campaign-notification campaign-notification

De ce îți trebuie o Diplomă de Fermier

Publicat de Utilben24/03/2021

diplomă de fermier, fermier cu diplomă, fermieri acreditați, fermieri, tineri agricultori, cursuri agricultură, cursuri fermieri, curs agricultură

Dacă ești pasionat de agricultură și dorești să te perfecționezi în acest domeniu, există diverse metode de instruire, inclusiv cursuri de specialitate pentru fermieri.

Să fii tânăr agricultor pare un job din ce în ce mai la modă.

Fermieri care fie moștenesc afacerile familiei, fie se întorc la rădăcini și vor un stil de viață cât mai curat, cu toții investesc sume considerabile pentru obținerea unor culturi de calitate. Un mare ajutor îl reprezintă Uniunea Europeană, mai exact fondurile europene. Acestea pot fi accesate mai ușor dacă producătorul are și câteva diplome care să îi dovedească seriozitatea și experiența în afaceri.

Ce se întâmplă? Fermierii care urmează cursuri de specialitate primesc, la finalul acestora, o diplomă pentru recunoașterea competențelor dobândite. Iar astfel de documente ajung să cântărească destul de greu în ochii Uniunii Europene. Astfel de cursuri au fost organizate de specialiștii Direcțiilor Agricole Județene. Având în vedere perioada pe care o traversăm, cursurile se fac fie online, fie în mod clasic, însă cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.

În bănci, s-au întors oameni care au dorit să își îmbogățească cunoștințele în următoarele meserii: apicultor, legumicultor, tractorist agricol, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor. Cursurile de formare profesională au fost derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. La nivelul județelor, acestea au fost dedicate instruirii tinerilor fermieri sau dezvoltării fermelor mici.


 

Anul acesta, un mare institut de cercetare în permacultură, aflat în județul Dâmbovița, a încheiat un parteneriat cu un important lanț de hypermarket-uri. Împreună, lansează proiectul Sol și Suflet. Specialiștii doresc să pună bazele primului Centru Permanent de Inovare, Producție și Educație în Agricultura Regenerativă din țara noastră. Aici, oamenii din domeniu cercetează și dezvoltă modelul de producție regenerativă. Iar tinerii fermieri primesc educație și formare profesională. Desigur, numai dacă vor să adopte acest stil de agricultură.

Dezvoltarea acestui proiect și, implicit, a institutului a fost posibilă grație unei donații de 150.000 de euro din partea lanțului de magazine. În cadrul proiectului, sunt utilizate tehnici și strategii deosebite, pentru a crește nivelul de fertilitate a solului. De asemenea, se dorește maximizarea producției, o muncă mult mai eficientă. Se lucrează acum intens, iar, în curând, vor fi cultivate în jur de 200 de tipuri de legume, verdețuri, plante aromatice și medicinale. În mod evident, toate au fost crescute în regim regenerativ organic.

Proiectul are menirea să îi instruiască pe tinerii agricultori să își deschidă ferme regenerative. Pe parcursul cursurilor, aceștia vor primi în permanență sprijin și sfaturi de la specialiștii din domeniu. Totul, în cadrul fermelor incubator, acolo unde tinerii vor face practică. În plus, se vor organiza programe de voluntariat, tabere, cursuri și ateliere practice.

 


Ce înseamnă agricultură regenerativă?

Această ramură cuprinde un set de măsuri prin care solul este protejat și ajutat să se regenereze constant. Astfel, prin acest proiect, specialiștii vor să reinventeze modul în care se face agricultură la ora actuală în țara noastră. Doresc să producă hrană sănătoasă și de calitate, însă și să îi ajute pe tinerii fermieri să genereze profit.

Agricultura organică regenerativă are o misiune precisă. Aceea de a vindeca pământul. De a-l face mai sănătos. Fiecare măsură aplicată nu doar că însănătoșește solul, ci și îmbunătățește sănătate fermierilor, comunităților și mediului înconjurător.

 

Dacă sunteți pasionat de agricultură, vă recomandăm să investiți în perfecționarea continuă a dumneavoastră și a fermei.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )