campaign-notification campaign-notification

De ce majoritatea utilajelor sunt galbene

Publicat de UTILBEN06/01/2020

De ce au toate utilajele culoarea galbenă? Culoarea se bazează pe efectele mentale și emoționale cauzate oamenilor în toate aspectele vieții.

De ce majoritatea utilajelor sunt galbene

Alegerea culorii se bazează pe efectele mentale și emoționale pe care culorile le au asupra oamenilor, în toate aspectele vieții. În terapie, culoarea este adesea asociată cu o anume trăire sau emoție. Culoarea poate afecta atât starea mentală a unei persoane, cât și pe cea fizică.

De exemplu, unele studii dezvăluie că roșu determină adesea o creștere a ritmului cardiac, ceea ce duce la o creștere a adrenalinei pompate în fluxul sanguin. Pe baza cercetărilor, culoarea care generează cel mai înalt nivel de atenție umană este roșu. Acesta simbolizează pericolul, avertismentul sau eroarea, dar și căldură intensă, dragoste, pasiune și emoție. Roșul poate simboliza, de asemenea, curaj, război sau sânge.

Pe locul 2, se regăsește culoarea galbenă. Această culoare strălucitoare și utilă pentru a atrage atenția este adesea asociată cu sentimente de fericite, dar reprezintă și un simbol al prudenței. De aceea, este de așteptat ca această culoare să ne stimuleze cu ușurință subconștientul și să ne determine să devenim mai alerți la diverse pericole care pot apărea. 

utilaje galbene

Galben este, în primul rând, culoarea prudenței și a vizibilității. Toate utilajele grele folosite în mine sau șantiere trebuie să fie manipulate cu cea mai mare atenție, așadar culoarea galbenă este de preferat în aceste locuri, întrucât este mai vizibilă. Cu toate acestea, echipamentele de construcție, de exemplu, nu sunt neapărat de culoare galbenă. Există diverse utilaje care nu sunt vopsite în această culoare, unele fiind negre, albastre, albe, sau portocalii. 

Motivul principal

Motivul principal pentru folosirea culorii galbene rămâne starea de alertă sau de prudență. De obicei, culoarea galbenă reprezintă un nivel de avertisment sau de pericol, deoarece echipamentele utilizate în șantiere sunt grele și periculoase, mai ales în spații înguste. Culoarea galbenă le sugerează oamenilor din jur să fie atenți și precauți în timp ce se deplasează în jurul echipamentelor sau lucrează cu acestea. În domeniul construcțiilor, se întâmplă adesea accidente din cauza operării neglijente a utilajelor sau din cauza oamenilor care pătrund pe șantiere fără să-și ia măsurile obligatorii de protecție.

buldoexcavator galben

 

Asemenea culorii galbene a semaforului, ce are rolul de a ne face mai vigilenți, și utilajele galbene sau în culori stridente ne avertizează de eventualele pericole care pot să apară în jurul acestora. 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )