campaign-notification campaign-notification

Cum să investești într-o fermă ca să faci profit

Publicat de Utilben16/07/2020

fermă, investiție, agri-business, agricultură, agribusiness, fermieri, afacere profitabilă, fermă profitabilă

Pentru a avea o fermă profitabilă, este nevoie ca fermierii să ia în considerare diverși factori precum cladirile de care au nevoie, suprafața pe care o pot lucra sau utilajele care îi vor ajuta să-și ducă la bun sfârșit munca.

O fermă poate reprezenta o afacere profitabilă și, dacă ești chibzuit în investiții și ești un bun manager, poți ajunge pe plus într-un timp relativ scurt.

Totul ține de organizare și de pregătirea unei strategii.

Care sunt costurile pentru a deschide o fermă?

În primul rând, ai nevoie de clădiri și anexe unde să îți desfășori activitatea. Chiar dacă ai achiziționat o proprietate care are câteva construcții, trebuie să te asiguri că acestea sunt compatibile cu obiectul tău de activitate. Spațiile de lucru trebuie să fie conforme cu tipul tău de fermă, așa că probabil va trebui să investești în reamenajarea lor. Va trebui poate să extinzi capacitatea de stocare a unor silozuri sau să construiești alte anexe, așa că trebuie să incluzi și aceste costuri în planificarea bugetară.

Utilaje, agregate, atașamente și accesorii. Echipamentele agricole și uneltele sunt absolut necesare pentru munca la fermă. Din nou, dotările respective depind de obiectul de activitate pe care l-ai ales. Tipul de fermă poate depinde și de costurile cu echipamentele. Dacă nu te încadrezi în buget, te poți reorienta către o activitate agricolă care necesită mai puține investiții. Află cât costă utilajele de care ai nevoie - un tractor, o combină sau un încărcător frontal - și stabilește dacă nu ar fi mai bine să îți cumperi un echipament second-hand în detrimentul unului nou. Bineînțeles, ai și varianta de a închiria utilaje, în primă fază.

Terenurile agricole pot reprezenta cea mai mare cheltuială. Tocmai de aceea, trebuie să iei în calcul doi factori decisivi: amplasarea și disponibilitatea. Amplasarea terenului are mai multe implicații, între care forma de relief, tipul de sol și, poate cel mai important, prețul terenului. Prețul este dictat de cerere, așa că te sfătuim să cauți pământ într-o zonă nu foarte populară, dar cu un sol propice activității agricole alese. Este nevoie de un echilibru aici. Totodată, trebuie să iei în calcul disponibilitatea. Mai exact, să ai la dispoziție suficient teren pentru nevoile tale, dar și posibilitatea de a te extinde în viitor. Dacă semnezi un contract de achiziție, negociază cu vânzătorul și introdu o clauză care să îți ofere drept exclusiv de cumpărare pentru mai mult pământ în viitor.

Asigurarea bunurilor poate fi văzută ca o cheltuială suplimentară care nu este urgentă, dar noi te sfătuim să faci acest pas înțelept. Utilajele agricole sunt predispuse la accidente și, implicit, avarii serioase. Ia în calcul că vei plăti zeci de mii de euro pentru un tractor, o combină sau un încărcător frontal/telescopic. Într-adevăr, asigurarea unui utilaj nu este deloc ieftină, dar ce te faci dacă ai un accident și avaria este totală? Fii înțelept și ia-ți toate măsurile de siguranță. Agricultura este un domeniu periculos și incidentele pot apărea la tot pasul.

În încheiere, să vorbim despre viitoarele câștiguriEste greu de stabilit o sumă exactă când vorbim despre profit în agricultură, pentru că sunt multe variabile de luat în calcul în acest sector. Câștigul financiar depinde dacă vei cultiva cereale sau legume. Sau dacă vei crește păsări sau vaci, să presupunem. Ideal este să pui în balanță preferințele tale, experiența și banii de care dispui pentru investiția în fermă. Poate vei diversifica și vei merge pe mai multe linii de business. Nu trebuie să te limitezi la un singur domeniu de activitate.

Vremea poate avea un impact major asupra câștigurilor tale. Ia în considerare numai anul acesta agricol. Seceta din acest an este atât de severă încât a fost comparată cu cea din 1947. Temperaturile toride și anii consecutivi de secetă pot pune o fermă pe butuci, dacă nu îți iei măsuri de prevenție. Un sistem de irigații sau echipamente de irigare sunt absolut necesare pentru a face față climei capricioase specifice țării noastre.

Orice tip de fermă vei alege să îți deschizi, un lucru este cert. Ai nevoie de pasiune pentru a răzbate! Întreabă orice fermier român și îți va spune că fără ambiție și muncă asiduă nu ar fi ajuns departe. Este nevoie de o implicare 100% în acest domeniu și de dragoste pentru pământ și animale. Meseria de fermier nu o faci neapărat pentru bani, o faci pentru că nu se compară cu nimic pe lume și pentru că poți să lași o moștenire demnă în urma ta!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )