campaign-notification campaign-notification

Cum pregatesti un utilaj de constructii pentru verile toride

Publicat de 23/05/2022

utilaj de constructii, utilaje,

Descopera care sunt cele 7 sfaturi pentru pregatirea unui utilaj de constructii pentru munca in temperaturi toride de vara.

7 Sfaturi pentru pregatirea unui utilaj de constructii pentru munca in temperaturi ridicate

Când auzim că un utilaj de construcții a suferit o defecțiune din cauza condițiilor meteo, ne gândim de obicei la temperaturi joase și la zăpadă. Însă, pentru antreprenorii din domeniul construcțiilor, verile toride pot cauza la fel de multă uzură echipamentelor grele. Iată câteva sfaturi despre pregătirea utilajelor de construcții pentru utilizare în arșița verii și despre cele mai bune practici pentru ca operatorii să fie în siguranță în temperaturi înăbușitoare.

1. Pregătiți echipamentul înainte de începerea verii

Pregătirea unui utilaj de construcții pentru căldura verii trebuie realizată din timp. La fel cum nu ar trebui să așteptați până la mijlocul lunii decembrie pentru a începe pregătirea echipamentelor grele pentru iarnă, la fel nu ar trebui să așteptați până la jumătatea lunii iulie pentru a vă pregăti utilajele pentru vară. Când vă pregătiți utilajele pentru căldură, fiți proactiv făcând următorii pași:

  • Păstrați utilajelecurate, acordând o atenție sporită radiatorului și sistemelor de ventilație
  • Gresațiechipamente
  • Asigurați-vă că utilajele sunt la zi cu reviziile periodice și alteservicii esențiale de întreținere
  • Verificați nivelul fluidelor

2. Inspectați sistemele de răcire

Potrivit unor estimări, până la 40% din timpul de nefuncționare al unui utilaj de construcții se datorează problemelor asociate cu sistemul de răcire. Înainte de a începe lucrările cu flota dvs. de utilaje pe timp de vară, mai ales în soare puternic, asigurați-vă că înțelegeți funcția, structura și întreținerea adecvată a sistemului de răcire al acestora. Iată câteva sfaturi de întreținere preventivă de care trebuie să țineți cont:

  • Lichidul de răcire trebuie înlocuit cel puțin o dată pe an. Dacă lichidul de răcire conține impurități, inclusiv urme de rugină, efectuați acest pas mai des și cereți ajutorul unui expert să efectueze o inspecție mai amănunțită.
  • Efectuați un test de presiune pentru fiecare sistem de răcire anual sau mai des, în funcție de cât de intens este utilizat echipamentul.
  • Verificați furtunurile pentru a vă da seama dacă prezintă fisuri sau flexibilitate excesivă.
  • Asigurați-vă că nu apar semne de coroziune pe radiator și verificați capacul radiatorului pentru orice deteriorare fizică sau umflare.

În cele din urmă, verificați dacă există scurgeri în pompa de apă și efectuați un test pentru a vă asigura că temperatura motorului nu depășește recomandările producătorului. De asemenea, este recomandat să înlocuiți termostatul de la bord la fiecare doi ani.

3. Limitați expunerea directă la soare

Unul dintre aspectele de bază ale protejării utilajelor pe timp de vară este limitarea expunerii directe a echipamentului la lumina soarelui. Acesta este un pas important de făcut dacă doriți să prelungiți durata de viață oricărui utilaj de construcții. Astfel veți proteja inclusiv a numeroaselor componente critice, cum ar fi sistemele hidraulice.

Pentru a stoca în siguranță și la temperaturi optime utilajele peste noapte, este indicat să fie plasate în depozite specializate. Dar chiar și parcarea echipamentelor la umbra unui copac va fi o alegere mai bună decât să le lăsați în razele soarelui, chiar și pentru perioade mai scurte de inactivitate. Dacă șantierul nu are zone ferite de razele soarelui, puteți adăuga o prelată peste fiecare utilaj de construcții pe care intenționați să-l lăsați în aer liber. Acest lucru îi va proteja de lumina directă a soarelui și, de asemenea, de efectele secundare ale climei uscate. Vara, de regulă, este mai mult praf în aer, ceea ce înseamnă mai multe șanse ca acesta să se infiltreze în utilajele dvs. și să provoace defecțiuni.

4. Asigurați-vă că sistemul de aer condiționat și interiorul utilajului sunt pregătite pentru căldură

Dacă utilizați echipamente grele cu cabine pentru operator, una dintre primele priorități pe timp vară este să vă asigurați că spațiile interioare ale utilajului sunt pregătite pentru temperaturi ridicate. Pentru a vă asigura că sistemul de aer condiționat este în stare bună de funcționare, verificați toate supapele și furtunurile pentru a afla dacă există scurgeri sau alte semne de deteriorare. Asigurați-vă că orice alt echipament de reglare a temperaturii, cum ar fi ventilatoarele și parasolarele, sunt prezente și funcționale.

Menținerea confortului operatorului în sezonul cald este importantă pentru siguranța sa și siguranța întregului șantier. Dacă operatorii dumneavoastră sunt distrași de condițiile copleșitoare din cabina utilajului sau se află în pragul epuizării din cauza căldurii, riscul de accidentare la locul de muncă va fi unul mult mai mare.

5. Verificați anvelopele

Pe măsură ce vremea se încălzește, asigurați-vă că acordați mai multă atenție nivelului presiunii anvelopelor utilajelor dumneavoastră. Cele mai sigure utilaje de construcții sunt cele ale căror anvelope mențin un contact optim cu suprafața de lucru. Dar presiunea excesivă sau insuficientă a anvelopelor poate compromite tracțiunea, poate grăbi uzura căii de rulare și poate duce chiar la spargerea anvelopelor. 

În lunile de vară, anvelopele umflate prea mult sunt susceptibile să creeze presiune prea pronunțată, devenind astfel o componentă periculoasă. Presiunea din anvelope crește odată cu temperatura din exterior. Acesta este principalul motiv pentru care anvelopele se sparg mai frecvent în lunile de vară. Pentru siguranța operatorilor, al longevității anvelopelor și al siguranței utilajelor în șantier, asigurați-vă că presiunea cauciucurilor la nivelul optim. Ar trebui să se încadreze în specificațiile producătorului și să lase o marjă pentru extindere.

6. Limitați expunerea utilajelor la lumina directă a soarelui

Cea mai bună modalitate de a vă proteja echipamentele de construcții este să le feriți cât mai mult timp posibil de soare. Dacă puteți, întrerupeți munca în orele de vârf, perioada cea mai caldă din zi, pentru a evita razele puternice de soare. Deși s-ar putea să nu fie posibilă oprirea tuturor lucrărilor în acest timp, mențineți lucrările la minimum în zilele de căldură. Acest lucru vă poate ajuta să evitați supra-încălzirea echipamentului și, mai important, vă va menține operatorii în siguranță. De asemenea, depozitarea echipamentelor în locuri ferit de soare este o altă modalitate de a limita expunerea.

7. Nu neglijați bateriile

Verificarea bateriei unui utilaj de construcții pe timp de vară este adesea trecută cu vederea. O baterie slabă poate funcționa defectuos în timpul căldurii extreme, așa că este important să luați măsuri pentru a vă asigura că bateria utilajului dvs. este întotdeauna încărcată, iar electroliții bateriei sunt la nivelele recomandate.

Programați o verificare profesionistă a utilajelor cu  UTILBEN Service înainte de începerea lucrărilor.

Măsurile preventive vă pot asigura o durată mai lungă de viață pentru fiecare utilaj de construcții din flota dvs. Dar, dacă doriți să aflați mai multe despre îngrijirea echipamentelor pe timp de vară, contactați echipa UTILBEN Service pentru a discuta cu unul din specialiștii noștri pentru a stabili o revizie sau o intervenție. Ne puteți contacta telefonic la 0733040000 sau prin email pe [email protected].


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )