campaign-notification campaign-notification

Cum alegi o combina agricola pentru lucrarile tale

Publicat de UTILBEN08/06/2022

combina agricola, combine agricole, combina, utilaje recoltare, echipamente recoltare, heder combina, combina agricultura

Care sunt cele mai importante criterii atunci cand ai de ales o combina agricola pentru muncile agricole intreprinse - Afla de la Utilben:

Care sunt criteriile de luat în calcul atunci când alegeți o combină agricolă

Combina agricolă este una dintre cele mai importante invenții din industria agricolă. Acest utilaj îi ajută pe fermieri să economisească timp și să reducă semnificativ costurile cu forța de muncă la recoltare.

Cu toate acestea, datorită dimensiunilor mari și tehnologiei complexe, combina agricolă nu este un echipament ieftin. Prețul, în funcție de clasa de combine, poate depăși cu ușurință jumătate de milion de Euro. Prin urmare, decizia de a achiziționa o combină nu este una pe care fermierii o iau cu ușurință.

Dacă sunteți în căutarea unei combine agricole pentru operațiunile dvs. specifice de recoltare, este important să știți ce să căutați. De asemenea, trebuie să luați câteva lucruri în considerare înainte de a alege combina dorită.

Iată o scurtă listă cu aspecte de luat în calcul înainte de a cumpăra o combină agricolă:

1. Clasa combinei agricole

Clasa combina agricola

Alegerea combinei potrivite înseamnă, în primul rând, să vă asigurați că utilajul are puterea și zona de curățare de care aveți nevoie. Pentru a face acest lucru, trebuie să acordați atenție clasei combinei. Ca regulă generală, cu cât putere de recoltat a combinei este mai mare, cu atât clasa sa este mai mare. Cu toate acestea, puterea unei combine, în cazul utilajelor noi, se poate schimba odată cu tehnologia inovativă a acesteia. De asemenea, diverși producători îți clasifică utilajele în mod diferit și, uneori, creează modele care nu se potrivesc cu adevărat în nicio clasă.

2. Heder pentru combina agricola

heder combina agricola

Pentru a selecta hederul potrivit, trebuie să țineți cont de tipul de culturi pe care le veți crește. Multe modele de combine agricole vin cu ajustări în cabină pentru a vă permite să selectați setările, cum ar fi spațiul concav, care se potrivesc cel mai bine culturii dvs. Asigurați-vă că verificați setările, deoarece dacă hederul nu e cel potrivit, puteți ajunge cu boabele deteriorate. Cu cât viteza este mai mare și cu cât spațiul concav este mai mic, cu atât este mai mare șansa de deteriorare.

3. Capacitatea combinei agricole

capacitatea combinei agricole

Capacitatea recoltat a combinei nu trebuie să fie niciodată mai mare decât cea pe care o poate suporta hederul. Situate în partea din față a utilajului (unde începe recoltarea), sistemele de adunare sunt foarte importante pentru utilizarea generală a combinei. Veți avea nevoie de un heder care poate contribui la minimizarea pierderilor.

4. Cabina operatorului 

Dacă vrei ca utilajul tău să continue să lucreze ore în șir, înseamnă că ar trebui să fie suficient de confortabil pentru a continua să lucrezi fără niciun disconfort. Din fericire, cele mai multe mărci de renume au păstrat acest aspect ca prioritate, astfel încât veți găsi o mulțime de modele e combine agricole cu un accent deosebit pe ergonomie și confort. Nu numai că aveți opțiuni de cabine încălzite/răcite, opțiuni de wifi, spațiu de depozitare și caracteristici de siguranță, există și modele care vor avea sisteme de divertisment pentru a vă asigura că lucrați într-o atmosferă cât mai plăcută.

5. Administrarea corectă al reziduurilor

Mulți producători au creat sisteme mai bune pentru gestionarea reziduurilor provenite din culturi, inclusiv prin opțiunea de tocare mai fină, răspândire mai largă și mai mult contact cu solul pentru producții mai bune. Pentru mai multă comoditate, puteți căuta modele care vă permit să modificați setările de tocare fără a schimba componente și pentru caracteristici care sunt cele mai potrivite pentru operațiunile mai mici.

6. Accesul rapid la diferite zone ale combinei agricole

Service combine agricole

În condiții de caniculă sau vânt, este esențial să puteți accesa rapid zonele de lucru ale combinei, în special compartimentul motorului. În zilele cu risc ridicat de incendiu e necesar să verificați compartimentul motorului la fiecare rundă pentru a evita pericolele de incendiu cauzate de reziduurile acumulate pe punctele fierbinți precum galeria de evacuare.

7. Combină agricolă noua sau second-hand

combina agricola noua sau second hand

Verificarea unei combine second-hand va trebui să fie efectuată cu mai multă rigurozitate în comparație cu o combină nouă. Combina agricola second-hand vine la prețuri mai mici, dar poate ascunde vicii mai greu de observat. Inspectați exteriorul combinei pentru a vedea dacă există semne de uzură oriunde pe suprafața caroseriei. Verificați funcționalitatea componentelor cheie, cum ar fi motorul, transmisia, procesorul, hederul etc. Dacă oricare din componentele importante ale combinei prezintă probleme, vă recomandăm să vă gândiți de două ori înainte de a o achiziționa. Verificați, de asemenea, să nu existe piese lipsă din combină și, bineînțeles, verificați numărul de ore de lucru ale utilajului.  

Concluzii

Acestea ar fi principalele considerente atunci când alegeți o combină agricolă. Selectarea combinei potrivite pentru activitățile dvs. în fermă nu este ușoară, având în vedere complexitatea acestor utilaje și bugetul considerabil pe care trebuie să-l investiți în ele. Dacă aveți nevoie de o combină agricolă cu adevărat fiabilă, UTILBEN vă întâmpină cu o ofertă vastă de combine second-hand la cele mai înalte standarde. 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )