campaign-notification campaign-notification

Ce echipament de deszapezire sa alegi

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Sunteți pregătiți pentru sezonul de deszăpezire? Aveți toate echipamentele necesare sau v-ați făcut deja un plan de achiziții? Ce echipamente de deszapezire sunt mai eficiente?

Ce echipament de deszăpezire să alegi?



Trimite-le prietenilor acest articol!


Sunteți pregătiți pentru sezonul de deszăpezire? Aveți toate echipamentele necesare? V-ați făcut un plan de achiziții?

 Atunci când vine vorba de iernile din România, trebuie să avem în vedere că, în ultima perioadă, acestea au devenit din ce în ce mai lungi. De aceea, trebuie să fim pregătiți pentru toată perioada în care putem fi înconjurați de zăpadă și să alegem cele mai bune echipamente de deszăpezire.

Pentru alegerea unui utilaj de deszăpezire sau a unui atașament de deszăpezire, trebuie să avem în vedere 2 lucruri:

  • mărimea suprafeței pe care vreți să o deszăpeziți
  • tipul drumului, adică asfaltat sau neasfaltat

            Ce tip de atașamente să folosiți?

Pluguri de zăpadă


Acestea sunt ideale atunci când trebuie să curățați rapid o suprafață mare. Plugurile de zăpadă sunt cele mai folosite în zone plate, cum ar fi drumuri, parcări sau câmpuri cu zone plate și cu un sol puternic, pentru a susține greutatea utilajului.

Plugurile de zăpadă sunt utilizate atunci când trebuie să ajungeți undeva repede. Designul lor robust și construcția lor simplă le ajută să fie eficiente în mișcare.

Plugul este al doilea cel mai folosit atașament pentru deszăpezire. Dacă luăm exemplul unui plug de zăpadă Pronar, acesta este împărțit în 2 elemente, care fac utilizarea sa foarte facilă. Deschiderea sau închiderea lui eficientizează munca în mai multe zone urbane sau rurale, pe drumuri mai înguste sau mai late.

 

Lame de zăpadă


Lamele de zăpadă, fie montate în față sau în spatele utilajului, sunt foarte ușor de folosit. Acest atașament este unul dintre cele mai folosite pentru deszăpezire. Cu ajutorul lamelor, se pot face și alte tipuri de munci. De exemplu mutarea altor materiale decât zăpada.

Lamele se folosesc atunci când avem suprafețe mari sau când este nevoie de o viteză mare de deszăpezire. Cu o lamă de zăpada, viteza utilajului poate atinge 60 km/h. Lamele de zăpadă se pot atașa la foarte multe utilaje, de la miniîncărcătoare, tractoare, încărcătoare frontale, la autoutilitare.

 

Dacă ai nevoie de un atașament pentru iarna aceasta, completează formularul de contact de mai jos iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil cu o soluție adecvată! ⬇️


Freza de zăpadă


Freza de zăpadă se folosește atunci când cantitatea de zăpadă așezată pe carosabil este foarte mare. Cu o freză de zăpadă, se lucrează în spații deschide, deoarece aceasta evacuează zăpada până la 30 de metri.

Această freză de la Pronar are o lățime de lucru de 2 metri și o eficiența mare de deszăpezire, de până la 12 m3/min.

 

Sărărița


Sărărița sau împrăștietoarea de nisip sau sare se folosește, în cele mai multe cazuri, împreună cu un alt atașament de curățare a zăpezii. Sunt însă și situați în care se pot folosi sărărițe fără un alt tip de atașament. De exemplu, în cazul curățării poleiului de pe carosabil. Modelul de sărăriță de la Pronar are o capacitate de împrăștiere de 2,5 până la 6 metri și se poate lucra cu aceasta cu o viteză de până la 40 km/h fără a-și pierde proprietățile de împrăștiere.


La ce utilaje se pot folosi atașamentele?


Toate atașamentele se pot folosi pe miniîncărcătoare, tractoare, încărcătoare frontale sau telescopice, buldoexcavatoare, excavatoare, autoutilitare, unimog și multe altele.


Dacă ai nevoie de un atașament pentru iarna aceasta, completează formularul de contact de mai jos iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil cu o soluție adecvată! ⬇️


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )