campaign-notification campaign-notification

Cum pregatesti Nacela Autopropulsata ATN My Gale 23 pentru lucru?

Publicat de Utilben02/11/2020

pregătire de lucru nacelă, gresare nacela ATN My Gale 23, motor nacela ATN My Gale 23, întindere șenile nacelă, întindere șenile nacelă ATN My Gale 23

Vrei să afli cum pregătești nacela autopropulsată ATN My Gale 23 pentru lucru? Îți prezentăm 4 pași esențiali.

Înainte de a începe ziua de lucru și a utiliza nacela autopropulsată ATN My Gale 23, este indicat să realizezi o inspecție a acesteia și să-ți pregătești nacela pentru sarcinile pe care urmează să le duci la bun sfârșit cu ajutorul acesteia.

În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva dintre activitățile prin care pregătești de lucru o nacelă autopropulsată ATN My Gale 23, și anume: accesarea motorului, prezentarea rezervorului de motorină și a bazinului hidraulic, gresarea nacelei și întinderea șenilelor.

 

1. Accesarea motorului

Accesul la motor se face cu ușurință grație unui sistem facil de deschidere a carcasei de protecție.

Pentru înlăturarea protecției din partea stângă, deschideți cele două cleme aflate în partea de jos. Apoi ridicați panoul de protecție, pentru a avea acces la motor. Dacă aveți nevoie de acces la motor și din partea dreaptă, repetați aceeași procedură.

 

2. Prezentare rezervor motorină + bazin hidraulic

Rezervorul de motorină este poziționat în centrul nacelei. Acesta este prevăzut cu un vizor, unde puteți vedea nivelul de combustibil, dar și un termometru, care indică temperatura atât în grade Celsius, cât și în grade Fahrenheit.

Pentru alimentare, desfaceți bușonul în sensul invers al acelor de ceasornic. Bușonul respectiv este prevăzut cu sistem de aerisire și o garnitură de protecție. Când înfiletați bușonul, asigurați-vă că respectiva garnitură este atent poziționată la locul ei. La nevoie, puteți securiza rezervorul de motorină cu un lacăt.

Bazinul hidraulic este, de asemenea, prevăzut cu un vizor, pentru a vedea nivelul uleiului hidraulic, dar și un indicator de temperatură. Pentru completarea cu ulei hidraulic, îndepărtați bușonul aflat în partea de sus a rezervorului.

 

3. Gresare nacelă

Pentru gresarea brațului nacelei, îndepărtați cu grijă cablajul și descoperiți astfel gresoarele.

Pentru coloana de rotire, sunt două puncte de gresare, aflate la extremități. Calele au câte 3 puncte de gresare. Unul este situat la baza calei, un altul la mijlocul acesteia, iar ultimul punct de gresare al calei este la îmbinarea cu talpa.

Baza brațului este prevăzută cu un gresor, iar aceste puncte de gresare sunt prezente la fiecare articulație, pe toată lungimea brațului nacelei. Totodată, trebuie gresate cu atenție patinele aflate pe brațul telescopic. Acest lucru trebuie făcut prin întinderea la maximum a brațului și aplicarea de vaselină în zona patinelor. Când brațul este întins, trebuie să aplicați vaselină exact pe porțiunea unde observați uzura cauzată de glisarea patinelor și întinderea și retragerea repetată a brațului.

La fiecare articulație, se află un punct de gresare. Căutați-le cu atenție, căci acestea sunt adesea mascate de furtunuri sau cabluri și se află în partea ascunsă a brațului.

Puncte de gresare se regăsesc și în zona coșului nacelei. În capătul pistonului, pe fiecare element al articulației, în partea de sus și în partea de jos, precum și sub coș. Acolo găsiți chiar două puncte de gresare, așa că atenție mare, să nu vă scape niciunul din vedere, dacă vreți să evitați viitoare probleme de funcționare a nacelei.

 

4. Întinderea șenilelor

Pentru întinderea unei șenile a nacelei, îndepărtați plăcuța metalică de protecție. Aceasta este prevăzută cu două șuruburi hexagonale, ce trebuie desfăcute cu o cheie de 10 milimetri. După ce ați demontat plăcuța metalică de protecție, în interior veți găsi un gresor.

Pentru întinderea șenilei, puneți decalimetrul pe gresor și pompați până ce simțiți că levierul opune o ușoară rezistență. În acel moment, verificați starea de întindere a șenilei. Nu întindeți foarte puternic șenila, pentru că aceasta se poate rupe.

 

După ce ați efectuat ajustările necesare, montați plăcuța de protecție la locul ei și verificați ca șenila să fie tensionată.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )