campaign-notification campaign-notification

Provocări și probleme care stau în calea dezvoltării afacerilor în domeniul utilajelor

Publicat de UTILBEN04/09/2019

Știm că sunteți pasionați de afacerea dumneavoastră în domeniul utilajelor și aveți o viziune clară asupra creșterii pe care v-o doriți, însă vă loviți de prea multe obstacole.

Domeniul afacerilor

Știm că sunteți pasionați de afacerea dumneavoastră în domeniul utilajelor și aveți o viziune clară asupra creșterii pe care v-o doriți, însă vă loviți de prea multe obstacole. Lipsa operatorilor profesioniști și a mecanicilor specializați, costurile ridicate cu întreținerea echipamentelor și dificultăți în găsirea unor parteneri service de încredere. Ați vrea să vă dezvoltați, însă vă lipsesc resursele și know-how-ul privind accesarea fondurilor. Munciți din greu, iar rezultatele parcă întârzie să apară.

Am stat de vorbă cu antreprenori din sectorul utilajelor și am aflat care sunt problemele stringente pe care le întâmpină. Astfel, am reușit să alcătuim un raport cuprinzător și, totodată, extrem de folositor. Pe primul loc în acest clasament negativ se regăsește deficitul forței de muncă. Este o situație întâlnită la nivel național, și nu doar în domeniul agricol sau în cel al construcțiilor. Îmbătrânirea populației, deprofesionalizarea tinerilor și migrația masivă sunt principalele cauze pentru această acută lipsă de personal. România se află pe locul doi în lume la acest capitol, după Japonia. Locul doi în lume! Cu un deficit de forță de muncă de un milion de oameni.

Așadar, nu este de mirare că 80% dintre respondenții chestionarului nostru au bifat căsuța „nu găsesc oameni pe care să îi angajez”. Iar asta doar în cazul constructorilor, pentru că în cazul fermierilor procentul este de 85%. Motivele le-am enumerat mai sus. Oamenii buni fie au plecat peste hotare, fie nu mai există. Școlile profesionale sau postliceale au fost marginalizate și chiar desființate. Iar cei care au rămas în țară au pretenții salariale ridicate, susțin antreprenorii din domeniul utilajelor. Oricare ar fi cauza, rezultatul este același.

Întrebați care sunt principalele provocări când vine vorba de utilaje, partenerii noștri s-au lovit tot de o problemă asociată forței de muncă. Respectiv, lipsa operatorilor profesioniști. 77% în cazul constructorilor și 70% în cazul fermierilor. Cauzele sunt aceleași. Migrația către o țară mai prosperă și lipsa programelor de conversie profesională. O altă problemă este întreținerea echipamentelor. Antreprenorii nu găsesc service-uri de încredere, iar reparațiile nu sunt de calitate. Asta se traduce în bani cheltuiți în zadar, stres suplimentar și chiar distrugerea utilajelor.

Cele mai mari provocări întâmpinate la achiziția utilajelor sunt legate de bani. 76% dintre constructori nu au suficienți bani pentru cumpărarea unui nou echipament, iar procentul fermierilor care se regăsesc în aceeași situație este de 95%! O statistică de-a dreptul îngrijorătoare. În aceste condiții, este greu de imaginat cum o afacere poate să crească sau chiar să existe în continuare. Mai ales că investițiile sunt cheia dezvoltării. Pe de altă parte, jumătate dintre partenerii noștri nu știu ce să aleagă dintre un utilaj second hand și unul nou. E drept, ambele variante prezintă avantaje și dezavantaje.

Antreprenorii consideră că și-ar putea tripla cifra de afaceri dacă ar avea acces la fonduri de dezvoltare. 81% dintre constructori și 55% dintre fermieri cred asta. Bineînțeles, fondurile guvernamentale sau europene sunt o soluție demnă de luat în seamă, însă întreaga procedură de atribuire este una greoaie, iar acești bani vin la pachet cu obligații greu de respectat. Nu imposibil, dar greu. Oricum, birocrația și regulile stricte sunt două aspecte care îi împiedică pe majoritatea oamenilor de afaceri să apeleze la fondurile de dezvoltare.

Compania UTILBEN           

Compania UTILBEN este mai mult decât un lider în domeniul utilajelor și atașamentelor. Scopul nostru este să aducem lumea echipamentelor performante mai aproape de dumneavoastră, să depășim barierele convenționalului și să deschidem noi orizonturi. Iar viziunea noastră devine realitate, prin organizarea Zilei Pasionaților de Utilaje, eveniment care găzduiește Academia Profesioniștilor în Utilaje, cel mai important eveniment de training din România, susținut de experți internaționali.


Pentru a obține rezultatele pe care vi le doriți, înscrieți-vă la Academia Profesioniștilor în Utilaje, eveniment special gândit pentru companiile românești care vor să facă pasul către profesionism și eficiență în folosirea utilajelor. Academia Profesioniștilor în Utilaje are loc la Cluj-Napoca, în 12 septembrie, la sediul UTILBEN. Înscrieți-vă la APU și veți învăța, într-o singură zi, cum să vă rezolvați problemele care vă limitează creșterea business-ului dumneavoastră.

Vă așteptăm cu drag și cu porțile deschise la Ziua Pasionaților de Utilaje, gazda Academiei Profesioniștilor în Utilaje!

Pentru a vedea programul evenimentului și pentru a vă înscrie la Academia Profesioniștilor în Utilaje, accesați: 

https://zpu.utilben.ro/forum-de-discutii

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )