campaign-notification campaign-notification

Cum să obții recolta la care ai visat

Publicat de 04/12/2020

recoltă, recolte, agricultură, recoltă bună, cum obțin recolta dorită, cea mai bună recoltă

Vrei să afli cum poți să obții recolta la care ai visat dintotdeauna? Utilben te ajută cu o serie de sfaturi folositoare:

Cum să obții recolta la care ai visat

O recoltă de succes e asigurată de un sol sănătos, multă muncă și investiții pe măsură. Elementele nutritive din pământ sunt cele care îi garantează fermierului produse de calitate. În funcție de zonă, există terenuri fertile de la Mama Natură, însă, în anumite regiuni, este necesară intervenția omului. Mai exact, prin aplicarea de îngrășăminte. Există o gamă largă de îngrășăminte pentru legume, pentru pomi fructiferi sau îngrășăminte chimice, fiecare cu un rol bine definit. Acela de a susține o cultură și de a asigura o productivitate cât mai bună.

Substanțele care susțin creșterea culturilor se împart în două categorii. Prima este cea a macroelementelor. Aici sunt incluse azotul, magneziul, suflul, calciul, fosforul și potasiul. De exemplu, fosforul le oferă plantelor rezistență de la rădăcină și stimulează procesul de înflorire a plantelor. În schimb, potasiul le oferă culturilor capacitatea de a rezista în fața dăunătorilor și bolilor specifice. A doua categorie a substanțelor folosite pentru culturi este cea a microelementelor. Adică, fierul, zincul, manganul, borul, cuprul și molibdenul.

Agricultorii cu experiență în domeniu știu că, în mod normal, fertilizarea solului se face primăvara și toamna. Sunt însă situații excepționale când și în extra-sezon, să îi spunem, este necesară o aplicare suplimentară de îngrășământ. De regulă, toamna are loc fertilizarea de bază. Se face înainte de semănat, iar pe pământ se aplică îngrășăminte minerale și organice. Acestea sunt absorbite de sol într-o perioadă mai lungă de timp, pentru că oferă o eliberară lentă a substanțelor. Dacă acest proces se face primăvara, agricultorul trebuie să folosească substanțe mai solubile, pentru a fi absorbite mai rapid.

Fertilizare suplimentară se face, de obicei, când fermierul își dă seama că plantele ori au carență de substanțe nutritive, ori vrea susținerea suplimentară a culturilor, de regulă, a legumelor. Fertilizarea de toamnă are rolul de a asigura o serie de nutrienți care să susțină primele faze de dezvoltare ale plantei. De exemplu, pentru fertilizarea de toamnă, fermierul poate opta și pentru îngrășăminte naturale, care se folosesc o dată la câțiva ani. Gunoiul de grajd, compostul, gunoiul de păsări sau resturi vegetale.

Există numeroase beneficii ale îngrășămintelor organice. Eliberează treptat micro și macroelemente, așa că o supradozare a solului nici nu încape în discuție. Un alt beneficiu este că se îmbunătățește capacitatea de reținere a apei în sol și este redusă eroziunea. Unul dintre cele mai importante beneficii este acela că îngrășămintele naturale pot fi produse în propria gospodărie. Un dezavantaj ar fi că aplicarea lor este mai dificilă, în comparație cu cea a îngrășămintelor chimice.

Desigur, pentru cei care nu sunt siguri de cantitatea pe care să o folosească în procesul de fertilizare, există firme specializate care pot evalua culturile și starea lor, printr-un set de analize. Acestea indică unde sunt carențele, care sunt valorile, iar agricultorului îi sunt indicate cantitățile de substanțe sau îngrășăminte pe care trebuie să le folosească, fără a-și distruge culturile.

Pentru fertilizarea de primăvară, cele mai utilizate îngrășăminte trebuie să fie cele pe bază de azot, care susțin creșterea masei vegetative a fructelor și contribuie la susținerea metabolismului plantelor. Îngrășămintele recomandate pentru fertilizarea de primăvară sunt azotatul de amoniu, sulfatul de amoniu, nitrocalcarul și ureea.

 

Folosiți cu încredere îngrășămintele și obțineți recolta la care ați visat!

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )