campaign-notification campaign-notification

Cum poti contracara lipsa de personal in domeniul constructiilor cu o cupa malaxor

Publicat de UTILBEN11/06/2019

cupa malaxor, constructii, utilaje constructii, atasamente

Una dintre cele mai mari provocări de pe piața construcțiilor este găsirea de personal, precum și costurile asociate resurselor umane. Află cum poți contracara această situație cu o cupă malaxor.

Ajutorul firmelor de construcții care poate contracara lipsa de personal este cupa malaxor

 

Una dintre cele mai mari provocări de pe piața construcțiilor este găsirea de personal, precum și costurile asociate resurselor umane. Atunci când vine vorba de angajarea muncitorilor în domeniul construcțiilor, vorbim de costuri destul de ridicate. Atunci când alegem angajații, suntem interesați de eficiența acestora, de cât de bine și de cât de rapid își vor face treaba.

 

Cupele malaxor sunt special proiectate pentru a înlocui clasicele betoniere și căratul betonului cu roaba, pentru care este nevoie de minimum doi oameni. Cu ajutorul cupei malaxor, se poate face o economie considerabilă de personal.

Betonieră clasică:

  • 2 oameni care sunt responsabili de aprovizionarea betonierei
  • 1 muncitor care manipulează roaba
  • 1-2 persoane care nivelează betonul

De cât personal este nevoie pentru o cupă malaxor:

  • 1 operator utilaj
  • 1 ajutor, care pune cimentul și apă, poziționează furtunul de golire
  • 1 muncitor care nivelează betonul

În unele cazuri, metoda clasică de turnat beton poate să implice mai mulți oameni. Fluctuația muncitorilor în domeniul construcțiilor și absența acestora reprezintă un factor care trebuie luat în considerare și analizat în cadrul oricărei afaceri de profil. Poți să te trezești cu o demisie pe masă în orice clipă, în eventualitatea în care un muncitor primește o ofertă mai bună de angajare.


În concluzie, de ce o cupă malaxor? Pentru că este ușor de folosit și este mai eficientă când vine vorba de timp și costuri.

 

Iată cum funcționează cupa malaxor, în 3 pași simpli:

 
1. Încărcarea agregatului în cupă.

Încărcarea cupei malaxor este la fel de simplă precum încărcarea oricărei alte cupe. Grătarul de protecție previne încărcarea cu bolovani, care ar putea duce la deteriorarea melcului. Întreaga procedură durează aproximativ 30 de secunde.

 


 
2. Mixarea betonului.

Odată încărcată cupa, se pune sacul de ciment pe striațiile speciale de pe grătar, care perforează sacul, și se golește conținutul în cupă. Se adaugă apă și se mixează cu ajutorul melcului acționat de hidromotor. Procesul durează 2 minute.

 


3. Golirea betonului.

Nu mai este nevoie ca betonul să fie transportat cu roaba, deoarece utilajul se poate deplasa la fața locului. Golirea betonului se face prin deschiderea hidraulică a trapei de golire, iar profilul melcului împinge betonul spre trapa aflată în centrul cupei. Cu ajutorul unui jgheab special, betonul poate fi golit cu precizie exact în locul în care este necesar.


 

Care sunt principalele criterii pentru a alege corect o cupă malaxor?


Probabil cel mai important criteriu care trebuie luat în considerare este capacitatea de ridicare a utilajului.

Exemplu: Miniîncărcătorul Sunward SWL3220 are o capacitate de ridicare de 1.000 kg.

Pentru o alegere corectă, se calculează masa cupei malaxor încărcate: masa proprie a cupei + volumul nominal al cupei x greutatea specifică a betonului.  

Exemplu: Cupa malaxor GF Gordini BC220 are masa proprie de 310 kg, la care se adaugă 0,220 mc de beton. Cei 0,220 mc de beton cântăresc 520 kg, deci greutatea totală este de 830 kg.

De asemenea, trebuie luat în considerare că sistemul hidraulic al utilajului trebuie să poată furniza presiunea și debitul de ulei necesare angrenării cupei.

Exemplu:

- debit ulei necesar cupa BC220: 25 l/min

- debit utilaj: 43,8 l/min pe linia de debit mic

Precizare: În cazul în care debitul asigurat de utilaj este prea mare, pentru protecția sistemului hidraulic al cupei, este necesară montarea unui regulator de debit.

- presiune ulei necesară cupa BC220: 170-200 bar;

- presiune maximă utilaj: 210 bar

 

Află cum funcționează o cupă malaxor:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )