campaign-notification campaign-notification

Cand e momentul sa cumperi un nou tractor?

Publicat de 16/11/2021

tractor, nou tractor, tractor nou, tractor second-hand, tractoare second-hand, tractoatre, agicultura

Care sunt factorii pe cate trebuie sa-i urmariti ca sa stiti cand trebuie sa alegeti un nou tractor pentru ferma dvs.? Aflati de la Utilben.

Dacă ați folosit același tractor în ferma dvs. timp îndelungat, s-ar putea să vă întrebați a sosit momentul să cumpărați un nou tractor.

Acesta v-ar putea permite să vă cultivați pământul într-un mod mai eficient și vă poate ajuta să economisiți bani pe termen lung.

Dar cum vă dați seama tractorul trebuie schimbat?

Vă prezentăm o scurtă listă cu cei mai importanți factori de luat în considerare:

Transmisia nu mai funcționează corespunzător

Dacă transmisia dumneavoastră funcționează mai greu în timpul schimbărilor de viteză, ar putea fi timpul pentru o schimbare. Repararea transmisiei poate fi costisitoare datorită construcției sensibile. Așadar, cu timpul, reparațiile s-ar putea acumula și vă pot lăsa cu o pierdere foarte mare. 

Același lucru este valabil și dacă doriți să schimbați tipul transmisiei. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei noi transmisii manuale sau automate, schimbarea tractorului va fi soluția potrivită.

tractor second-hand

Vechiul tractor are mai bine 12.000 de ore de lucru

Un tractor este considerat uzat atunci când a fost folosit timp de 12.000 de ore. Repararea unui asemenea utilaj cel mai probabil nu mai este rentabilă, ci mai degrabă cheltuiți mai mulți bani pe reparații și întreținere, decât ați cheltui pe un nou tractor. Orele de lucru sunt măsurate chiar de la prima utilizare a tractorului, ceea ce înseamnă că, dacă ați cumpărat un tractor cu un nivel ridicat de uzură, este posibil să trebuiască să îl înlocuiți mai devreme decât ați plănuit.

Unul dintre semnele cele mai evidente care vă indică apropierea sfârșitului vieții tractorului dvs. este revizia motorului. Dacă aveți nevoie de noi pistoane și injectoare, este timpul pentru un nou tractor.

Uneori, chiar dacă tractorul nu a atins cifra de 12.000 de ore de lucru, acesta se uzează oricum, devenind un factor de risc în ferma dvs. Principalul risc privind tractoarele vechi este ruginirea foarte greu de sesizat și potențialul de a se strica în orice moment. Timpul dintre momentul în care vechiul tractor încetează să funcționeze și achiziționarea unui tractor nou poate fi dăunător continuității în muncile agricole.

Aveți nevoie un utilaj mai adaptabil și cu mai multă putere

Când ați început să folosiți tractorul actual, este posibil să fi avut o culturi de dimensiuni mai mici sau de altă categorie decât culturile de acum. Poate că nu ați avut nicio problemă să vă recoltați recolta sau să trageți vechiul vagon pe care îl aveați.

După un anumit număr de ore de lucru, cel mai probabil tractorul dvs. nu va mai fi la fel de performant ca la început. Se poate să nu mai fie capabil să îndeplinească în mod adecvat unele sarcini noi pe care ați dori să le facă. Puterea motorului unui tractor este, în esență, energia sa, este ceea ce îi dă putere și îi permite să efectueze sarcini grele. 

tractor performant

Dacă acum dețineți culturi pe suprafețe mai mari sau aveți alte tipuri de culturi decât până acum, s-ar putea ca tractorul vechi să nu aibă suficienți cai putere pentru noile cerințe. S-ar putea să observați că lucrează tot mai greu sau că tinde să se oprească în cazul utilizării intense. 

Atunci când culturile au crescut semnificativ în dimensiune, s-ar putea să fiți nevoiți să înlocuiți utilajele vechi cu modele care au o capacitate mai mare de lucru. Astfel, veți putea finaliza plantarea și recoltarea fără pierderi serioase de bani și timp.

Promptitudinea și plantarea culturilor la momentul potrivit, astfel încât să aibă cel mai bun randament, vă va afecta ferma în mai multe moduri. Dacă plantați la momentul nepotrivit din cauza echipamentului greșit, veți obține o recoltă mai săracă, sau veți obține un randament mare la culturi care nu au un gust foarte bun și, prin urmare, care nu se vor vinde bine.

 

Renunțarea la tractor care până acum v-a fost precum un partener de încredere poate fi o decizie dificilă. Dar, dacă nevoile dvs. s-au schimbat, ar utilajul vechi pur și simplu mai mai oferă performanțele de care aveți nevoie, achiziționarea unui nou tractor este o decizie financiară inteligentă pe termen lung.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )