campaign-notification campaign-notification

Încărcătorul telescopic, cel mai bun prieten al fermierului

Publicat de Utilben25/08/2021

încărcătorul telescopic, încărcător telescopic, încărcătoare telescopice, încărcător telescopic fermă, încărcătoare telescopice agricultură

De ce încărcătorul telescopic este ajutorul de nelipsit din fermă - vă prezentăm utilizările și beneficiile oferite de încărcătoarele telescopice în agricultură

De ce să alegi un încărcător telescopic pentru manipularea baloților de fân

Datorită caracteristicilor unice, încărcătoarele telescopice sunt utilaje esențiale în operațiunile de manipulare a fânului. Acestea sunt folosite cu precădere în campania de recoltare pentru încărcarea, mutarea, depozitare și pregătirea baloților pentru transport. 

În cele ce urmează vom prezenta principalele funcții ale încărcătoarelor telescopice și felul în care vă ajută la manipularea baloților de fân și nu numai.

jcb incarcator

Utilizările unui încărcător telescopic

Încărcătoarele telescopice pot ridica și manipula diverse tipuri de sarcini specifice fermelor. Brațul unui încărcător telescopic poate atinge înălțimi impresionante și poate lucra în zone aglomerate sau înguste. Sunt cunoscute pentru rezistența lor care se datorează designului și modului în care brațul se extinde: în exterior și în sus față de utilaj. Brațul telescopic poate fi împărțit în două, trei sau chiar patru segmente.

incarcator telescopic

Beneficiile oferite de un încărcător telescopic 

Când se apropie sezonul de recoltare, nu mai există timp de repaus, iar eficientizarea muncii agricole devine foarte importantă. Încărcătoarele telescopice sunt printre principalele utilaje pe care fermierii se bazează în acea perioadă. Versatilitatea le transformă în echipamente de neînlocuit în timpul campaniei de recoltare.

Aceste utilaje sunt folosite într-o varietate de moduri, inclusiv:

  • Transferul baloților din remorcă până la marginea câmpului și încărcarea acestora într-un un camion pentru a fi transportat către grajduri sau depozit.
  • Transferul de baloți din locul în care sunt depozitați în camionul care îi va transporta la clientul final.
  • Colectarea baloților de pe câmp și plasarea acestora în remorcile tractate de tractoare.

În fermele mai mici, în care flota de utilaje este restrânsă, încărcătoarele telescopice pot aduce un avantaj suplimentar. Un încărcător telescopic poate să tracteze o remorcă pe câmp, iar apoi poate colecta baloți pentru a încărca remorca.

Un beneficiu important oferit de încărcătoarele telescopice este gama largă de accesorii compatibile. Astfel, utilajul devine multifuncțional și poate fi folosit pentru diverse sarcini, pe tot parcursul anului. Printre atașamentele cele mai populare se numără: 

  • Cupe de cereale
  • Cupe cu graifer pentru siloz și gunoi de grajd
  • Furci pentru siloz
  • Furci cu graifer pentru baloți
  • Graifere de baloți
  • Împingătoare de cereale

Un încărcător telescopic poate ușura foarte mult munca în fermă și poate asigura un nivel ridicat de siguranță în operare. Aceste utilaje pot fi folosite în siguranță pe terenuri denivelate, pe sol moale sau dur. Astfel, încărcătoarele telescopice sunt ideale pentru ferme. 

incarcator

Caracteristici tehnice

Încărcătoarele telescopice vin într-o varietate de clase de dimensiuni, de la încărcătoare compacte până la versiuni mai mari cu capacități de ridicare impresionante. În funcție de dimensiunea baloților pe care îi manipulați, este important să luați în considerare capacitatea de ridicare a telescopicului pentru a transporta în siguranță diferite sarcini.

Este important să observați modul în care brațul telescopic este extins și retras, dacă este acționat de cilindru sau de lanț. Brațele acționate de cilindri sunt recomandate pentru lucrări în aplicații agricole. În aceleași aplicații, brațele cu lanț pot fi sensibile la întindere sau predispuse la deteriorare. 

Puterea telescopicului devine o considerație importantă dacă intenționați să folosiți acest utilaj în câmpul agricol. Atunci când aveți de transportat baloții de fân cu ajutorul încărcătoarelor telescopice, vă recomandăm să alegeți utilajele cu o putere mai mare de 140 CP pentru a obține un cuplu optim și o tracțiune bună.

Concluzii

Datorită versatilității demonstrate a încărcătoarelor telescopice, utilizarea acestui utilaj cu aplicații multiple poate economisi mult timp, efort și bani. Un încărcător telescopic poate fi folosit atât în spații interioare, cât și în exterior. Poate îndeplini sarcini realizate în mod normal de mini-încărcătoare, de tractoare mici și de încărcătoare frontale, oferind în același timp cea mai mare înălțime de ridicare.

Aveți nevoie de un încărcător telescopic pentru activitățile dumneavoastră din fermă? Contactați un consultant Utilben chiar acum și veți beneficia de ofertare gratuită în cel mai scurt timp: telefonic la 0733 040 000 sau prin email la [email protected]


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )