campaign-notification campaign-notification

Cum iti mentii flota de utilaje agricole in forma maxima

Publicat de 29/08/2022

utilaje agricole, mentenanta utilaje agricole, intretinere utilaje agricole, flota de utilaje agricole, service utilaje agricole

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a va mentine in forma flota de utilaje agricole? Aflati din articolul Utilben.

5 Sfaturi practice pentru intretinerea corecta a flotei de utilaje agricole

Mulți oameni nu realizează cât de important este să acorde o atenție deosebită întreținerii de utilaje agricole. Această neglijență poate fi nocivă pe termen lung, având în vedere modul în care echipamentele agricole defectuoase afectează productivitatea și calitatea recoltelor obținute. De asemenea, utilajele agricole se vor defecta mai des, ceea ce poate costa o avere sub formă de reparații sau înlocuiri de piese. În plus, siguranța utilajelor este pusă la îndoială dacă nu sunt întreținute corespunzător.

Dacă doriți să evitați toate aceste potențiale probleme, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, veți găsi în următoarele rânduri 5 sfaturi de întreținere pentru a prelungi durata de viață a flotei de utilaje agricole pe care o dețineți.

  1. Invatati sa operati corect utilajele agricole si aflati mai multe despre ele

Diferite tipuri de utilaje agricole necesită diferite tipuri de operatori. Din acest motiv, este întotdeauna o idee bună să învățați cât de mult puteți în calitate de operator. Procedând astfel, veți asigura funcționarea corectă a diferitelor echipamente. De îndată ce ați achiziționat un utilaj nou, va trebui să vă instruiți operatorii să-l utilizeze corect și apoi să vă mențineți la curent cu noile dezvoltări în ceea ce privește tehnologia utilajelor achiziționate, pe măsură ce apar. Dacă nu veți ști opera corect utilajele, acest lucru va afecta performanța echipamentului dvs.

Revizuiți manualul operatorului, pentru a fi în siguranță și a fi pregătit pentru orice situație în lucrările dvs. Trebuie să utilizați cea mai recentă versiune a manualelor disponibile, pentru cele mai bune rezultate posibile.

  1. Incercati diferite tipuri de lubrifianti

Cu un program bun de înlocuire a lubrifiantului, puteți prelungi substanțial durata de viață a echipamentelor agricole pe care le dețineți. Când vine vorba de verificări de întreținere, lubrifierea este cel mai important factor dintre toate. Aveți grijă la acumularea de grăsime și excesul de ulei pe pistoane. De asemenea, verificați utilajul de scurgeri pe garniturile de ulei. Fiecare componentă necesită anumite tipuri de lubrifiant, pentru care va trebui să verificați ce recomandă producătorul. 

Dacă întâmpinați probleme cu utilajele pe care le dețineți, verificați lubrifianții sau contactați dealer-ul de la care le-ați achiziționat. Vă va ajuta să diagnosticați problema, deoarece experții vor analiza uleiul uzat. Pe baza compoziției contaminanților, va fi ușor de identificat ce parte a utilajului suferă de uzură.

  1. Pastrati-va echipamentul agricol cat mai curat

Verificați în mod regulat garniturile echipamentului dvs. pentru a vă asigura că sunt în stare excelentă, verificați și înlocuiți frecvent filtrele. Pentru a evita un vid în cabină care de obicei aspiră contaminanți, asigurați-vă că ventilatoarele sunt curate. Deoarece poluanții afectează negativ componentele electronice din cabină și chiar componente precum ambreiajul, curățarea regulată este esențială. Când nu sunt utilizate, utilajele mari trebuie depozitate într-un loc sigur și uscat pentru a le proteja de rugină și alți factori de mediu. Chiar dacă utilajul nu va fi folosit pe o perioadă îndelungată, ar trebui să fie pornit totuși ocazional.

  1. Verificati echipamentul de semne de uzura

Temperaturile ridicate, șocurile, frecarea și vibrațiile contribuie la degradarea pieselor unui utilaj agricol. Pentru a evita o lucrare o reparație costisitoare, evaluați în prealabil echipamentul pentru uzură și schimbați din timp piesele vechi sau uzate.

Câteva motive comune pentru care apar probleme cu utilajele agricole:

  • Șocuri pot să apară din cauza accidentelor sau a unor practici necorespunzătoare de operare.
  • Vibrațiile, în cele mai multe cazuri, sunt cauzate atunci când curelele și angrenajele nu sunt aliniate.
  • Multe componente cheie sunt afectate de vârstă. După ceva timp, sigiliile se vor crăpa și se vor usca, curelele se vor răsuci, șuruburile se vor slăbi și multe altele.
  • Temperaturile ridicate sunt cauzate de utilizarea îndelungată a utilajelor, piesele uzate, lubrifierea inadecvată sau frecarea excesivă.

Dacă întâmpinați orice semne de uzură a utilajelor pe care le dețineți, rezolvați-le cât mai curând posibil înainte ca lucrurile să devină mai grave decât sunt deja.

  1. Stabiliti un program de intretinere si reparatii

Ca parte a unui plan de întreținere preventivă, sistemele electrice, anvelopele, fluidele și șenile trebuie verificate în mod regulat. Este esențial să știți ce componentă trebuie inspectată când și unde.

Câteva sfaturi finale:

  • Schimbați filtrele în mod regulat. Diagnosticați problemele testând uleiul.
  • Ungeți frecvent angrenajele utilajului dumneavoastră.
  • Evitați contaminarea căii de rulare a rulmenților efectuând o verificare a etanșării.
  • Verificați cutiile de viteze pentru vibrații, lubrifiere și daune, dacă există.
  • Monitorizați continuu componentele transmisiei. Verificați uzura și alinierea curelelor trapezoidale și a scripetelor de pe transmisii.
  • Efectuați verificări regulate ale cuplului.

Aceste sfaturi de întreținere vă vor permite să creșteți semnificativ durata de viață a echipamentului dvs. agricol. Acest lucru, la rândul său, îmbunătățește rentabilitatea investiției pentru achizițiile de utilaje grele.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )