campaign-notification campaign-notification

Cum mentineti utilajele agricole in stare excelenta

Publicat de 17/12/2021

utilaje agricole, utilaje ferma, utilaje agricultura, utilajele agricole, mentenanta utilaje agricole, reparatii tractor, revizii tractoare

Daca vreti sa va mentineti utilajele agricole in stare excelenta, atunci trebuie sa respectati cateva reguli generale.

Îngrijirea și întreținerea echipamentelor agricole

Utilajele și implementele agricole sunt indispensabile pentru fermieri. Cu toate acestea, echipamentele pentru agricultură sunt predispuse la defecțiuni din cauza naturii aspre a lucrările la care sunt folosite. Având în vedere costurile implicate la achiziționarea și repararea acestui echipament, fermierii inteligenți pun mare accent pe îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a utilajelor agricole.

Îngrijirea și întreținerea echipamentelor agricole variază în funcție de nevoile fiecărui fermier, dar există anumite reguli generale de întreținere pe care trebuie să le respectați în orice situație.

Curățare și gresare

Când vine vorba despre munca în agricultură, este imposibil ca utilajele agricole pe care le utilizam zi de zi să nu se murdărească. Cu toate acestea, este recomandat să găsim metode de a le menține cât mai curate pentru a evita diversele probleme care pot să apară, spre exemplu ruginirea materialelor. De asemenea, un utilaj curat va fi mult mai ușor de inspectat, iar potențialele defecte precum fisurile sau scurgerile de ulei vor fi detectate rapid. Astfel, curățarea periodică a utilajului va contribui la o viață mai lungă a acestuia.

Alături de curățare, un alt element important pentru menținerea utilajelor agricole într-o stare bună de funcționare este gresarea. Unul dintre factorii principali care duc la uzura echipamentelor agricole este fricțiunea. Aceasta poate rezulta într-o performanță redusă și o viață mai scurtă pentru utilaj. Ungerea cu ulei de bună calitate a fiecărei părți mobile a utilajului agricol îi va reduce semnificativ nivelul de uzură și îi va prelungi durata de operare.

Petele de rugină sunt un semnal de alarmă

Rugina, denumită și spaima fermierilor, este o problemă des întâlnită și una dintre cele mai grave pentru utilajele agricole. Performanțele acestora sunt compromise de expunerea îndelungată la umezeală. Ruginirea motorului și a pieselor interne poate distruge integritatea utilajului și poate duce la reparații costisitoare.

Cu toate acestea, procesul de ruginire poate fi încetinit semnificativ prin urmărirea unor pași simpli. Spre exemplu, curățarea periodică a utilajului și uneltelor sau depozitarea acestora într-un mediu uscat vă va menține caroseria utilajului într-o stare bună mai mult timp. De asemenea, puteți face un efort suplimentar pentru a vă ține utilajul departe de rugină prin acoperirea acestuia cu ceară, vopsea sau spray anti-rugină.

Întreținerea parbrizului

Parbrizul utilajului agricol este menit să vă ofere un plus de siguranță în timp ce utilajul este în lucru. Cu toate acestea, după un timp vor apărea fisuri sau chiar crăpături ale parbrizului, probleme pe care va fi nevoie să le adresați în timp util.

Din fericire, există deja multe opțiuni pentru remedierea situațiilor de acest gen, fie că e vorba despre repararea sau de înlocuirea parbrizului. Dacă aveți de-a face cu o fisură mai mică, atunci puteți lua în considerare repararea parbrizului. Dar în cazul în care defectele sunt mai mari, este foarte probabil să fie nevoie de o înlocuire completă.

Vă recomandăm să apelați la servicii de calitate pentru repararea sau înlocuirea parbrizului. Serviciile de calitate nu numai că vor asigura durabilitatea parbrizului utilajului, ci vor asigura siguranța dvs. ori de câte ori veți utiliza utilajul pe teren.

Apelarea la servicii profesioniste de inspecție a utilajelor

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că utilajele și uneltele agricole sunt în cea mai bună formă, este consultarea un mecanic profesionist. Acesta va întocmi o inspecție amănunțită, va verifica integritatea motorului și a altor componente importante și va efectua reparațiile necesare pentru a vă menține utilajul în formă excelentă. De asemenea, recomandarea noastră este ca operatorii utilajelor dvs. să fie instruiți temeinic, mai ales dacă utilizează utilaje agricole sofisticate.

Utilajele reprezintă o investiție esențială în activitățile agricole și sunt menite să vă servească ani de zile. Pentru a vă asigura că acestea vor putea fi utilizate timp îndelungat și în condiții de eficiență ridicată, vă îndemnăm să le oferiți îngrijirea corespunzătoare.

Echipa Utilben Service vă vine în ajutor cu servicii profesioniste de reparații, mentenanță și diagnoză pentru întreaga dvs. flotă de utilaje. Iată serviciile noastre aici.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )