campaign-notification campaign-notification

De ce să achiziționezi utilaje numai de la dealeri autorizați

Publicat de Utilben28/07/2021

achiziție utilaje, utilaje, utilaje de vânzare, dealeri autorizați de utilaje, dealer de utilaje, dealeri utilaje, utilaje la sigur, utilaj

Utilajele reprezintă o achiziție costisitoare pentru orice antreprenor. Când vine vorba despre utilaje second-hand, este nevoie de prudență. Citește articolul!

Utilaje de la dealeri autorizați

 

Utilajele reprezintă o achiziție costisitoare pentru orice antreprenor. Iar, când vine vorba despre utilaje second-hand, aceștia trebuie să aibă și mai multă grijă în alegerea făcută. Află de ce este important să achiziționezi utilaje numai de la dealeri autorizați.

În ultimii ani au apărut în România multe companii sau persoane fizice care comercializează echipamente aduse din străinătate. Mulți dintre acești comercianți s-au dovedit a fi de încredere, oferind utilaje de calitate și servicii post-vânzare, dar o mare parte dintre ei au demonstrat că este nevoie să faceți în prealabil o verificare pentru a evita diverse surprize neplăcute. Cei din urmă, așa-numiții “samsari de utilaje”, aduc pe piața românească utilaje second-hand cu diverse defecte care vă pot influența productivitatea lucrărilor la care sunt folosite. De asemenea, au existat situații în care utilajele aduse de acești comercianți nu aveau actele necesare sau s-a adeverit că erau utilaje furate.

Dealerii de încredere oferă atât echipamente fiabile, verificate și cu acte în regulă, cât și garanții pentru utilajele livrate și alte servicii asociate. Cu 15 ani de experiență în comercializarea de utilaje grele, UTILBEN face parte din această categorie de dealeri, venind în întâmpinarea clienților cu utilaje second-hand și noi de cea mai bună calitate și cu un pachet complet de servicii. 

 

Ce probleme puteți întâmpina atunci când achiziționați un utilaj second-hand de la un dealer neautorizat? Vă prezentăm principalele 7 motive de a achiziționa utilaje second-hand doar de la dealeri autorizați și cum se asigură UTILBEN că utilajele comercializate nu au nici un fel de probleme.

 

Orele date înapoi

Probabil ați observat și dvs. că în multe anunțuri online cu vânzări de utilaje au la specificații până în 10 mii de ore de lucru. Evident, o mare parte din aceste anunțuri nu reflectă realitatea.

Există numeroase metode prin care orele de lucru pot fi date înapoi. Spre exemplu, o metodă ar fi să deconecteze ceasul computerului central al utilajului. Astfel, echipamentul nu mai înregistrează orele lucrate. Altă metodă ar fi utilizarea softurilor specializate cu ajutorul cărora se pot da orele înapoi.

Pentru a preveni această metodă de înșelăciune, la UTILBEN am învățat să ne dăm seama care utilaje au orele date înapoi folosind câteva metode de a verificare: conectarea la sub-componentele utilajului, precum și verificarea istoricului acestuia direct la dealeri.

 

Suduri sau ascunderea uzurii prin revopsire

Cosmetizarea utilajului înainte de fi vândute este o practică des întâlnită, iar unii dealeri folosesc această tehnică cu scopul de a ascunde rugina sau alte urme de uzură. Componentele utilajelor, în special cele importante care influențează performanța acestuia, nu ar trebui să fie deteriorate sau fisurate, iar apoi sudate și revopsite, mai ales dacă această lucrare este făcută într-un mod neprofesionist. Din acest motiv vă recomandăm să alegeți dealeri cu experiență și cu o reputație bună. 

La UTILBEN suntem foarte atenți la aceste detalii și verificăm zonele vopsite. Adesea, suntem nevoiți să refacem lucrările de sudură ale altor furnizori deoarece acestea sunt nu sunt făcute corespunzător.

 

Utilaje cu motoare foarte uzate

În cazul utilajelor de construcție, spre exemplu, acestea sunt folosite la capacitate maximă ore întregi, în fiecare zi. Dealerii sau vânzătorii care doar urmăresc un câștig rapid vor încerca să ascundă uzura motorului provocată de utilizarea intensă utilizând anumiți compuși chimici. Cu ajutorul acestora, motoarele care au un grad mediu de uzură pot fi stabilizate. Acești pot masca pentru un timp foarte scurt chiar și motoarele foarte uzate.

Astfel, la o testare rapidă, utilajele pot părea că funcționează foarte bine. Dar dacă sunt efectuate anumite teste mai amănunțite realizate de specialiști în domeniu, se pot constata nereguli în ceea ce privește gradul de uzură al motorului sau a sistemului hidraulic. 

 

Defecțiuni ale pompei hidraulice

O componentă esențială a oricărui utilaj, pompa hidraulică, este cea care face posibil transferul de putere de la motor către atașamentele montate pe utilaj. O pompă hidraulică defectă sau cu un grad de uzură ridicat poate necesita reparații foarte costisitoare și întreruperi lungi în lucrările dvs. 

Înainte de a achiziționa utilajul dorit, este important să apelați la un tehnician specializat care poate măsura presiunea pompelor hidraulice. Astfel, veți putea afla dacă pompa hidraulică este într-o stare optimă de funcționare.

 

Transmisie slăbită

Indiferent de categoria utilajului și întrebuințare acestuia, transmisia este una din componentele care se uzează cel de rapid. Acest lucru se întâmplă din cauza presiunii puse pe aceasta la schimbarea direcției în timpul deplasării utilajului. În ciuda durabilității acesteia, suprasolicitarea duce adesea la probleme grave iar acestea se pot observa doar când utilajul este pus la lucru timp de câteva ore. O transmisie defectă poate necesita reparații de mii de euro.

În aceste situații, este bine ca dealer-ul de la care ați cumpărat utilajul să aibă posibilitatea de a vă oferi un utilaj la schimb. Deși, dacă importatorul are suficientă experiență cu utilajele, eventualele defecțiuni vor fi depistate din timp.

 

Pentru a vă asigura că utilajele alese nu au defecțiuni ascunse sau alte probleme pe care singur nu le-ați putea observa, vă recomandăm să cumpărați utilaje doar de la dealeri autorizați, care au experiență vastă, o reputație pe măsură și care vă pot oferi utilaje performante cu garanție, precum și servicii specializate post-vânzare.

UTILBEN este unul dintre principalii importatori de utilaje second-hand din România care susține clienții cu produse și servicii premium: utilaje fiabile, garanție pentru orice utilaj achiziționat, înlocuirea utilajelor la care apar neconformități sau probleme, suport service în toată țara, precum și suport pentru piese și accesorii, consultanță în alegerea utilajelor și finanțare.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )