campaign-notification campaign-notification

De ce ai nevoie de un buldozer

Publicat de 21/10/2020

buldozer, buldozere, utilaje construcții

Pentru a intelege pe deplin importanta unui buldozer trebuie mai intai sa descoperim de ce avem nevoie de un buldozer ca utilaj de constructii.

Pentru a înțelege pe deplin importanța unui buldozer și rolul pe care îl are în toată această paletă largă de utilaje de construcții, trebuie să ne uităm la istoria sa.

Apoi, vom discuta despre caracteristicile și funcțiile care fac din buldozer un echipament de nelipsit de pe șantierele din toată lumea.

Înainte de inventarea tractorului cu șenile, care îi este atribuită fondatorului Caterpillar, Benjamin Holt, o lamă metalică era trasă de cai sau de vite pentru a îndeplini sarcinile pe care le face azi un buldozer. Invenția lui Benjamin Holt a fost patentată la începutul secolului al XX-lea. Compania britanică R. Hornsby & Sons i-a vândut lui Holt brevetul de invenție a unui utilaj pe șenile în 1910. În anii ‘20, buldozerul a devenit un utilaj din ce în ce mai popular și să fie folosit la scară largă.

Buldozerul este un utilaj reprezentant în categoria echipamentelor grele. Buldozerul este sinonim cu puterea și fiabilitatea în operare. Aceste utilaje sunt dotate cu o lamă acționată hidraulic, ce servește la manipulare cantităților mari de pământ, piatră sau alte materiale. Buldozerul se deplasează pe șenile și se folosește de lama de metal imensă pentru nivelarea, degajarea, sortarea, excavarea, mutarea și transportarea diverselor materiale. Aceste echipamente grele sunt folosite în construcții, în mine și cariere, precum și în agricultură și în domeniul silvic.

Șenilele și centrul jos de gravitație îi conferă buldozerului o tracțiune enormă și stabilitate ridicată, indiferent de suprafața pe care rulează. Fie că lucrează în rampă, în pantă sau pe teren accidentat. Șenilele metalice vin, totuși, la pachet și cu restricții. Buldozerele nu au ce căuta pe drumurile publice. Gândiți-vă la un buldozer ca la un tanc, un vehicul pe care sunt puține șanse să îl vedeți traversând centrul orașului. Bineînțeles, există diferite tipuri de șenile pentru buldozere, adaptate pentru tipul de muncă pe care trebuie să îl prestați și condițiile în care lucrați.

 

Utilizări diverse ale buldozerelor:

  • nivelarea suprafețelor și terenurilor
  • repartizarea uniformă a materialelor
  • construirea și repararea de drumuri
  • realizarea digurilor și barajelor
  • săparea de șanțuri și tranșee
  • executarea rambleelor
  • excavări pentru fundații
  • acoperirea șanțurilor și gropilor
  • lucrări de deszăpezire
  • curățarea terenurilor de vegetație

 

Buldozerele de uz general sunt de dimensiuni compacte și sunt folosite pentru nivelarea solului, sortarea materialelor și lucrări de excavare. Aceste utilaje sunt folosite pentru a-i da unui teren forma dorită și a-l aduce în stadiul ideal de nivelare. Buldozerele de uz general pot fi dotate cu lame rotative, lame articulate pe verticală sau lame unghiulare. Lama poate fi manevrată în sus sau în jos, poziționată în unghi în stânga sau în drepta, precum și înclinată în orice direcție. Practic, orice poziționare a lamei este posibilă, în funcție de nevoile de pe șantier.

Buldozerele împingătoare sunt folosite pentru lucrările terasiere grele. Mutarea și sortarea materialelor, lucrări de excavare și de nivelare. Aceste utilaje sunt dotate cu lame deosebit de rezistente, potrivite pentru munca în medii dure, cum ar fi asanarea solului, lucrări miniere sau în cariere.

 

Oricare ar fi lucrarea pe care trebuie să o duceți la îndeplinire și oricât de inaccesibilă vi se pare suprafața de lucru, vă puteți baza pe forța și eficiența unui buldozer!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )