campaign-notification campaign-notification

Top 5 tendinte pe piata utilajelor de constructii

Publicat de UTILBEN12/03/2019

constructii

Industria utilajelor de construcții se află într-o schimbare permanentă datorită dezvoltării rapide a tehnologiilor. Dacă aruncăm o privire la modul cum funcționează piața construcțiilor în 2019 față de 2010, putem observa schimbări majore.

Top 5 tendințe pe piața utilajelor de construcții

 

Industria utilajelor de construcții se află într-o schimbare permanentă datorită dezvoltării rapide a tehnologiei. Dacă privim modul în care funcționează piața construcțiilor în 2019 față de anul 2010, observăm schimbări majore. Experții preconizează o dezvoltare spectaculoasă și în anul 2019, la nivelul utilajelor și metodelor folosite în construcții.

 

 

1. Realitatea augmentată.


 

Realitatea virtuală are caracteristica definitorie de a transporta utilizatorul într-o lume creată pe calculator. O lume virtuală. În schimb, realitatea augmentată suprapune elemente virtuale în lumea reală. Foarte simplu explicat, prin ecranul unui telefon sau tablete, poți proiecta într-o cameră goală o canapea sau o bibliotecă. Totul, la scară și cât se poate de real.

Asta va deschide multe oportunități pentru industria construcțiilor, chiar dacă realitatea augmentată nu este deloc ieftină. Pentru acele companii care își permit să o folosească acum, va revoluționa modul în care construiește. Specialiștii susțin că realitatea augmentată este o tendință care se va dezvolta puternic în următorii ani.

 

2. Software de construcție și ecosisteme de date.

 

 

    Software-ul de colaborare în timp real este considerat deja o componentă esențială în procesul de construcție. Cu toate acestea, se așteaptă ca impactul său asupra acestui sector să crească vertiginos în viitorul apropiat. Este de la sine înțeles că datele și statisticile au jucat un rol esențial în această schimbare de paradigmă în construcții.

    Apariția unui ecosistem de date în care toți actorii inovatori ai industriei se vor uni și își vor împărtăși datele, experiența și cunoștințele despre proiecte este mai aproape decât ne-am putea imagina. Și nu este o exagerare să susținem că este singura cale de urmat pentru sectorul construcțiilor.

    Abilitatea de a integra procesele și sistemele existente într-o singură platformă, conectată pe deplin, poate îmbunătăți modul în care oamenii lucrează în industrie. O multitudine de soluții software pentru diferite funcții și etape ale procesului de construcție pot fi acum combinate, fără efort, într-un singur loc.

 

3. Dezvoltarea prefabricării și a modularizării.

 

 

A existat o tendință în creștere pentru o dezvoltare în mai multe faze. Multi Trade Prefabrication Conference a fost prima conferință multi-comerț care a avut loc pentru numărul tot mai mare de companii de construcții care implementează strategii de prefabricare. Un exemplu elocvent este Dubai, unde o clădire de birouri a fost tipărită 3D în 17 zile, urmată de doar două zile petrecute în locație, pentru asamblare.

Mulți experți în industria construcțiilor cred că vom continua să vedem această practică tot mai des în următorii ani, mai ales datorită costurilor reduse și timpului economisit. Acest lucru nu înseamnă că nu mai sunt probleme în construcții, ci pur și simplu sunt abordate noi moduri care vor contribui la propulsarea acestei industrii, în următoarea perioadă.

4. Drone.

 

 

Multe șantiere sunt, în mare măsură, independente datorită utilizării dronelor. Dronele sunt foarte utile pe șantiere, prin faptul că ajută la economisirea timpului. De exemplu, inspectorii pot cerceta un întreg șantier în doar câteva minute, în timp ce, în trecut, le lua câteva săptămâni sau luni. Evident, acest lucru ajută companiile de construcții să economisească timp și bani. Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă rapid, pe șantiere nu va mai fi atât de necesară implicarea umană.

 

5. Utilizări avansate pentru GPS.

 

 

    World Construction prezintă pe larg modul în care tehnologiile GPS au transformat șantierele:

  • Productivitatea a fost îmbunătățită drastic, deoarece echipele de muncitori nu mai au nevoie să utilizeze echipamente tradiționale de măsurare.

  • Datele pentru viitoarele șantiere pot fi colectate rapid și precis.

  • Managerii de proiect folosesc tehnologia GPS pentru managementul flotei. Astăzi, fiecare utilaj este echipat cu un dispozitiv care poate fi urmărit prin intermediul computerului și al telefoanelor inteligente.
  • Este mai ușor să găsești echipament pierdut sau furat, deoarece managerii pot genera hărți care să identifice locația exactă a oricăruia dintre aceste utilaje.

 

În concluzie, vom avea parte de mari schimbări în ceea ce privește tehnologiile folosite în domeniul construcțiilor, atât pentru utilaje, cât și pentru modul în care se construiește viitorul.

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )