Totul despre autoutilitare

Publicat de 10/12/2018

Totul despre autoutilitare


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale unei autoutilitara?

La ce se folosește o autoutilitara si tipurile de autoutilitare?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale unei autoutilitara?

               

Autoutilitara este clasa ce desemneaza un autovehicul inferior autocamionului, destinat doar transportului de marfuri de cantitate mica, uneori asociata furgonetei.

Specificații tehnice:  

Capacitatea de incarcare -  reprezinta numarul total de kg suportate pentru incarcare.  Capacitatea de incarcare este strans legata de marimea utilajului.

Masa maxima autorizata –  Masa maxima autorizata reprezinta masa autoutilitarei + capacitatea de incarcare. Pe drumurile publice acestea trebuie respectate cu strictete!

Axe -  In principiu sunt 3 structuri de axe, cele simple cu 2 axe, cu 3 axe (doua pe sapte), si cu punte dubla (spate).Capacitatea cilindrica - Capacitatea cilindrica a unui motor mai poarta numele de litraj. Este evident, mai ales ca aceasta se exprima in litri. Litrajul sau capacitatea cilindrica este unitatea de masurare a motoarelor cu ardere interna. Capacitatea cilindrica a unui motor vorbeste despre volumul pe care il are un bloc motor in spatiul pistoanelor.

Daca volumul unui motor este foarte mare, inseamna ca si capacitatea cilindrica sau litrajul acestuia este mare. Noua lege data in Romania ii favorizeaza pe cei cu litraje foarte mari, avand in vedere ca impozitul va fi cu mult mai mic decat la masinile cu litraje sub 2.0 litri.

La ce se folosește o autoutilitara si tipurile de autoutilitare?

Tiputi de autoutilitare:

Vehiculul utilitar este un automobil care prin constructie si amenajare este destinat in principal pentru transportul de bunuri intr-o structura inchisa sau deschisa, putand tracta si remorci.

Vehiculul utilitar special este un vehicul a carui caracteristica nu se incadreaza in nici una din categoriile urmatoare.

Vehiculul special este un automobil care prin constructia si amenajarea sa este destinat numai:

– transportului de persoane si sau bunuri, pentru care sunt necesare amenajari speciale (autospecializate)

– pentru un serviciu special (autospeciale)

– vehicule pentru transportul de: autoturisme, animale – autocisterne – pompieri – autoateliere

– ambulante

– salubritate

– autobetoniere

Furgoneta este un vehicul special care pentru transportul de bunuri este prevazut in spatele cabinei cu o caroserie inchisa.

 

La ce se foloseste autoutilitarele?

                In principal autoutilitarele se folosesc la transportul de marfuri, indiferent daca acestea sunt autoutilitare deshise, inchise sau frigorific.


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )