campaign-notification campaign-notification

Cum îți menții buldozerul în formă

Publicat de 18/10/2020

buldozer, mentenanta buldozer, intretinere buldozer, buldozere, cum intretin buldozerul

Afla cum iti poti mentine buldozerul in forma maxima - Utilben Service iti vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile pentru mentenanta buldozerului tau.

Cum îți menții buldozerul în formă

 

Buldozerele sunt utilaje importante folosite în lucrări de terasamente pentru săparea și nivelarea terenurilor, pentru transportarea pe distanțe mici a pământului sau deszăpezirea șoselelor. Buldozerele pot fi folosite pentru curățarea terenurilor în vederea construirii de drumuri sau la pregătirea zonelor miniere pentru săpături. Pentru a putea fi folosite la potențialul maxim, aceste utilaje trebuie să fie bine întreținute.

Fiecare buldozer este format din componente mobile sensibile care pot fi deteriorate după perioade de utilizare intensă. Pentru a preveni defecțiunile neașteptate, va trebui să respectați programul de întreținere al buldozerului.

 

Vă prezentăm câteva sfaturi esențiale pentru menținerea buldozerului dvs. în formă maximă:

 

Consultați manualul de utilizare

Programul dvs. de întreținere ar trebui să aibă la bază recomandările oferite în manualul de utilizare. Manualul va oferi informații cu privire la particularitățile utilajului și modalitățile de întreținere obișnuite, piesele la care trebuie să acordați atenție și soluționarea problemelor comune.

 

Inspectați calea de rulare

Una dintre componentele definitorii ale oricărui buldozer este calea de rulare. Aceasta este partea utilajului care îndepărtează pământul și alte tipuri de încărcături de pe șantier. Asigurați-vă că aceasta este curățată în mod regulat, mai ales după efectuarea unor lucrări grele. Fără a fi curățată în timp util, resturile se pot acumula și pot interfera cu mișcarea lină a componentelor interne. De asemenea, ar trebui să înlocuiți în mod regulat șuruburile care vă mențin calea de rulare în poziție.

 

Verificați tensiunea șenilelor

Verificarea și reglarea tensiunii șenilelor ar trebui să fie o prioritate, mai ales dacă lucrați pe suprafețe mai moi, cum ar fi nisipul, noroiul sau zăpada. Acestea pot pătrunde în interiorul spațiilor goale ale șenilelor,  producând astfel o creștere a tensiunii șenilelor și posibil deteriorarea acestora. De asemenea, dacă lucrați în astfel de condiții, asigurați-vă că șenilele sunt curățate la sfârșitul fiecărei zile de lucru.

Când efectuați inspecția zilnică a buldozerului, asigurați-vă că tensiunea șenilelor este la nivelul corect.

 

Verificați zilnic uleiul

Mulți operatori nu realizează cât de important este uleiul pentru un buldozer. Uleiul și lubrifianții reduc foarte mult fricțiunea dintre piesele mobil și încetinesc formarea ruginii. Prin urmare, aveți nevoie de un ulei curat, fără reziduuri. Verificând zilnic uleiul, vă putea da seama dacă acesta trebuie înlocuit.

 

Aveți grijă ca lanțurile să nu ruginească

Șuruburile și lanțurile buldozerului dvs. sunt o altă parte importantă a utilajului. Aceste componente facilitează mișcarea lină și eficientă a șenilelor atunci când mutați pământul sau curățați terenul de lucru de tufe. Prevenirea ruginii va fi un pas important de făcut.

Asigurați-vă că șuruburile și lanțurile sunt verificate o dată la două săptămâni sau lunar. Dacă ar avea loc daune mari, ar fi nevoie de mult timp și resurse pentru a înlocui aceste componente.

 

Inspectați în mod regulat motorul

Ca și în cazul oricărui alt tip de utilaj, trebuie să acordați o atenție deosebită performanței motorului. Asigurați-vă că toate fluidele sunt schimbate în mod regulat și inspectați componentele electrice care se leagă de sursa principală a motorului. Dacă observați că motorul se blochează sau întâmpină probleme la pornire, verificați-l cât mai curând posibil.

 

 

Dacă dețineți un buldozer care are nevoie de o inspecție tehnică, revizie sau chiar o reparație pentru anumite componente, echipa Utilben Service vă vine în ajutor! Ne puteți contacta rapid prin formularul de mai jos.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )