campaign-notification campaign-notification

Ti-ai pregatit combina agricola pentru urmatoarea campanie?

Publicat de 20/04/2022

combina agricola, combine agricole, combina agricultura, utilaje agricole, recolta, recoltare, utilaje recoltare, echipamente agricole

Combina agricola este cel mai important utilaj pentru sezonul de recoltare. Afla cum sa iti pregatesti combina agricola pentru noul sezon.

Cum aflați dacă aveți combina agricolă pregătită pentru noul sezon de recoltare?

Înainte de a începe recoltarea cu o combină agricolă, aceasta trebuie echipată și ajustată corespunzător pentru a putea funcționa cât mai eficient. Ajustările și întreținerea sunt importante pentru a minimiza pierderile în timpul recoltorii și pentru a asigura o recoltă de calitate înaltă. Scopul ajustărilor adecvate este de a obține un flux uniform al materialelor obținute în recoltare, care se deplasează prin diversele componente ale combinei. Începeți cu setările recomandate de producător și faceți ajustări în funcție de starea culturii.

Revizie tehnică

Înainte de a lucra cu o combină agricolă, trebuie să efectuați câteva operațiuni care țin de verificarea funcționalității acesteia. Primul lucru este să urmați instrucțiunile din manualul de utilizare. Înainte de recoltare, realizați o revizie generală a combinei și verificați dacă există piese uzate. 

Verificați toate ansamblele și subansamblele: lanțurile hederului și cuțitele, bucșele, rulmenți, elevatoare și alte componente. Această verificare minuțioasă este efectuată pentru a evita apariția perioadelor de nefuncționare a combinei în timpul campaniei agricole. Înlocuiți piesele care prezintă semne de uzură și schimbați consumabilele. Respectați cu strictețe manualul combinei și realizați reparații acolo unde este cazul.

combina agricola

Calibrarea unei combine agricole

Calibrarea unei combine sincronizează componentele acesteia cu informațiile afișate la pe display-ul din interiorul cabinei. Ceea ce vedeți pe display nu este neapărat ceea ce se întâmplă în interiorul acesteia. Cifrele care detaliază setările pentru concave, șuruburi, ar putea fi diferite de setările reale ale componenteloe critice ale combinei.

Înainte de a începe procesul de calibrare pentru combina agricolă, verificați capacitatea de manevrare a tuturor componentelor reglabile, mai ales dacă sunt reglate din cabină. Curățați resturile de materiale rămase din recolta din anul agricol precedent și asigurați-vă că dispozitivele de acționare ale ventilatorului, sita, concavele și ventilatoarele de curățare se mișcă ușor, apoi calibrați-le conform manualului de utilizare.

Concavele, sitele și alte componente care pot fi deschise și închise cu telecomanda din cabină folosesc potențiometre pentru a calcula poziția lor reală. Acești senzori înregistrează o reducere a tensiunii atunci când o componentă este complet închisă. Tensiunea crește treptat pe măsură ce componenta se deschide. Cifrele afișate pe consola din cabină cresc și scad proporțional pe măsură ce tensiunea crește și scade. 

Monitoarele de pierdere de cereale ale unei combine necesită, de asemenea, recalibrare înainte și în timpul recoltării. Monitoarele de pierdere de cereale vor detecta și raporta cu exactitate chiar și cele mai mici modificări ale pierderii de cereale de la rotor, dacă sunt calibrate pentru recoltă. Cu toate acestea, o combină agricolă nu este presetată din fabrică și nu se va recalibra automat atunci când culturile sau condițiile se schimbă.

Realizați o listă de verificare pentru combina agricolă

Pentru a maximiza productivitatea unei recoltă, veți ave nevoie de o combină agricolă care funcționează în parametri optimi. Chiar și o deficțiune minoră poate duce la pierderi semnificative. Vă sugerăm să realizați o verificare a combinei cu ​​câteva săptămâni înainte de recoltare. Această operațiune vă va oferi suficient timp pentru a vă ocupa de reparații sau service, în cazul în care combina dumneavoastră nu este în cea mai bună formă.

O curățare minuțioasă în interior și în exterior este o modalitate excelentă de a începe. Acumularea de murdărie și ulei poate crește rata de uzură a combinei și poate cauza o pierdere a eficienței pe câmp. Verificați dacă există șuruburi și scuturi slăbite sau care lipsesc. Strângeți și înlocuiți piesele lipsă pe măsură ce le observați. Inspectați toate curelele, rulmenții, lanțurile și celelalte componente ale transmisiei principale. Slăbirea lanțurilor și pinioanelor, sau curelele rupte sau uzate, trebuie îngrijite prin înlocuiri, strângere sau lubrifiere. Este mai bine să vă ocupați din tip de micile defecțiuni și semne de uzură înainte de începerea sezonului agricol. Astfel veți evita lucrări mult mai dificile și costisitoare de reparații și întreținere.

Există și alte componente pe care le puteți examina pentru semne de uzură, inclusiv colectoarele, hederele, bare de tăiere, plăcile de protecție și orice altă componentă ascuțită, pentru o funcționare adecvată a combinei. De asemenea, este indicat să verificați toate sistemele hidraulice de scurgeri, care ar trebui sigilate și reparate imediat.

combină agricolă de vanzare

Concluzii:

Combina agricolă este unul din cele mai complexe utilaje agricole, iar, în lipsa unei verificări temeinice și a realizării întreținerii periodice, aceasta va cauza recolte de slabă calutate, veți avea întârzieri în campania agicolă sau va fi nevoie să cheltuiți mulți bani pe reparații dificile. Pregătirea unei combine agricole pentru lucrările în câmp este esențială pentru o recoltare productivă. 

Dacă aveți nevoie de combine agricole performante și fiabile, pe site-ul www.utilben.ro veți găsi o gamă largă de utilaje pentru toate lucrările agricole.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )