luni ale primăverii. Din fericire, există mai multe tipuri de atașamente disponibile care vă pot ajuta să curătați, amenajați și să pregătiți terenul mai ușor și mult mai eficient.

1. Tocătoare de vegetație

tocatoare de vegetatie excavator

Tocătoarele de vegetație sunt proiectate pentru a tăia și mărunți tufișurile, iarba mare, arbuștii și chiar copacii. Aceste atașamente sunt proiectate pentru a minimiza riscul de blocare al tocărului cu iarbă, rădăcini sau crengi. Cu ajutorul acestor tocătoare de vegetație, veți putea finaliza sarcina mai rapid cu un consumul de combustibil redus. Ne putem referi aici fie la tocătoare de vegetație pentru excavator și buldoexcavator, fie la tocătoare de vegetație sau mulchere pentru tractor și miniîncărcător. 

În gama Utilben veți găsi o varietate de tocătoare de vegetație premium, realizate de producători care pun accent pe calitatea produselor. 

2. Tocătoare de crengi 

tocatoare de crengi

Un tocător de crengi vă poate ajuta să mărunțiți foarte rapid o cantitate mare de crengi cu diametre diferite. Aceste tocătoare vin în varianta pe roți, purtate sau pe șenile, oferindu-vă astfel posibilitatea de a le utiliza pe teren neuniform sau în pantă. Utilben vă aduce tocătoare de crengi FORST de ultimă generație cu ajutorul cărora veți economisi timp și bani.

Atât tocătoarele de vegetație cât și tocătoarele de crengi sunt ideale pentru toaletarea arborilor pe timp de primăvară în spații municipale, zone rezidențiale, grădini sau ferme.

3. Cupe graifer

cupa graifer

Cupele graifer sunt atașamentele perfecte pentru prinderea, ridicarea și mutarea diverselor materiale cu scopul de a curățare diverse tipuri de terenuri sau chiar șantiere. Aceste cupe graifer pot ridica bușteni, resturi vegetale, bolovani sau moloz. Cupa graifer prinde materialele cu ajutorul clemei și le poate transporta datorită cupei. Acestea sunt proiectate cu dinți rezistenți pentru a ține materialele în cupă, facilitând transportul materialelor voluminoase, neuniforme. Aceste atașamente sunt o soluție excelentă pentru îndepărtarea copacilor căzuți și a altor resturi care s-au acumulat pe șosele sau în localități pe parcursul lunilor de iarnă.

4. Greble

grebla tractor

Greblele sunt atașamente instalate în spatele tractorului și au scopul de a curăța, aera, nivela și pregăti solul. Aceste greble colectează și îndepărtează resturile de rocă și rădăcini, fiind soluția ideală pentru pregătirea de însămânțare a terenurilor agricole, dar și pentru pregătirea gazonului decorativ.

5. Grape și freze de pământ

grapa cu discuri

Aceste atașamente amestecă și stabilizează solul pentru a asigura condițiile ideale plantării și creșterii sănătoasă a culturilor.

6. Foreze

foreza

Când vine vorba despre întreținerea spațiilor verzi, nu putem uita de foreze. Acestea sunt utilizate pentru forarea puțurilor de apă, pregătirea terenului pentru stâlpii de gard sau pentru instalarea stâlpilor de electricitate. Aceste au rolul de a extrage solul în mod eficient și de a preveni blocarea pe teren dens.

7. Perii stradale

perie stradala

Spațiile publice din localități trebuie curățate în permanență, dar primăvara este una dintre cele mai aglomerate perioade. După topirea zăpezii, utilajele municipale trebuie să fie cât mai rapid echipate cu perii stradale pentru a putea face față excesului de noroi, frunze, crengi uscate și murdăie specifice începutului de primăvară.

Aceste perii stradale au ca scop măturarea drumurilor, spațiile pietonale, trotuarelor, parcărilor, pistelor de aterizare și a altor suprafețe. Utilben vă oferă perii de asfalt în variantă cu și fără colector. Periile de asfalt care sunt echipate cu colector, vor strânge mizeria într-un compartiment special creat pentru acest scop, iar peria fără colector doar va mătură mizeria în direcția dorită.

Periile de asfalt pot fi montate pe diverse tipuri de utilaje: tractoare, buldoexcavatoare și miniîncărcătoare.

Atașamente pentru manipularea și transportarea materialelor

Fie că este vorba de întreținerea și curățarea drumurilor, a spațiilor publice, de îndepărtarea pământului sau de transportul materialelor precum piatră, moloz, mulci, gazon și pavele în diferite zone din șantier, atașamentele de manipulare a materialelor sunt esențiale pentru eficiența oricărei lucrări.

1. Cupe multifuncționale

cupa multifunctionala

Cupele multifuncționale pot fi utilizate pentru o serie de sarcini, inclusiv încărcarea, dozarea, nivelarea și descărcarea materialului.

2. Cupe de sortare

cupa sortare

Aceste cupe de sortare sunt utilizate la separarea diverselor materialele: material umed, roci mari sau diferite deșeuri rezultate din activitățile de construcții. 

3. Furci pentru paleți

furca paleti

Furcile pentru paleți sunt atașamente compacte și extrem de versatile, concepute pentru deplasarea în siguranță a materialelor grele și voluminoase. Fie că este vorba despre materiale de construcții, semințe și produse nutritive, cherestea sau alte consumabile, aceste atașamente vă vor permite să vă lucrați mai eficient. Spre deosebire de cupele de încărcare, aceste furci pentru paleți sunt cele mai bune pentru transportarea materialelor.

4. Braț de încărcător frontal

brat incarcator frontal tractor

Încărcătoarele frontale de tip atașament reprezintă o altă metodă de ridicare, transportare și încărcare eficientă a unei varietăți de materiale din jurul șantierului. Niciunui fermier nu trebuie să-i lipsească un tractor cu încărcător frontal.

Concluzii

Aceastea sunt principalele atașamente care vă vor ajuta în pregătirea de primăvară în domenii precum amenajarea spațiilor publice, pregătirea terenurilor agricole sau curățarea șantierelor de construcții. Dacă sunteți în căutarea unor atașamente performante și fiabile, vă invităm să vizualizați echipamentele din oferta Utilben: www.utilben.ro/atasamente/acasa


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )