campaign-notification campaign-notification

Cum am realizat cea mai dificila reparatie de utilaj din 2021

Publicat de 08/04/2022

reparatie de utilaj, reparatii utilaje, service utiaje, reparatii utilaje, reparatii utilaje constructii, reparatii utilaje agricole

Care a fost cea mai dificila reparatie de utilaj din anul 2021 si cum am readus utilajul la viata - Aflati din articol.

Echipa Utilben Service se confruntă adesea cu situații dificile în care trebuie să efectueze o reparație dificilă de utilaj.

Vă vom prezenta în rândurile următoare unul din exemplele de intervenții solicitante realizate de specialiștii noștri în zona de service pentru utilaje.

1. Care a fost cea mai dificilă lucrare din 2021?

Au existat mai multe situații care au necesitat mai multă atenție și resurse pentru a soluționa problemele apărute cu utilajele. Cu toate acestea, una dintre situațiile mai deosebite de anul trecut a fost repararea unui excavator marca JCB.

2. De ce considerați că reparația excavatorului a fost dificilă?

Excavatorul în cauză își oprea brusc comenzile de operare. Acesta funcționa corespunzător timp de 1 sau 2 minute, după care se întrerupeau toate comenzile, fără intervenție din partea operatorului. Aceste întreruperi bruște au cauzat o funcționare haotică a utilajului care, în mod evident, nu putea fi livrat clientului în aceste condiții.

Am realizat diagnoza excavatorului, dar, cu toate că această operațiune reprezintă un ajutor substanțial în repararea utilajelor, nu este tocmai un ajutor perfect. Diagnoza nu oferă o cauză precisă a avariei unui utilaj, ci generează un cod de eroare care poate indica mai multe tipuri de defecte.

Inițial, am crezut că este vorba fie despre un releu avariat. Am făcut verificări amănunțite în interiorul utilajului, realizând ulterior că această ipoteza nu a fost cea corectă. Am comandat inclusiv un releu cu temporizator, pentru a-i da excavatorului un impuls să funcționeze. Dar nici acest tip de releu nu a funcționat.

Am luat ulterior în considerare posibilitatea unei avarii la nivelul computerului de bord. Am comandat un computer nou pentru excavator, care a ajuns abia după 3 săptămâni. Am montat noul computer în utilaj, am pornit echipamentul  și am realizat că problema întreruperilor bruște persista încă. Cu toate că aveam toate documentațiile utilajului și în ciuda încercărilor de a-l repara, încă nu dădusem de problema ce cauza avaria.

3. Cum ați reușit sa duceți la capăt lucrarea?

După alt set de investigații, am găsit o diodă defectă în interiorul utilajului. Această diodă era străpunsă și din această cauză fie permitea, fie nu permitea trecerea curentului electric prin ea. Această piesă defectă a provocat întreg haosul. Am comandat piesa de schimb necesară și am reparat, astfel, excavatorul care a funcționat ulterior în parametri optimi.

Ne confruntăm uneori cu probleme dificile în ceea ce privește repararea utilajelor și din cauza termenelor stricte de livrare. În ultimii ani, de când a început pandemia, s-a întâmplat mai des ca piesele de schimb necesare pentru o reparație să ajungă cu mare întârziere din cauza blocajelor la nivel global provocate de restricții. În pandemie, activitatea multor fabrici a fost oprită, iar repornirea activității nu a fost realizată în ritmul normal. Din cauza acestor întârzieri, unele reparați pot dura mai mult timp. Așadar, rapiditatea unei operațiuni depinde în mare măsură și de termenul de livrare al pieselor.

În articolele următoare, vă vom prezenta și alte situații dificile pe care le-am întâmpinat în ultimii ani în zona de service.

Utilben a deschis un nou sediu de service, atașamente și piese

Din dorința de a deveni cei mai buni furnizori de service pentru utilaje, am luat decizia de a deschide un nou sediu pentru serviciile de reparații și mentenanță a utilajelor, atașamente și piese de schimb.

Ca urmare, la sfârșitul anului 2021, am mutat aceste servicii în noul nostru sediu din Baciu, localitate aflată în imediata vecinătate a orașului Cluj-Napoca. Serviciile after-sales și de întreținere a utilajelor se bucură, astfel, de un sediu dedicat, în care specialiștii Utilben pot să-și desfășoare activitatea într-un mod mai eficient.

Gama de servicii Utilben Service include: reparații mecanice, electrice și hidraulice, operațiuni de tinichigerie și vopsitorie, precum și servicii de mentenanță pentru flota dumneavoastră de utilaje.

Serviciul de tinichigerie și vopsitorie

Utilajele pot suferi diverse defecțiuni, de la probleme ușor de reparat cum ar fi un simplu geam spart, până la avarii mult mai serioase. În oricare din aceste scenarii, Utilben Service este alături de dumneavoastră și vă întâmpină cu servicii profesionale de tinichigerie și vopsitorie. Astfel, vă vom ajuta să reveniți într-un timp cât mai scurt la lucrările dvs. cu utilajul reparat și în stare de funcționare excelentă.

Pentru a beneficia de serviciile UTILBEN Service, vă invităm să completați formularul următor, iar echipa UTILBEN Service vă va răspunde în cel mai scurt timp.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )