campaign-notification campaign-notification

Foreza tot ce trebuie sa stii

Publicat de UTILBEN13/03/2024

foreza, foreza pamant, foreza excavator, foreza buldoexcavator, foreza mini excavator, foreza mini incarcator, foreza digga

Afla tot ce trebuie sa stii despre o foreza si cum poti lucra eficient.

Întrebări și răspunsuri despre foreza

Foreza sau foreza de pământ/burghiu de pământ hidraulic reprezintă un atașament foarte eficient ce oferă forța și puterea necesară pentru realizarea unei mari varietăți de lucrări, de la plantarea copacilor până la fundațiile caselor. Foreza este un accesoriu compatibil cu o serie impresionantă de utilaje grele, precum excavatoare și/sau buldoexcavatoare.

Pentru a ne asigura că, veți găsi foreza de care aveți nevoie în funcție de activitățile pe care le realizați, am conceput acest articol pentru a vă răspunde la cele mai frecvente întrebări. Astfel că, în cadrul acestui articol vom aborda:

  1. Ce este o foreză și cum se utilizează?
  2. Ce activități se pot realiza cu o foreză?
  3. Cum aleg corect o foreză?
  4. La ce utilaj pot atașa o foreză?
  5. Care sunt cele mai populare mărci de foreze?
  6. Care sunt avantajele de a folosi o foreză Digga?
  7. Ce burghie are o foreza Digga?
  8. Cum poți lucra în siguranță cu o foreză?

foreza aplicatii

1. Ce este o foreză și cum se utilizează?

O foreză este un echipament atașabil pentru realizarea forajului pământului, betonului sau a altor materiale. În funcție de modelul ales de foreză, acestea pot fi echipate cu un debit hidraulic cuprins între 15 și 150 l/min. De asemenea, pentru o funcționare optimă și de durată nu este recomandată forțarea echipamentului cu un debit hidraulic care să depășească valoarea maximă, adică echivalentul unei presiuni maxime de 240 bar. 

Foreza poate fi instalată pe utilaje grele care dispun de braț de manipulare care să permită atașarea echipamentului. Astfel că, foreza permite unității de acționare a burghiului să coboare prin gaură pentru a maximiza adâncimea săpării fără necesitatea utilizării de alți prelungitori. Unele foreze dispun de o cutie de viteze compacte cu cuplu rapid și de sistem de blocare a arborelui ce permite manipularea sarcinilor extreme în condiții dificile de lucru.

În funcție de model și caracteristici, foreza este formată din ax nedislocabil, motoreductor, iar după caz element de legătură simplă, legătură cu două bolturi sau legătură cu două bolturi și rezem.

2. Ce activități se pot realiza cu o foreză?

Dispunând de un design inovator și modern forezele pentru utilaje grele se pot utiliza în multiple activități din diverse domenii, spre exemplu: construcții, agricultură, peisagistică. Cu ajutorul unei foreze se pot fora găurile pentru garduri sau stâlpi, realizarea de fundații pentru clădiri sau alte construcții, efectuarea de gropi pentru plantarea copaciilor.

foreza pentru utilaje grele

3. Cum aleg corect o foreză?

Atunci când avem de efectuat lucrări de foraj pentru garduri sau fundații, este foarte important să alegem corect tipul de foreză pe care să-l folosim. Forezele sunt compatibile cu majoritatea utilajelor ce au în dotare un braț de manipulare și un circuit de ulei hidraulic tur/retur. Prin urmare, trebuie să fim atenți la selectarea unei foreze în concordanță cu greutatea operativă a utilajului folosit și a debitului de ulei pe care pompa hidraulică a acestuia îl poate realiza. 

4. La ce utilaj pot atașa o foreză?

În funcție de sarcina pe care o aveți de efectuat și de utilajul de care dispuneți veți găsi: foreză pentru excavator, foreză pentru mini excavator, foreză pentru mini încărcător, foreză pentru buldoexcavator.

foreza excavator

5. Care sunt cele mai populare mărci de foreze?

Printre cele mai populare mărci de foreze se numără Digga și Terra. În cadrul portofoliului de atașamente UTILBEN există o gamă complexă de modele din marca Digga, iar printre cele mai apreciat sunt forezele Digga PD6-5.

6. Care sunt avantajele de a folosi o foreză Digga?

Principalele avantaje de a folosi o foreză Digga sunt: 

  • cutie de viteze compactă cu cuplu ridicat; 
  • design extrem de eficient cu mai puține părți în mișcare; 
  • sistem de blocare a arborelui pentru sarcini extreme; 
  • gamă completă de burghie disponibilă la cerere; 
  • întreținere ușoară; 
  • nu este necesară folosirea unei linii de drenaj; 
  • solicitările laterale suportate sunt de peste două ori mai mari față de orice alt reductor de pe piață;
  • ax compus din 2 componente;
  • datorită designului axului din două componente, solicitările asupra rulmenților sunt reduse;
  • modelul de transmisie se poate livra cu două trepte de viteză.

7. Ce burghie are o foreza Digga?

În funcție de modelul forezei Digga, există o gamă complexă de burghie care se pot atașa, cu dimensiuni cuprinse între 150 mm și 1000 mm. De asemenea, în unele cazuri excepționale se pot adăuga extensii de burghiu cu o lungime de până la 2000 mm.

8. Cum poți lucra în siguranță cu o foreză?

Înainte de a începe să lucrați efectiv cu foreza, trebuie să acordați o mare importanță normelor de siguranță. Așadar, operatorul trebuie să fie echipat corespunzător cu echipament de protecție, totodată trebuie să se aleagă corect tipul de foreză și burghiele folosite. De asemenea, este necesar ca zona de lucru să fie asigurată și eliberată pentru a nu pune alte persoane în pericol.

Concluzie

Prin urmare, alegerea unei foreze este un aspect important care vă poate influența productivitatea. De asemenea, este bine de reținut că, indiferent de caracteristicile de care dispune modelul dumneavoastră de foreză sau dimensiuni, nu trebuie să forțați echipamentul sau să nu respectați normele de siguranță în muncă.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )